Behzat Ç.
Doçent
Arkadaşlar neden kendinizi yalnız hissediyorsunuz arkadaşlarınız gerçekten yok mu ?
Son düzenleyen moderatör:
Arkadasim yok cunku tipsiz oldugum icin kimse benle arkadas olmak istemiyor.
Senin kaç dostum.Kaç yaşındasın abi/abla ?
Senin kac dostum.
Tipsiz olmak arkadaş bulmaya engel değil bence. Ben de tipsizim ama benimle arkadaş olmak isteyen birkaç kişi oldu. Fazla arkadaşın olması iyi bir şey değil. Birkaç arkadaş olsun yeter.Arkadasim yok cunku tipsiz oldugum icin kimse benle arkadas olmak istemiyor.
O birkaç kişi de menfaat için arkadaş oluyor seninle. Demek istediğim ciddiye alınmıyorsun ortamlarda.Tipsiz olmak arkadaş bulmaya engel değil bence. Ben de tipsizim ama benimle arkadaş olmak isteyen birkaç kişi oldu. Fazla arkadaşın olması iyi bir şey değil. Birkaç arkadaş olsun yeter.
Haklısın, o yönü de var. Çıkar uğruna her şeyi yaparlar.O birkaç kişi de menfaat için arkadaş oluyor seninle. Demek istediğim ciddiye alınmıyorsun ortamlarda.
Aynen öyle. Genelde sosyal fobili olanlar, adımları kendileri atamıyor. Hep karşıdan bir şey bekliyorlar. Ben de sosyal fobili bir birey olduğum için çok iyi biliyorum durumu. Üniversitedeki arkadaşlarla bir ilerleme olmayacak gibi, zaten bu sene son senem. Hepsi başka yerlere dağılacak. Önemli olan ilerideki ortamlarda arkadaşlık ilişkilerini düzeltmek ve aynı hataları yapmamak.Her adımı karşınızdakinden beklemeyin arkadaşlar. İletişim tek yönlü bir şey değil.
Açıkcası bundan belki 10 yıl önce ortaokul dönemlerinde bende sizin gibiydim. Gerçekten o hataların üzerine gidildikçe aşılabiliyor. Çok iyi hatırlıyorum sınıfa girerken günaydın diye bağıramazdım ancak liseye geçişte ilginç bir evrim geçirdim. Şuan normal insanlardanda sosyal ve samimi biriyim. Biraz bu fobilerin üzerine gitmek gerekiyor ve bunun dışında dışardan destekte önemli. Dediğim gibi bu fobiyi yaşadığım zamanlar küçüktüm ve ailem bana bu konularda çok destekçi oldu. Sizin sanırım aileden destek alacak yaşınız biraz geçmiş ancak bu konuda profesyonel destek alabilirsiniz.Aynen öyle. Genelde sosyal fobili olanlar, adımları kendileri atamıyor. Hep karşıdan bir şey bekliyorlar. Ben de sosyal fobili bir birey olduğum için çok iyi biliyorum durumu. Üniversitedeki arkadaşlarla bir ilerleme olmayacak gibi, zaten bu sene son senem. Hepsi başka yerlere dağılacak. Önemli olan ilerideki ortamlarda arkadaşlık ilişkilerini düzeltmek ve aynı hataları yapmamak.