James Howlett
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 4,725
Asgari ücretlinin cenneti ülkeler desem hangi ülkeleri sayarsınız 5 tane sayabilir misiniz?
Almanya'daki asgari ücretliler burada mühendis kardeşim mühendis babamdan daha hayalı kardeşim, güvenlik görevlisiyim, biraderin almanya dan sohbet ettiği güvenlik görevlisinin f10 bmw 5 serisi ve golf r aracı varmış alt tarafı benim gibi güvenlik görevlisi ama aldığı maaş ile bu iki aracı almış, biraderimde e39 bmw 5 serisine talim ve terbiye ve mühendis.Asgari sözlük anlamı= en aşağı, en düşük, en az, en azından. minimum.
Hangi ülkede olursan ol o ülkenin
EN AŞAĞISI
EN DÜŞÜĞÜ
EN AZ ALANI
MİNİMUM kazananı olursun.
Yani hangi ülkede olursan ol asgari ücretin cenneti diye bir şey olmaz...
Almanya'daki asgari ücretliler burada mühendis kardeşim mühendis babamdan daha hayalı kardeşim, güvenlik görevlisiyim, biraderin almanya dan sohbet ettiği güvenlik görevlisinin f10 bmw 5 serisi ve golf r aracı varmış alt tarafı benim gibi güvenlik görevlisi ama aldığı maaş ile bu iki aracı almış, biraderimde e39 bmw 5 serisine talim ve terbiye ve mühendis.
bende şunu anlamıyorum madem asgari ücret alanlar bile rahat geçiniyo e ozaman bu yurtdışındaki insanların neden çoğu 5-6 yabancı kişi aynı evde kalıp farklı odalarda yaşıyolar yokmu kirada oturacak paraları veya ev almakAlmanya'daki asgari ücretliler burada mühendis kardeşim mühendis babamdan daha hayalı kardeşim, güvenlik görevlisiyim, biraderin almanya dan sohbet ettiği güvenlik görevlisinin f10 bmw 5 serisi ve golf r aracı varmış alt tarafı benim gibi güvenlik görevlisi ama aldığı maaş ile bu iki aracı almış, biraderimde e39 bmw 5 serisine talim ve terbiye ve mühendis.
O yüzden boş yapma seni seviyorum ?
bende şunu anlamıyorum madem asgari ücret alanlar bile rahat geçiniyo e ozaman bu yurtdışındaki insanların neden çoğu 5-6 yabancı kişi aynı evde kalıp farklı odalarda yaşıyolar yokmu kirada oturacak paraları veya ev almak
Asgari ücretle f10 almak isterim bana hayli hayli yeter fazlasında gözümüz yokAlmanya'nın asgari ücretini Almanya şartlarında kıyaslayacan ! Sen neden TL'ye çevirmeye çalışıyonVeya burada ki Asgari ücretle karşılaştırıyon.
Adam Türkiye'ye göre iyi şartlarda olabilir. Ama Almanya'ya göre gene cennet değildir. Millet 5-10 bin $ kazanırken oranında asgari ücretlisi 1400-1500 $ kazanıyor...
Yaa senin cennet anlayışın sıkıntılı yada matematik hesabın...
Senin yaşadığın 2+1 köstebek evi olmayabilir ?bende şunu anlamıyorum madem asgari ücret alanlar bile rahat geçiniyo e ozaman bu yurtdışındaki insanların neden çoğu 5-6 yabancı kişi aynı evde kalıp farklı odalarda yaşıyolar yokmu kirada oturacak paraları veya ev almak
Ha burada çok ucuz kiralar öyle dimi?Kardeşim tek asgari maaşa oralarda ev falan bulamazsın. Arkadaşım Amerika'da yaşıyor ev kiraları 1600$'dan başlıyor. 1+1 evler. Öyle asgari maaşlar gül gibi geçiniyorum kimse diyemez yani
tr deki insnalar 4 yıl çncesine kadar a101 de çalışan bile gidip eski tipte bir evde kirada kalabiliyodu ki arkadaşım öyle hayatını sürdürüyodu kısıtlı imkanları dahi olsa ayrıca insnalara çok iğneleyici konuşuyosun 4+1 evde sahil kenarında oturuyorum şuan evimi satsam hayatın boyunca çalışıp kazanamayacağın para kadar ederi olur o yüzden haddini bil araştırmadan etmeden avrupa yurtdışı cennet yaaa abii 1 haftalık maaşımla iphone 2 aylık maaşımla dodge alıyosun türkiye cehennem hardcore yeaaaa diye boş boş gezme o kadar çok biliyosan ölüm riskini göz önüne alıp meksikadan kaçak gir amerikaya burda boş yapma insanlaradaAsgari ücretle f10 almak isterim bana hayli hayli yeter fazlasında gözümüz yok
Mesaj otomatik birleştirildi:
Senin yaşadığın 2+1 köstebek evi olmayabilir ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ha burada çok ucuz kiralar öyle dimi?
Asgari ücretle f10 almak isterim bana hayli hayli yeter fazlasında gözümüz yok
hayat yurtdışında bu kadar kolay olsa herkesin altında spor arabalar oturdukları villalar olur almanyaya,polonyaya,danimarkaya gittim ve öyle bi dünya yok bunu anlamıyo insanlar onların pintiliklerini ve tutumlarını bi görseler ama işte gidip görmeden yargılamak kolay o kadar rahat para kazanıp sence nedne hala o insanlar iphone 8 kullanıyo mesela düşünmüyolar he türkiye daha iyi şartlarda demiyorum daha kötüyüz onlardan ama oralarda cennet değilSenin cennet anlayışın bu mu gerçekten !
Bir araba bir ıphone alınca cennetlik mi olmuş oluyorsun ?
Avrupada ne kadardır bir F10'un sıfırı ? 50-60 bin $ var mıdır? Bir asgari ücretlinin gene onu almazı zor bence. 1500$ kazanırken. Aylık 1000 dolarını kendi yese(Kiralar flan uçmuş deniyor Avrupa'dada o fiyatlara zor ama hadi oldu diyelim.) 500$ araba kredisi ödese bile 10 yıl kredi ödemesi gerekir.
Not: Avrupada birazcık kafası çalışan asgari ücret almaz zaten. Veya en kötü ek iş yapar.
Lakin maaşları 4-5 bin $ üstü olanlar kısmen rahat yaşabilir ona bir şey demen. Ama asgari ücretlilere cennet lafına katılmıyorum
hayat yurtdışında bu kadar kolay olsa herkesin altında spor arabalar oturdukları villalar olur almanyaya,polonyaya,danimarkaya gittim ve öyle bi dünya yok bunu anlamıyo insanlar onların pintiliklerini ve tutumlarını bi görseler ama işte gidip görmeden yargılamak kolay o kadar rahat para kazanıp sence nedne hala o insanlar iphone 8 kullanıyo mesela düşünmüyolar he türkiye daha iyi şartlarda demiyorum daha kötüyüz onlardan ama oralarda cennet değil
Almanya'da 1 asgari ücret ile iPhone 14 Pro max alabilirsin. ( iPhone 14 Pro Max MediaMarkt )Almanya da tek asgari ücretinle iPhone 11-12 alabilirsin, hatta iPhone 11'i asgari ücretten bağımsız 2 haftalık maaşınla bile alırsın.
Tamam Türkiye dünyada bir numara herkes kıskanıyortr deki insnalar 4 yıl çncesine kadar a101 de çalışan bile gidip eski tipte bir evde kirada kalabiliyodu ki arkadaşım öyle hayatını sürdürüyodu kısıtlı imkanları dahi olsa ayrıca insnalara çok iğneleyici konuşuyosun 4+1 evde sahil kenarında oturuyorum şuan evimi satsam hayatın boyunca çalışıp kazanamayacağın para kadar ederi olur o yüzden haddini bil araştırmadan etmeden avrupa yurtdışı cennet yaaa abii 1 haftalık maaşımla iphone 2 aylık maaşımla dodge alıyosun türkiye cehennem hardcore yeaaaa diye boş boş gezme o kadar çok biliyosan ölüm riskini göz önüne alıp meksikadan kaçak gir amerikaya burda boş yapma insanlarada
beyin kanseri insan işte koyun tarafıda aynı malum kitlenin diğer tarafıda aynı onlardan birisin yazıkTamam Türkiye dünyada bir numara herkes kıskanıyor
Rahatladın?