Aşırı FPS değişimleri, cihazın otomatik reboot atması.

Bu konuyu okuyanlar

serdargndgn

Öğrenci
Katılım
20 Eylül 2020
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba sevgili forumdaki dostlar.

Yaklaşık 1 ay önce GTX 770 model bir ekran kartı kullanıyordum. Maalesef kart bozulduktan sonra ben de ikinci el bir r9 390x model ekran kartı satın aldım. Yeni kartımı satın almadan önce satan arkadaş cihazla furmark, passmark gibi programlar aracılığı ile parçanın düzgün çalıştığını gösterdi. Kendi cihazıma ekran kartını taktıktan sonra Apex Legends oyununa girdiğimde oyun açıldıktan 3-4 dakika sonra cihazım kendini otomatik olarak yeniden başlatıyor. CS.GO gibi oyunlardaysa fps değerim o kadar hızlı değişiyor ki bir anda 40a düşüp hemen 160 olabiliyor. İnanılmaz değişken FPS değerleri var. Aynı sorunu diğer oyunlarda da yaşıyorum. Sıcaklık değerlerim gayet düzgün.



Eklediğim videolarda görmüş olduğunuz gibi GPU kullanımı inanılmaz karmaşık görünüyor ve FPS değerleri çok hızlı düşüp artıyor. Cihazda passmark testi yapmak istediğim zaman 3d testine geldiğinde bir dakika içerisinde bilgisayar kendisini otomatik olarak yeniden başlatıyor. Benim eski ekran kartım 230, şu anki ekran kartım 90 watt güç harcıyor. PSU 500 watt. Güç kaynağı ile alakalı mı acaba diye düşündüm ama mantıksız geldi. Bunu çözmem için bana yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim yorum yazacak kişilere.
 

met 35

Mak. Müh.
Katılım
30 Ağustos 2018
Mesajlar
17,164
Çözümler
11
Reaksiyon puanı
9,078
Puanları
113
Yaş
54
Mevcut ,son aldığın 390X e.kartı inanılmaz bi watt canavarı. Yazdığınız gibi,90 watt değil,260 watt harcıyor. Epey yüksek bi değer. Powerinizin tam modeli yazılmamış ama ,yüksek kalite bi power dahi olsa,böylesine bi e.kartı için 550-600watt ,minumum, power gerekir.

HATTA TEcHPOWERUP ın sitesinde de,300wattın üzerleri yazılmış.
 

serdargndgn

Öğrenci
Katılım
20 Eylül 2020
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. GPU kullanımının bu kadar değişken olması ve yoğun 3d işlem gerektiren durumlarda bilgisayarımın otomatik olarak yeniden başlamasının sebebi kısada güç kaynağımın yetersiz olmasıymış demek. Yeni bir tane almak şart oldu yani.
 

Çay Perisi

Müdavim
Katılım
7 Ekim 2020
Mesajlar
1,194
Reaksiyon puanı
938
Puanları
113
Yaş
81
Bilgisayarım Sağ tık > Özellikler > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma altında AYARLAR > Otomatik olarak yeniden başlatın tikini kaldırın, böylece mavi ekranlık bir durum varsa yeniden başlatmak yerine mavi ekran verecektir. Siz de Minidump alıp sorununuzu daha rahat çözebilirsiniz.

Diğer yöntem ise, CMD'yi yönetici olarak başlatıp powercfg –restoredefaultschemes yazmak. Bu, güç planınızı varsayılan olarak ayarlar, diğer güç planları silinir.

Olmazsa anakart kablolarını kontrol edebilirsiniz.

Bunlar da olmazsa, güç kaynağında sıkıntı var.
 

serdargndgn

Öğrenci
Katılım
20 Eylül 2020
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba dostlarım değerli yorumlarınız için çok sağolun. Şu linkteki ürünü satın aldım. Ve sorunum çözüldü. Gerçekten sorunum güç kaynağımdaymış. Size ne kadar teşekkür etsem azdır.
 
Üst