Arkadaşsız mısınız ?

Behzat Ç.

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Arkadaşlar neden kendinizi yalnız hissediyorsunuz arkadaşlarınız gerçekten yok mu ?

Son düzenleyen moderatör:

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Arkadasim yok cunku tipsiz oldugum icin kimse benle arkadas olmak istemiyor.

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Erkek arkadaşlarımız var da kız arkadaşımız yok manitamız

sksjjahdjs

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Arkadasim yok cunku tipsiz oldugum icin kimse benle arkadas olmak istemiyor.
Tipsiz olmak arkadaş bulmaya engel değil bence. Ben de tipsizim ama benimle arkadaş olmak isteyen birkaç kişi oldu. Fazla arkadaşın olması iyi bir şey değil. Birkaç arkadaş olsun yeter.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Erkek arkadaş da yok kız arkadaşta olacak gibi de gözükmüyor.

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Tipsiz olmak arkadaş bulmaya engel değil bence. Ben de tipsizim ama benimle arkadaş olmak isteyen birkaç kişi oldu. Fazla arkadaşın olması iyi bir şey değil. Birkaç arkadaş olsun yeter.
O birkaç kişi de menfaat için arkadaş oluyor seninle. Demek istediğim ciddiye alınmıyorsun ortamlarda.

sksjjahdjs

Asistan
Reaksiyon puanı
69
O birkaç kişi de menfaat için arkadaş oluyor seninle. Demek istediğim ciddiye alınmıyorsun ortamlarda.
Haklısın, o yönü de var. Çıkar uğruna her şeyi yaparlar.

Bazı sıkıntılarımdan dolayı bana yardım etmek isteyen birkaç kişi oldu ama kendi hatalarım yüzümden yardım etmekten vazgeçip arkadaşlığı noktaladılar.

Hem benim hatam var, hem de arkadaşların hatası var. Herkes anlayışlı olamayabiliyor. Üniversitede sadece bir arkadaşım var, sadece onunla konuşuyorum. Kötü arkadaşların olmasından iyidir sadece bir arkadaşın olması.

Reaksiyon puanı
5,163
Her adımı karşınızdakinden beklemeyin arkadaşlar. İletişim tek yönlü bir şey değil.

sksjjahdjs

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Her adımı karşınızdakinden beklemeyin arkadaşlar. İletişim tek yönlü bir şey değil.
Aynen öyle. Genelde sosyal fobili olanlar, adımları kendileri atamıyor. Hep karşıdan bir şey bekliyorlar. Ben de sosyal fobili bir birey olduğum için çok iyi biliyorum durumu. Üniversitedeki arkadaşlarla bir ilerleme olmayacak gibi, zaten bu sene son senem. Hepsi başka yerlere dağılacak. Önemli olan ilerideki ortamlarda arkadaşlık ilişkilerini düzeltmek ve aynı hataları yapmamak.

Reaksiyon puanı
5,163
Aynen öyle. Genelde sosyal fobili olanlar, adımları kendileri atamıyor. Hep karşıdan bir şey bekliyorlar. Ben de sosyal fobili bir birey olduğum için çok iyi biliyorum durumu. Üniversitedeki arkadaşlarla bir ilerleme olmayacak gibi, zaten bu sene son senem. Hepsi başka yerlere dağılacak. Önemli olan ilerideki ortamlarda arkadaşlık ilişkilerini düzeltmek ve aynı hataları yapmamak.
Açıkcası bundan belki 10 yıl önce ortaokul dönemlerinde bende sizin gibiydim. Gerçekten o hataların üzerine gidildikçe aşılabiliyor. Çok iyi hatırlıyorum sınıfa girerken günaydın diye bağıramazdım ancak liseye geçişte ilginç bir evrim geçirdim. Şuan normal insanlardanda sosyal ve samimi biriyim. Biraz bu fobilerin üzerine gitmek gerekiyor ve bunun dışında dışardan destekte önemli. Dediğim gibi bu fobiyi yaşadığım zamanlar küçüktüm ve ailem bana bu konularda çok destekçi oldu. Sizin sanırım aileden destek alacak yaşınız biraz geçmiş ancak bu konuda profesyonel destek alabilirsiniz.