Arkaplanda Çalışan Bir Çok Program Var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LaX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LaX

Asistan
Reaksiyon puanı
5
di-BJDS.jpg

---------

Resimden de görüldüğü üzere bilgisayarım şuan çok yavaş durumda.. En çok nette gezinirken ve şu plugin-container gereksinimi duyduğunda flash, java gibi şeyler çalıştırıldığında yavaşlıyor.

Video açıyorum, 1 dk geçtikten sonra 7-8 sn donma yapıyor arada. Ayrıca arkaplanda çalışan bir dosyadan 2-3 tane var.

Eskiden hiç böyle yapmıyordu. Daha yeni format attım. Bu yüzden Antivirüsü de kapattım ama aynı, değişen birşey yok.. Bu durum beni çok sıkmaya başladı ve bende buraya yazma gereksinimi duydum.. Şimdiden yardım edebilene teşekkürler.

Pc Özellikleri:
Cpu kullanımı %100 geliyor.
İşlemci İntel Celerondu sanırım. P4 - 1.80 Ghz
C: olarak 80 GB harddisk var ve %30'u kullanılıyor.
Ram 1 GB paylaşımsız.
Ekran kartım Ati Radeon 9200 Se 128 MB.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
avgnsx.exe AVG antivirüs programının bir parçasıdır. Firefox bir hatadan dolayı cpu'yu çok kullanıyor. Zaten bu ikisi zorluyor sistemi. Antivirüs programını değiştir. Chrome öneririm.

LaX

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Evet sanırım bu Firefox'dan dolayı oluyor. Şu 3.6 dan sonra bozmaya başladı.. Genelde internet gezinirken. Normalde hiç birşey yok. Klasör arası gezinti, Photoshop filan kullanıyorum hiç bir sorun yok yani çok şükür.

Antivirus programı olarak bu bana yetiyor yani başka ücretsiz olarak sunulan avast var fakat o bir işe yaramaz gibime geliyor :D Chrome bir sefer kullanmıştım alışamadım şimdi bi denerim. Eğer seversem bunu silicem gibi.. :S

T-1000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=82973]LaX[/MENTION]: Sıraladığın işlemlerin hiçbiri zararlı değil. Tabii ki maskelenmemişlerse.
İşletim sistemi olarak Windows 7'ye terfi etmeni öneririm.
Antivirüs uygulamalarının harici eklentilerini devre dışı bırakmalısın. Örneğin mail tarayıcı, P2P tarayıcı gibi.
İşletim sistemini kurduğun CD'nin yamalanmamış ve orijinal olduğunu kontrol etmelisin.
Kullandığın antivirüs programının harici firewall'ü var ise bunu kapatmalısın.
Başlat > Çalıştır > msconfig yolunu takip ederek açılıştaki gereksiz uygulamaları elemeli,
Glary Soft Utilites yazılımı ile sisteminin kritik değerlerini analiz etmelisin. Bu aynı zamanda temizlik işlevini de yerine getiriyor.
Başlat > Çalıştır > services.msc yolunu izleyerek gereksiz servislerini kapatmalısın. Gereksiz sevislerin hangileri olduğu konusunda bir fikrin yoksa Google'a teknik parametreler ile bu servislerin listesine erişmelisin.