Artık Telefonlar Işıkla Şarj Olacak!

Bu konuyu okuyanlar

mcgregor1

Öğrenci
Katılım
1 Ekim 2017
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
4
Puanları
3
Yaş
31
Akıllı telefonlar yakın gelecekte ışıkla şarj olabilecekmiş, yazın yaşadık :)

Işık Enerjisi
Günümüzde cep telefonlarını yalnızca bir arama yapmaktan fazlası için kullanıyoruz. Artık akıllı telefonlar sağlığımızı görüntüleme, araçlarımızla iletişim kurma ve arttırılmış gerçeklik dünyasına girmek için kullanılıyor.

Ancak akıllı telefonların bu artan fonksiyonları bizim bu cihazları şarj etmek için farklı yollar aramamıza neden oluyor. Yakın bir zamanda kablosuz şarj veya kullanıcının hareketi ile kinetik enerjiyi depolayan sistemler çıktı. Şimdi ise araştırmacılar telefonları ortam ışığıyla aydınlatmanın yöntemini buldu.

Dracula Technologies isimli Fransız güneş enerjisi şirketindeki bilim insanları, LAYER (Light As Your Energetic Response – Enerjiye Yanıt Olarak Işık) isimli bir teknoloji geliştirdi. Temel olarak LAYER’lar mürekkep püskürtmeli yazıcılar ile üretilebilir ince, bükülebilir güneş enerjisi hücreleridir.

Yazdırılabilir Şarj Cihazı
Bu ucuz maliyetli, bükülebilir kağıtlar hem güneş hem de yapay enerjiyi içine hapsedebilen kendine özgü iletken bir plastikten üretilmiştir – bu da teknolojiyi diğerlerinden çok yönlü olması nedeniyle bir adım önde tutuyor. LAYER, elektronik cihaz üzerine yazdırılabildiği gibi, örneğin sırt çantası gibi daha büyük bir yüzeye yazdırılarak daha çok ışığı hapsetmesi sağlanabilir. Daha sonra ise bu cisim şarj edilecek olan cihaza bağlanır.

“Bir tişörte bu teknolojiyi yazdırarak telefonunuzu şarj edebildiğinizi hayal edin.” diyor Dracula Technologies’in malzeme bilimcisi Sadok Ben Dkhil, New Scientist’e verdiği bir röportajda.

Bu güneş enerjisi hücrelerini yazdırması yaklaşık bir saat sürüyor ve şekil ile rengi belirlenebiliyor, hatta şeffaf bile yapılabiliyor. Uzmanlar halen bu hücrelerin akıllı telefonları şarj etmesi için daha kısa süren bir metod arasa da, teknolojinin günümüz dünyası uygulamalarında kullanmaya neredeyse hazır olduğundan eminler.

“Bir kaç ay içinde, bir akıllı telefonu şarj edebilir duruma geleceğiz,” diyor Dkhil yaptığı bir röportajda.

Kaynak: Kripto Koin - Bitcoin ve Blockchain Haberleri, Kripto Para Fiyat Analizleri
 
Üst