Aşırı Isınma Sorunu

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Termal macun geldi sürdüm (CM Mastergel Maker) İşlemci fanım takılı yine 10 saniye sonra testte 99 dereceleri görüyorum işlemci soğutucumu çıkarttığımda termal macunun hiç şeklinin bozulmadığını görüyorum. Soğutucu yerinde sapasağlam duruyor zorlasanız kırılmadan çıkmayacak kadar sağlam duruyor acaba neden? İşlemci soğutucumda bir sorun var sanırım.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,241
Soğutucu nedir? Sistem nedir?

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
termal macunun şekli şemali değişmiyor ise benim anladığım soğutucu doğru temas edemiyor işlemcinin üzerine, soğutucuyu tam oturttuğunuza emin misiniz?

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
termal macunun şekli şemali değişmiyor ise benim anladığım soğutucu doğru temas edemiyor işlemcinin üzerine, soğutucuyu tam oturttuğunuza emin misiniz?
Ayakların ikisinde bastırdığımda tak diye ses çıkıyor fakat diğerlerinde farklı ince bir ses çıkıyor ama diğerlerinden görünüş olarak yükseklik olarak farkları yok.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
dört vidası var diye aslında her dört taraf için uygun olmayabilir, kablonun belli bi tarafta durması gerek diye biliyorum ama yanlış da olabilir tabii. oturtunca macunun biraz ezilmesi gerekiyor aslında, farklı şekilde takmayı deneseniz.

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
dört vidası var diye aslında her dört taraf için uygun olmayabilir, kablonun belli bi tarafta durması gerek diye biliyorum ama yanlış da olabilir tabii. oturtunca macunun biraz ezilmesi gerekiyor aslında, farklı şekilde takmayı deneseniz.
3 kere değiştirdim.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
garip gerçekten anlam veremedim.

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Yine yerini değiştirdim bu sefer hepsi tak tak diyerek oturdu bakalım sonuçlar nasıl çıkacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sonunda düzeltebildim boşta 26 derecelerde Aida64 testinde 50-60 arası gidiyor. Bu değerleride görmek varmış.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Aklınızda olsun. İntelin stok soğutucularındaki veya bazı soğutucularda da olan,deliklere giren yarıklı kısım,bildiğiniz gibi iki parça. Deliğe tam ağızlamazsa, bi tanesi deliğe girmeden ,takılıp,dönüveriyor. Yani deliğe girmiyor,diğeri giriyor. Bu durumda ,yukardan bastığınız parça iki parçanın arasına giremediği için,hem o meşhur takkk diye ses çıkmıyor,hemde iki parçanın biri yukarda kaldığı için,o ayak sıkmıyor.

Son düzenleyen moderatör:

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Aklınızda olsun. İntelin stok soğutucularındaki veya bazı soğutucularda da olan,deliklere giren yarıklı kısım,bildiğiniz gibi iki parça. Deliğe tam ağızlamazsa, bi tanesi deliğe girmeden ,takılıp,dönüveriyor. Yani deliğe girmiyor,diğeri giriyor. Bu durumda ,yukardan bastığınız parça iki parçanın arasına giremediği için,hem o meşhur takkk diye ses çıkmıyor,hemde iki parçanın biri yukarda kaldığı için,o ayak sıkmıyor.
Yönünü değiştirince düzeldi ısılar normal fakat yine drop sorunu var acilen ram takviyesi lazım.