Asıl Değişiklik 105.madde

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ADRENALİN-1

Doçent
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
686
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in açıklamaları ve TFF yönetiminin aldığı kararlar Türk futbolunun gündemine adeta bomba gibi düşerken, Futbol Federasyonu’nun 58. Madde’de yaptığı değişimi de gölgede bırakacak tarihi bir yeniliğe imza attığı ortaya çıktı.


Türk futbol kamuoyu TFF yönetiminin sevkinden sonra “PFDK’dan puan silme cezası çıkacak mı veya nasıl bir ceza çıkacak?” sorusunun cevabını merakla beklerken, futbol federasyonunun disiplin talimatın “Yaptırımın ertelenmesi” yönünde bir madde eklemesi dikkat çekti. Demirören yönetiminin yaptığı bu değişiklik Futbol Disiplin Talimatına 105. Madde olarak eklenmesi, şike olayından dolayı kulüplere çıkacak olan muhtemel bir cezanın erteleneceği işaretini verdi. Hukukçular uyarı, kınama ve hak mahrumiyeti dışında TFF’nin vereceği, küme düşmeden, puan silmeye, saha kapamadan seyircisiz oynamaya kadar bir çok yaptırıma karşı kulüplerin erteleme talebiyle karşı karşıya kalacak. Veya bu disiplin cezalarını TFF kendisi erteleyecek.


İŞTE TFF YÖNETİMİNİN BUGÜN İLAVE ETTİĞİ O MADDE
MADDE 105 – YAPTIRIMIN ERTELENMESİ



(1) Aşağıda belirtilenler haricindeki disiplin yaptırımları ertelenebilir:
a) uyarı,
b) kınama,
c) hak mahrumiyeti.


(2) Yaptırımın uygulanması en az bir yıl en fazla beş yıl süreyle ertelenebilir. İstisnai durumlarda bu sürenin uzatılması veya ilgili kişinin TFF yetki alanından çıkması halinde yaptırımın ertelenmesi mümkündür.


(3) Erteleme süresi içerisinde, ihlalin tekerrürü halinde, yetkili kurul, kural olarak, asıl yaptırımın uygulanmasına hükmeder. Bu yaptırıma ikinci ihlal için öngörülen yaptırım eklenir.


SPORX ÖZEL HABER – TAHİR KUM
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst