Aşırı Ram

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Arkadaşlar opera çok fazla ram kullanıyor bu sorunu nasıl aşarım diğer tarayıcı önermeyin chrome var zaten 50 den fazla siteyi kaydettiğim için operaya (ana girişe) chrome da da vardır ama ben operaya alışkınım şimdi nasıl düzelir bu ram sorunu

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
operayı bilmiyorum fakat sırf bu ram sorunu yüzünden firefox dan vazgeçtim, chrome kullanıyorum şimdi gayette güzel...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
İki sekme açıyorum (SDN ve SDN Forum) 280 MB ile başlıyor. Hızlı erişimde 40 civarı site ve 1920x1080 arka plan var. Neyse ki bellek sıkıntım yok. :)

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
bende de aynı 3 gb ram var ama bi bakıyom opera 1 gb sini yiyo (nete girince en az 10 siteye girince böyle oluyo ama çok fazla kasp bile bu kadar yemiyo)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
bu sorunu halletmek için herhangi bir çözüm yok. sonuçta tarayıcının bu halini değiştiremezsin.

ha bu kadar ram yerken pc yavaşlamıyorsa, bence bence ram yemesinin bir sakıncası yok. çünkü boş duran ram çöp ramden başka bir şey değildir. eğer pc yavaşlıyorsa ona bi şey diyemem :)

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ne opera Firefox hiç bir tarayıcı kulanmam chrome sorunsuz hızlı gayet iyi kulanmayı bilmeyen ne yapıyım

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Operaya ben de alışkın olduğum için o yönünü çekiyorum ve her güncellemede çözülmüş diye boşuna umutlaniyorum.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
normalde opera kullanıcısıyım. ancak chrome'un yeni uygulama marketini denemek için bir süredir chrome kullanıyorum. sık kullanılanları, ayarları vb. kişisel şeyleri taşıdım.
kullandığım bilgisayar biraz eski bu yüzden performans farkını hemen anlayabiliyorum. operada açılışta kasma yaptıkdan sonra kullanımda bir sorun yaşamıyorken chrome'da açılışta zımba gibi geliyor ama her flashlı tab bir işkenceye dönüşüyor. benim gibi browser'ı sabah 9'da açıp akşam 7'de kapatan birisi için felaket bir durum.

buradan yola çıkarak operanın ihtiyaç duyduğu ram chrome'un ihtiyaç duyduğu işlemciye göre çok masum kalıyor.

yavruceylan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimde arkadaşınkine benzer bir sorum var. Özellikle firefox çok ram yiyor diyen arkadaşlara sesleniyorum.
Firefox ve chrome da severek kullanıyorum.
64 bit Wİn7 ultimate kullanıyorum, 32 bir chrome çalışıyor. ve chrome firefoxdan çok ama çok daha fazla ram yiyor bende.
haliyle hem firefox hemde chrome üzerinde bir yığın eklenti var. sorun bunlardan kaynaklanabilir belki ama SDN de üst üste 10 sekme benim için bellekte 1 GB demek.

chorome da RAM sorunu yaşayan birtek benmiyim acaba????