Arkadaşlar yeni bir işe başlayacağım...

Reaksiyon puanı
61
Üniversiteden mezun oldum öğretmen olarak 6-7 ay iş arama serüveni yaşadım geçici olarak mağazalarda çalıştım. Nereye başvursam tecrübesiz öğretmen alımı yapmıyoruz dediler ücretleri de sabah 9 akşam 7 asgari ücret veriyorlardı. Bir tanıdık vasıtasıyla kolejle anlaştım saatleri hafta içi 09.00-17.00 cumartesi 09.00-13.00 pazar tatil ilk senem olduğundan 2000 lira net ücret verdiler sgk maaş üzerinden yatacak yemekte onlar veriyor yolda sadece gidişe para vereceğim. 1 sene geçtikten sonra 3000 liraya yakın bir maaşla devam edeceklerini söylediler. 6-7 aylık süreçte o kadar görüşmeye gittim o kadar komik rakamlar duydum ki bu okulu direk kabul ettim. İngilizce öğrenmeye başlayacağım. İş arama sürecinde keşke okumasaydım dediğim zamanlar oldu ama sonunda bir yerden başladık.

Reaksiyon puanı
61
Tecrübesiz öğretmen alımı yapmıyoruz ne demek ya ? daha önce bi yerde öğretmenlik yapmayan birisinden mi kastediyorlar
Size şöyle diyeyim bir gün görüşmeye gittim insan kaynaklarında görüşmeyi gerçekleştirdim. Bana şunu dediler ''bak bu sektörde tecrübesiz eleman olarak işe başlaman çok zor her kurum en az 2 sene bir okulda veya etüt merkezinde çalışan öğretmen alır sen bir tanıdık bul parasına bakma bir okula gir öğretmenlik yap yoksa işin zor dedi. ''

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Yemek kartımı veriyorlar yoksa oradamı çıkıyor ?

Bu arada ne öğretmenisiniz ?

Bence özel sektörde 2000 tl başlangıç maaşı iyi bir rakam, zaten devlette bile öğretmenler 3500 civarı alıyor.

Reaksiyon puanı
5,164
Size şöyle diyeyim bir gün görüşmeye gittim insan kaynaklarında görüşmeyi gerçekleştirdim. Bana şunu dediler ''bak bu sektörde tecrübesiz eleman olarak işe başlaman çok zor her kurum en az 2 sene bir okulda veya etüt merkezinde çalışan öğretmen alır sen bir tanıdık bul parasına bakma bir okula gir öğretmenlik yap yoksa işin zor dedi. ''
Öğretmenlik günümüzde genel olarak küçümsenen bir meslek ama iş bulduktan sonra gerçekten rahat güzel ve karlı bir meslek. Nedense günümüzde öğretmen fakirdir algısı var ancak 5 6 yıllık öğretmen min 4.500tl artı özel derslerle günümüz koşullarında hiçte fena olmayacak paralar kazanıyorlar.

Not: Manevi boyutuna hiç deyinmiyorum.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Tecrübesiz öğretmen alımı yapmıyoruz ne demek ya ? daha önce bi yerde öğretmenlik yapmayan birisinden mi kastediyorlar

Özel şirketlerin saçma fikirleri işte hocam. Mühendislik gibi meslekler de aynı dertten muzdarip. Gider başvurursun tecrübe isterler.
Eee bu adam bir yerden başlayacak ki tecrübe edinsin. :)

Reaksiyon puanı
61
Yemek kartımı veriyorlar yoksa oradamı çıkıyor ?

Bu arada ne öğretmenisiniz ?

Bence özel sektörde 2000 tl başlangıç maaşı iyi bir rakam, zaten devlette bile öğretmenler 3500 civarı alıyor.
Okulda çıkıyor yemek hem kahvaltı hem öğle yemeği akşamda 4-5 gibi atıştırmalık tarzı bir yemek veriyoruz demişlerdi.
Tarih öğretmeniyim
Maaş ilk sene göreve başlayanlar için 2000-2200 arası 2. seneden sonra eğer devam edersek 3000 civarında oluyor dediler %90 devam ediyorlarmış. SGK maaşın üzerinden yatırılıyor asgari ücret gösterilmiyor.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Özel şirketlerin saçma fikirleri işte hocam. Mühendislik gibi meslekler de aynı dertten muzdarip. Gider başvurursun tecrübe isterler.
Eee bu adam bir yerden başlayacak ki tecrübe edinsin. :)
Benim üniversite zamanı arkadaşım makine mühendisiydi. O da gitti görüştü baya bir firmayla kafayı yemişti başlıcam tecrübeli elemanlarına felan diye her gün sövüyordu. En son baktı olacak gibi değil başlarım parasına dedi asgari ücretle girdi

Son düzenleme: