Soru Asgari ücretlinin cenneti ülke desem hangi ülkeleri söylersiniz

Reaksiyon puanı
4,725
Asgari ücretlinin cenneti ülkeler desem hangi ülkeleri sayarsınız 5 tane sayabilir misiniz?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Asgari sözlük anlamı= en aşağı, en düşük, en az, en azından. minimum.

Hangi ülkede olursan ol o ülkenin
EN AŞAĞISI
EN DÜŞÜĞÜ
EN AZ ALANI
MİNİMUM kazananı olursun.

Yani hangi ülkede olursan ol asgari ücretin cenneti diye bir şey olmaz...

Reaksiyon puanı
4,725
Asgari sözlük anlamı= en aşağı, en düşük, en az, en azından. minimum.

Hangi ülkede olursan ol o ülkenin
EN AŞAĞISI
EN DÜŞÜĞÜ
EN AZ ALANI
MİNİMUM kazananı olursun.

Yani hangi ülkede olursan ol asgari ücretin cenneti diye bir şey olmaz...
Almanya'daki asgari ücretliler burada mühendis kardeşim mühendis babamdan daha hayalı kardeşim, güvenlik görevlisiyim, biraderin almanya dan sohbet ettiği güvenlik görevlisinin f10 bmw 5 serisi ve golf r aracı varmış alt tarafı benim gibi güvenlik görevlisi ama aldığı maaş ile bu iki aracı almış, biraderimde e39 bmw 5 serisine talim ve terbiye ve mühendis.

O yüzden boş yapma seni seviyorum ?

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Çoğu ülkede asgari ücret alan çalışan sayısı %5-10 arasında değişiyor. Fazlalık her zamanki gibi bizim ülkemize ait bir olay. ŞU LİNKTEN bakabilirsin oranlara.

Bütün bu ülkeler arasında ya Almanya'yı seçerdim ya da Hollanda'yı. Ama dediğim gibi orada en işe yaramayan adamlar asgari maaşa çalışıyor. Yani çöp toplayan adamların bile maaşı asgari maaştan yüksek.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Almanya'daki asgari ücretliler burada mühendis kardeşim mühendis babamdan daha hayalı kardeşim, güvenlik görevlisiyim, biraderin almanya dan sohbet ettiği güvenlik görevlisinin f10 bmw 5 serisi ve golf r aracı varmış alt tarafı benim gibi güvenlik görevlisi ama aldığı maaş ile bu iki aracı almış, biraderimde e39 bmw 5 serisine talim ve terbiye ve mühendis.

Almanya'nın asgari ücretini Almanya şartlarında kıyaslayacan ! Sen neden TL'ye çevirmeye çalışıyon :D Veya burada ki Asgari ücretle karşılaştırıyon.

Adam Türkiye'ye göre iyi şartlarda olabilir. Ama Almanya'ya göre gene cennet değildir. Millet 5-10 bin $ kazanırken oranında asgari ücretlisi 1400-1500 $ kazanıyor...

Yaa senin cennet anlayışın sıkıntılı yada matematik hesabın...

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
Almanya da tek asgari ücretinle iPhone 11-12 alabilirsin, hatta iPhone 11'i asgari ücretten bağımsız 2 haftalık maaşınla bile alırsın.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444

O yüzden boş yapma seni seviyorum ?
bende şunu anlamıyorum madem asgari ücret alanlar bile rahat geçiniyo e ozaman bu yurtdışındaki insanların neden çoğu 5-6 yabancı kişi aynı evde kalıp farklı odalarda yaşıyolar yokmu kirada oturacak paraları veya ev almak

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
bende şunu anlamıyorum madem asgari ücret alanlar bile rahat geçiniyo e ozaman bu yurtdışındaki insanların neden çoğu 5-6 yabancı kişi aynı evde kalıp farklı odalarda yaşıyolar yokmu kirada oturacak paraları veya ev almak

Kardeşim tek asgari maaşa oralarda ev falan bulamazsın. Arkadaşım Amerika'da yaşıyor ev kiraları 1600$'dan başlıyor. 1+1 evler. Öyle asgari maaşlar gül gibi geçiniyorum kimse diyemez yani

Reaksiyon puanı
4,725
Almanya'nın asgari ücretini Almanya şartlarında kıyaslayacan ! Sen neden TL'ye çevirmeye çalışıyon :D Veya burada ki Asgari ücretle karşılaştırıyon.

Adam Türkiye'ye göre iyi şartlarda olabilir. Ama Almanya'ya göre gene cennet değildir. Millet 5-10 bin $ kazanırken oranında asgari ücretlisi 1400-1500 $ kazanıyor...

Yaa senin cennet anlayışın sıkıntılı yada matematik hesabın...
Asgari ücretle f10 almak isterim bana hayli hayli yeter fazlasında gözümüz yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Senin yaşadığın 2+1 köstebek evi olmayabilir ?

Kardeşim tek asgari maaşa oralarda ev falan bulamazsın. Arkadaşım Amerika'da yaşıyor ev kiraları 1600$'dan başlıyor. 1+1 evler. Öyle asgari maaşlar gül gibi geçiniyorum kimse diyemez yani
Ha burada çok ucuz kiralar öyle dimi?

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444

Senin yaşadığın 2+1 köstebek evi olmayabilir ?

Ha burada çok ucuz kiralar öyle dimi?
tr deki insnalar 4 yıl çncesine kadar a101 de çalışan bile gidip eski tipte bir evde kirada kalabiliyodu ki arkadaşım öyle hayatını sürdürüyodu kısıtlı imkanları dahi olsa ayrıca insnalara çok iğneleyici konuşuyosun 4+1 evde sahil kenarında oturuyorum şuan evimi satsam hayatın boyunca çalışıp kazanamayacağın para kadar ederi olur o yüzden haddini bil araştırmadan etmeden avrupa yurtdışı cennet yaaa abii 1 haftalık maaşımla iphone 2 aylık maaşımla dodge alıyosun türkiye cehennem hardcore yeaaaa diye boş boş gezme o kadar çok biliyosan ölüm riskini göz önüne alıp meksikadan kaçak gir amerikaya burda boş yapma insanlarada

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Senin cennet anlayışın bu mu gerçekten !

Bir araba bir ıphone alınca cennetlik mi olmuş oluyorsun ?

Avrupada ne kadardır bir F10'un sıfırı ? 50-60 bin $ var mıdır? Bir asgari ücretlinin gene onu almazı zor bence. 1500$ kazanırken. Aylık 1000 dolarını kendi yese(Kiralar flan uçmuş deniyor Avrupa'dada o fiyatlara zor ama hadi oldu diyelim.) 500$ araba kredisi ödese bile 10 yıl kredi ödemesi gerekir.

Not: Avrupada birazcık kafası çalışan asgari ücret almaz zaten. Veya en kötü ek iş yapar.

Lakin maaşları 4-5 bin $ üstü olanlar kısmen rahat yaşabilir ona bir şey demen. Ama asgari ücretlilere cennet lafına katılmıyorum

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Senin cennet anlayışın bu mu gerçekten !

Bir araba bir ıphone alınca cennetlik mi olmuş oluyorsun ?

Avrupada ne kadardır bir F10'un sıfırı ? 50-60 bin $ var mıdır? Bir asgari ücretlinin gene onu almazı zor bence. 1500$ kazanırken. Aylık 1000 dolarını kendi yese(Kiralar flan uçmuş deniyor Avrupa'dada o fiyatlara zor ama hadi oldu diyelim.) 500$ araba kredisi ödese bile 10 yıl kredi ödemesi gerekir.

Not: Avrupada birazcık kafası çalışan asgari ücret almaz zaten. Veya en kötü ek iş yapar.

Lakin maaşları 4-5 bin $ üstü olanlar kısmen rahat yaşabilir ona bir şey demen. Ama asgari ücretlilere cennet lafına katılmıyorum
hayat yurtdışında bu kadar kolay olsa herkesin altında spor arabalar oturdukları villalar olur almanyaya,polonyaya,danimarkaya gittim ve öyle bi dünya yok bunu anlamıyo insanlar onların pintiliklerini ve tutumlarını bi görseler ama işte gidip görmeden yargılamak kolay o kadar rahat para kazanıp sence nedne hala o insanlar iphone 8 kullanıyo mesela düşünmüyolar he türkiye daha iyi şartlarda demiyorum daha kötüyüz onlardan ama oralarda cennet değil

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
hayat yurtdışında bu kadar kolay olsa herkesin altında spor arabalar oturdukları villalar olur almanyaya,polonyaya,danimarkaya gittim ve öyle bi dünya yok bunu anlamıyo insanlar onların pintiliklerini ve tutumlarını bi görseler ama işte gidip görmeden yargılamak kolay o kadar rahat para kazanıp sence nedne hala o insanlar iphone 8 kullanıyo mesela düşünmüyolar he türkiye daha iyi şartlarda demiyorum daha kötüyüz onlardan ama oralarda cennet değil

Hocam onu diyen insanların kafa yapısı şu; "Çalıştığım yerden 3000€ alsam 2000€'yu ben yesem 1000€'yu biriktirirsem yılda 12.000€ eder onla da Türkiye'ye gidince 230.000 tl eder. Eve girip krallar gibi yaşarım" Ama böyle bir dünya yok ne yazık ki

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422
çok şey anlatıcamda... daha tartışmanın manası yok seneye hollandaya gidicem bidaha geri dönmemek suretiyle böyle asil bir ülke hem nasıl bu kadar güzel hem nasıl bu kadar leş oluyor anlamıyorum istemiyorum burada kalmak bunaldım cidden kendini ifade etmekten hakkını aramaktan yoksun olan koyun sürüsü diye tabir edilen kesim ülkeden yok olmadığı sürece böyle durur bence ( fikrimi başka yerlere çekmeyin tartışmaya gerek yok )

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135
İrlanda kiralar hariç CENNET sanki. Yiyecek içecek et süt yumurta tereyağ bedava gibi. Soğanın patatesin kg 39 kuruş 12 sene öncesinin de gerisinde.

Reaksiyon puanı
4,725
tr deki insnalar 4 yıl çncesine kadar a101 de çalışan bile gidip eski tipte bir evde kirada kalabiliyodu ki arkadaşım öyle hayatını sürdürüyodu kısıtlı imkanları dahi olsa ayrıca insnalara çok iğneleyici konuşuyosun 4+1 evde sahil kenarında oturuyorum şuan evimi satsam hayatın boyunca çalışıp kazanamayacağın para kadar ederi olur o yüzden haddini bil araştırmadan etmeden avrupa yurtdışı cennet yaaa abii 1 haftalık maaşımla iphone 2 aylık maaşımla dodge alıyosun türkiye cehennem hardcore yeaaaa diye boş boş gezme o kadar çok biliyosan ölüm riskini göz önüne alıp meksikadan kaçak gir amerikaya burda boş yapma insanlarada
Tamam Türkiye dünyada bir numara herkes kıskanıyor

Rahatladın?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Olay asgari ucretin miktari degil. Gelismis ulkelerde kimse asgari ucretli islerde yillarca calismiyor. Onlar icin kariyerlerini bir alana sokana kadar gecici olarak calistiklari isler oluyor asgari ucretli isler. Iste bu yuzden, ortalama olarak calisan nufusun sadece yuzde 5-10 civari asgari ucretli calisiyor. Bizde ise calisan nufusun yeredeyse yarisi asgari ucretli. Olay asgari ucretin miktari degil, olay calisan nufusu ne kadar asgari ucretli.