Arkadaşlar bir bakın kıyaslama istemiyorum zaten. WİNDOWS PHONE & ANDROİD

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Twin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Herkese merhabalar. Baya zamandır telefon alıcam alıcam diyorum ama aksilikler oldu ertelemek durumunda kaldım kısmetse 1,5-2 ay içerisinde alıcam ama kararsızlık var. Durumu şöyle izah etmek isterim.

Benim genel olarak telefon kullanımım;

Sms,Whatsapp,İnternet kullanımı, fotoğraf çekme, vb şekilde bir kullanım. Birde elektronik eşya olsun veya başka bir şey malıma çok temiz ve titiz bakar, Allah'ın izniyle bir şey olmadığı sürece uzun seneler kullanırım. Mesela ilk çıktığı zaman sıfır olarak 5800 aldım. 5 senedir sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Ama artık günümüz akıllı telefon devri oldu. Net yavaş, ekran küçük, çözünürlük vasat, gezen ve fotoğraf çekmeyi çok seven bir insan olarak fotoğraf kalitesi yok.

Benim için önemli olan Stabilite>Malzeme kalitesi>Donma, kasma olmaması>Şarj süresi>Kamera kalitesi ve satış sonrası sorumluluklar, servis vb durumlar.

Android, ios, windows phone işletim sistemi veya telefon fark etmez ben telefonları kurcalamayı, root, crack, overclock, jailbreak vb türden işlemlerle işim olmaz.

Almayı düşündüğüm telefon Lumia 925 Android tarafında bir araştırma yapmadığım için fikrim yok. 925'in kamerası çok iyi olduğu için onu düşündüm açıkçası.

Sizin 2.el ya da sıfır olarak 1.000 liraya kadar tavsiye edebileceğiniz android ya da windows phone olarak bir telefon var mıdır?

Birde mümkünse her 2 işletim sistemini de 1 ay ve üzeri zaman boyunca kullanmış olan arkadaşlar bu işletim sistemleri hakkında yorum yapabilirler mi? Yardımcı olursanız çok sevineceğim. Sağlıcakla kalmanız dileğiyle.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
@Twin

Kardeşim günlük telefon kullanımın; Sms WhatsApp İnternet Fotoğraf vs. yani oyun felan yok varsada çok değil anladığım kadarıyla bunu dememin sebebi Windows Phone Store un pek geniş olmaması fakat sana yeticeğini düşünüyorum.

Telefonda en önemli kriterin stabilite Windows Phone gayet stabil fakat üst düzey Android cihazlar örneğin G2 Z1 de oldukça stabildir. Nokia Lumia 925 1300TL ye Vatan Computer da satılıyor sen bu fiyata biraz daha ekleyip 1500 kadar LG G2 16GB ı düşünebilirsin emin ol Lumia 925 den tartışmasız daha iyi bir cihaz. Diğer yandan daha Türkiye'de çıkmamış olan Z1C var onun çıkmasınıda bekleyebilirsin cihaz btsony.com da 1500TL olarak gösteriyor Tekno-Market lerde fiyatları nasıl olur bilinmez ama onuda düşünebilirsin.

Telefonda malzeme kalitesine çok önem veriyorsan G2 F/P ürünüdür bu nedenle Z1C daha iyi bir malzeme kalitesine sahip ama titiz kullanıyormuşsun ve beklemekte istemezsen G2 al rahatça kullanırsın.

Donma, kasma olmamasını istiyorsun bunu ne Lumia 925 ne G2 nede Z1C de yaşarsın diyorum.

Şarj süresi kriterinde en iyisi G2 bence. Z1C 2100mAh fakat ekran küçük ve HD bir ekran olduğu için yeterli olucaktır. Aynı şekilde Lumia 925 te iOS taki gibi batarya değeri al olsa bile dayanıcaktır.

Kamera kalitesi Z1C de 20.7 MP kamera G lens felan harika diyorlar fakat ben o kadar mükemmel mi bilemedim. Teknosada G2 ve Z1 ile çektiğim fotoğraflarda üstün bir fark göremedim ama arada fark var herhalde. Kamerada Z1C > G2 > 925 diyorum ama G2 ile 925 yer değişebilir 925 i bilmiyorum.

Bir kız arkadaşım Lumia 920 kullanıyor zamanında 1200TL ye almış galiba. Şimdi çok pişman Lumialar alınmaz ve 1200 boşuna vermişim diyor ama ben bunu belirttim kendi şahsi bir fikrim yok hiç kullanmadım.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=365554]TURKER[/MENTION]

Dostum verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ama benim 5800'ı 5 sene kullana bilmem de en büyük etken nokia'nın güncelleme desteği sayesinde. 4 sene boyunca güncelleme aldı telefonum. O yüzden sıkıntı yaşamadım. LG'de güncelleme sorunu yaşanacağını herkes söylüyor ve konuşuyor.

Onun harici G2 kullanan bir arkadaşım da bir zat telefonun kastığına şahitlik ettim. Kamera yönünden piyasada ki en iyi telefon Lumia 1020, G2 ve Lumia arasında 925 çok daha iyi.

Android kullanıcılarının bile söylediği bir şey var. Sistem bir zaman sonra şişiyor ve donmalar, kasmalar başlıyor diyorlar. z1 dünya para. 1.000 lira üzeri telefona vermeyi düşünmüyorum o yüzden 2.el alma düşüncem de var.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
@Twin

Kardeşim LG de güncelleme sorunu olacağını pek sanmıyorum ya 4.4 verildi zaten gelmesi bekleniyor. İleride güncelleme verilirmi bilinmez ama G2 nin üzerine G Pro 2 G3 ve G Flex var LG güncellemeyi sadece 2 veya 3 cihaza vericek değil ya G2 çok sağlam bir cihaz her türlü alır bence.

Bizzat şahit olman çok şaşırtıcı bir anlık takılmadır o Android sonuçta. LG G2 nin stabilitesi iPhone a yakın bir yanlışlık var. Kamera konusunda kendinmi test ettin neye göre kime göre çok çok daha iyi?

Eğer Lumia 925 veya 2.el telefon alıcaksan hiç bulaşma Lumia 925 al yoluna bak.

Neyse be kaçıyorum sana şimdiden hayırlı olsun.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Z1 Compact , Lumia 929(MWC'de tanıtılacak büyük ihtimal) ya da Lumia 925 olabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aradan geçen 1-2 senede ben şimdiki android telefonların ilk günkü stabilitelerini sağlayabileceklerini zannetmiyorum. S4 buna iyi bir örnek. Rehberin hala yavaş açıldığı söyleniyor ki içindeki donanım hiç de yabana atılacak cinsten değil. Madem oyunla pek aran yok Lumia 925'e yönel derim. Hem malzeme kalitesi daha iyi hem daha dayanıklı olduğunu tahmin ediyorum.

Yalnız Lumia 925'in de uzun süre güncelleme alacağının garantisi yok. Tıpkı LG G2'de olduğu gibi. Şimdi burda herkes varsayımda bulunuyor. LG'nin yarın batmayacağının garantisi kim? O yüzden güncelleme olaylarını hem androidte hem de Windows Phone'da kafana takma. Telefonun mevcut halinden memnunsan güncelleme beklemene gerek yoktur bence.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@TURKER

Ben zaten en iyi kameranın 1020'de olduğunu biliyordum. Bunu anlamak zor değil. Her telefon ile çekilmiş gece ve gündüz fotoğraflarını açıp bakınca hangisinin kalitesinin daha iyi olduğunu anlıyorsun. Onun harici dün aşağıda linkini vereceğim video'ya denk geldim, düşüncelerimi doğruladı. Kamera ve video konusunda 1020 en tepede olan model.

Umarım başka site linki vermek yasak değildir. :confused1: Bur da tüm telefonlardan bahsediliyor. Kaldı ki G2'yi kullanan kişi fiyat uygun olmasa hayatta G2 almam diye de belirtiyor.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-1yr9xTLeYA

Ayrıca dediğim gibi G2'nin onduğuna şahit oldum. Gece çekimleri berbat. Eğer G2 kullanıyorsan gece kameranı açıp fotoğraf çekmeyi dene bakalım telefon nasıl kaskım kasım kasılıyor birde sen şahit ol.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aradan geçen 1-2 senede ben şimdiki android telefonların ilk günkü stabilitelerini sağlayabileceklerini zannetmiyorum. S4 buna iyi bir örnek. Rehberin hala yavaş açıldığı söyleniyor ki içindeki donanım hiç de yabana atılacak cinsten değil. Madem oyunla pek aran yok Lumia 925'e yönel derim. Hem malzeme kalitesi daha iyi hem daha dayanıklı olduğunu tahmin ediyorum.

Yalnız Lumia 925'in de uzun süre güncelleme alacağının garantisi yok. Tıpkı LG G2'de olduğu gibi. Şimdi burda herkes varsayımda bulunuyor. LG'nin yarın batmayacağının garantisi kim? O yüzden güncelleme olaylarını hem androidte hem de Windows Phone'da kafana takma. Telefonun mevcut halinden memnunsan güncelleme beklemene gerek yoktur bence.

Sizde haklısınız aslında ama ne biliyim şimdiye kadar nokia her telefonuna daha çok destek çıktı.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Nokia Luma 1020 ile 925 in kamerası aynı mı?