Arşiv diskimi ethernetle ağa bağlamak istiyorum.

ozkan003

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arşiv diskimi pcden çıkarıp kutu ile gigabit ağa bağlamak istiyorum. bir kaç ürüne baktım ama sizin kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz ürünler var mı? cihazı iş yerimde kullanacağım ve maksimum 3 bilgisayar aynı anda bağlanabilir. gerektiğin 1 gb veri yazacağım gerektiğinde üzerindeki filmi bilgisayarımdan izleyip gereltiğinde de müziklerimi dinliyeceğim. daha önce 2 kez yanlışlıkla formatlandı ve 1,3 tb verim kayboldu bunun 3 ncü kez olmasına artık tahamülüm yok. birde şu sıkıntı oluyor arşiv diski hangi pc de ise o sürekli açık kalıyor ama ağda olursa en azından 1 pc sürekli açık kalmak zorunda kalmıyacak.

fikirlerinizi bekliyorum.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
usb detekli kablosuz modemlerden alabilirsin. üzerinde usb girişi oluyor ve o girişe bağladığın donanımları, o modeme bağlı bilgisayarlar ile paylaşmış oluyorsun.

ozkan003

Asistan
Reaksiyon puanı
2
elimde zaten linksys wag-320n var onda usb girişi var ve çok amatör oluyor hız düşük ben daha hızlı bir kutuya bakıyorum.

Güncel

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Yavaşlığın bağlantıdan olup olmadığını kontrol ettiniz mi? Linksys wag-320n kablosuzda 300Mbps, kabloluda 1gbit hız destekliyor. Modeme kablosuz bağlanıyorsanız en yüksek hız 300Mbps'te 37.5MB, 54Mbps'te 6,75MB, kabloda 1Gbitte 125MB olur. Tabi bunlar teoride.
USB 2.0 harici diskim ile direk USB porttan 50MB hız elde ediyorum. (Teoride 480Mbps 60MB) Senin denediğin disk direk USB'den ne kadar hız sunuyor? Senin isteğin hız olduğu için bir kaç test yapman gerekebilir.
Bilgisayarlar ağa kablo ile mi bağlı?

ozkan003

Asistan
Reaksiyon puanı
2
harici olarak bilgisayara bağlıyorum hız 25-30 mb arasında ama modemden bağlandığım zaman hız 4.01 olarak ne düşüyor ne yükseliyor 7-8 kat performans düşüyor. üstelik 1 gps bağlantı kullandığım halde, bu teori olarak öyle olsa da modem ki usb işlemcisinin gücü ile alakalı bir durum aslında çünkü hızı modem deki usb işlemcisi belirliyor birde 4 mb hız okumada yazma olsa iyice düşecek. bana kesinkes kaliteli ethetnetli bir kutu lazım ki 40-50 mb hızı yakalayım.

cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim, başka fikirleri olanlar sizinde fikirlerinizi bekliyorum.

bu arada cihazı daha önce e-sata vs ile de bağladım ama cihaz kapanıp açıldığında direkt tanımıyor kaplosunu çekip bekleyip cihazı kapatıp açıp sonra kabloyu takınca görüyor. buda hali ile her gün bazen gün içinde 2-3 kez tekrarlayınca can sıkıntısı haline geliyor. en iyisi düşüncem olarak kaliteli bir kutu ile ağa bağlamak hem güvende olur hemde hız olarak daha farklı olur kanısındayım.

Cihazımın genel özellikleri bilmek isteyenler için.

İşlemci : AMD Phenom II X4 840
Anakart : Asus M4A785TD-V EVO
Ram : Kingston 8 Gb.

usb2-3 bağlantısı e-sata bağlantısı mevcut ama sürekli ilk bağlantıda sorun çıkarttığı için direkt ethernete bağlamak istiyorum dolasıyla usb ve e-sata bağlantılarını es geçin.