Artık Bende UBUNTU Kullanıcısıyım...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JJaWaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Evet arkadaşlar forumda bilenler bilir pardus kullanıcısıydım pardusu savunur severdim laf ettirmezdim :) yine öyleyim ama ne yazikki bazı testlerden sonra (donanım testleri) 'den sonra baktımki pardusun daha gitmesi gereken daha çok yol var 1 haftadır ne yaptıysam ne ettiysem ekran kartı ve ses olayını halledemedim hata kaydı açtım cevap veren yok herneyse arkadaşımında isteği üzerine Ubuntuyu kurduktan sonra dedimki neden daha önce kurmadım evet ubuntuda yeniyim sizlerden bol bol yardım alıcam az çok gnome bilgim var ama buradaki bilgilerle 2 ye katlıcam bilgilerimi tabi yardım ederseniz... Buda masaüstümden görüntü;

2a91s1e.png

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Çok iyi yapmışsın oyun oynamıyorsan , ikamesi bulunmayacak bir yazılım kullanmıyorsan ubuntu en iyi linux dağımı bence.

TugiForum

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ne yaptıysam bi türlü çalıştıramadım doğru düzgün şu ubuntuyu.. ya donuyor kurulumda ya kurulumdan sonra klavye donuyor, mouse donuyor.. bi türlü yemedi bilgisayar..

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bi türlü sevemedim Linux'ları denedim ama hemen geri döndüm. Koyu bir Windows'çuyum kafam rahat :)

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Oyun pek fazla oynamam oynarsamda zaten playonlinux'te istediğim oyunlar var oradan oynarım aynı şekilde ps cs4 üde orada kullanırıım yada cs5 i win'de sorun yok yani :)

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:09 ----------

ne yaptıysam bi türlü çalıştıramadım doğru düzgün şu ubuntuyu.. ya donuyor kurulumda ya kurulumdan sonra klavye donuyor, mouse donuyor.. bi türlü yemedi bilgisayar..

Belki donanımla ilgili sıkıntılar vardı donma o yüzden olabilir? Ben sorunsuz kurdum ve sorunsuz kullanıyorum :)

Bi türlü sevemedim Linux'ları denedim ama hemen geri döndüm. Koyu bir Windows'çuyum kafam rahat :)

Bende ilk başlarda öyleydim ilk pardusla başladım kısa zamanda kdeyide çözdüm ben wini halen kullanıyorum ms dilleri için, pardusu bırakmamın sebebi donanım sorunu...

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
bende ubuntuyla bir türlü barışamıyorum :D o yüzden Pardus ile yola devam :D

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Pardus donanım sorununu halledip çoklu masaüstü uygulamasına geçince belki geçerim Pardusa...

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Gnome basit ve kullanışlı. Ben de KDE 4'ün görüntüsünü beğeniyorum. Özellikle 4.6 sürümü çok güzel. Ancak bazen sıkıntı yaratabiliyor. :)

mehmet_497

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ubuntu linux dağıtımlarının içinde en sade görselliğe sahip. windows tan sonra biraz affallıyor insan. kullandım ve hiç beğenmedim. ayrıca internete girerken çok fazla donma açmama vs yapıyor. bundan sonra linux kullanırsam ya mint ya opensuse kullanırım.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ben zaten sadeliği çok seviyorum gerçekten Ubuntuya geçerken hiçbir sorun ile karşılaşmadım umarım bundan sonrada karşılaşmam :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Wibumudur nedir onunla kubuntu kurmuştum makinaya , aslında çokta sevmiştim kendilerini.Bi ara kurayım gene

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sana da bu yakışır @JJaWaa. Hoş geldin ubuntu ailesine. :)

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Teşekkür ederim @Al Arabi

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
her nedense ubuntu ve türevlerini kullanan arkadaşları mazoşist olarak görüyorum neden kendine eziyet çektiremeye bayılıyorlar ki muhakkak ki bi yerden fire verip duruo ayrıca uygulamalar kısıtlı ben bunu anlayamıyorum

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
her nedense ubuntu ve türevlerini kullanan arkadaşları mazoşist olarak görüyorum neden kendine eziyet çektiremeye bayılıyorlar ki muhakkak ki bi yerden fire verip duruo ayrıca uygulamalar kısıtlı ben bunu anlayamıyorum

Ben ubuntu kullanıcısıyım. Mazoşist tabiri biraz ağır kaçmış. Wini hiçbir şekilde aramadan Linux kullanıyorum. Tüm ihtiyaçlarımı eksiksiz giderebiliyorum üstelik gün be gün yeni şeyler öğreniyorum.Söylemleriniz ön yargılı. Birgün Linux kullanarak ön yargınızı kırmak isterseniz biz buralardayız yardım için. :)

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
çok zaman önce fedora kullanmıstım talihsizlikten olsa gerek hdd yanmıstı ve bi sürü arşivim gitmişti ondan beri pek yanaşamıyorum linux ve türevlerine,karşı oldugumdan deil ama bu kötü bi anıydı

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Keşke bende tamamen Windows'dan tamamen kurtulup Linux'e geçebilsem.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Keşke bende tamamen Windows'dan tamamen kurtulup Linux'e geçebilsem.
Ben şuan 2 Os kullanıyorum mecburum bilişim bölümde web programlama okuyorum ms dillerini görüyoruz o yüzden win'e ihtiyaç duyuyorum ama şu sene bir bitsin tamamen Linux'e vericem kendimi... Senin tamamen Linux'e geçmeme sebebin nedir?

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ubuntu yerine Mint kursaydınız keşke :)

Kur-kullan mantığı,neredeyse hiç yazılım yüklemek zorunda değilsiniz :)

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Pardusu kullanırım ubuntuyu överler ubuntuyu kullanırım mint-debianı överler arkadaşlar lütfen :D böyle giderse kullanabileceğim işletim sistemi kalmıcak ubuntuda şuan başka bir mutluyum :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hoşgeldin aramıza :D ubuntu anlatılmaz yaşanır :D
şuan hem windows hem pardus hem de ubuntu kurulu, en çok zamanı ubuntu'da geçiriyorum windows'u sadece cs oynamak istediğimde veya ödev yapmam gerektiğinde açıyorum :D
ödevleri neden openoffice yada libreoffice değilde ms office2010'da yapıyorum? çünkü openoffice yada libreoffice ile yaptığımda çıktı alırken saçma sapan çıkıyor (üni.de yazıcıya bağlı makineler win + office2010 kullanıyor :) ayrıca msoffice in daha kullanışlı olduğunu inkar edemem en basiti onlarca taslak var kolayca güzel eserler çıkabiliyor :)

empati2001

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ubuntru kurdum ekran kartı düzgün çalışmyor. ati hd 3450
sitesinden yükledim sürücüyü. efektlerde falan hızlı değil -kasıyor.