askeri birlik ve polisler

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Bence zor bir soru. Yani beklentiye ve rütbeye bağlı olarak değişir diye düşünüyorum. Yani polis memuru, komiser, uzman erbaş, astsubay, teğmen vs. rütblere göre çalışma koşulları vs. değişir.

Asker genellikle kırsalda görev yapıyor. Maaşı polisten yüksek. Hiyerarşiye (ast-üst ilişkisi) polisten daha çok dikkat edilir. Tayinleri polisten daha çok olur.

Polis şehir içinde görev yapıyor. Maaşı düz memurlardan daha yüksek.

Her ikisinin de sendika hakkı yok. Tam emin değilim (diğer artı ve eksilerini iyi analiz etmek lazım) ama asker maddi açıdan polisten daha avantajlı gibi geliyor bana.

Ama uzman erbaş ile polis memuru arasında kıyaslama yapılırsa polis memurunu tercih etmek mantıklı geliyor.

Astsubay ile polis memuru arasında kıyaslama yapsak astsubayı tercih etmek bana mantıklı geliyor.

Şahsen kendi çocuğumun asker veya polis olmasını istemem. Çalışma şartları diğer memurlardan daha ağır. Ama normal işçi olarak özel sektörde çalışmaktansa tabiki asker veya polis olmasını tercih ederim. Ben memurlar içinde öğretmenliği tercih ederdim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Disipline gelemem diyorsanız askeri kesin unutun zaten. Askerliğini yapanlar bilir.

Son düzenleme: