Arkadaşlar bilgisayarı başlat tuşuna uzun basınca pc yi kapatmayı nasıl ayarlayabilirim?

Bu konuyu okuyanlar

arvales71

Öğrenci
Katılım
10 Nisan 2016
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
selam arkadaşlar ben bi oyunda bot kuruyorum oyüzden pc yi kapatmamam lazım ama evden gidince veya uyuyunca gerizekalı bi öğrenmiş oraya basıp kapatmayı cidden küfür etmemek için çok zorlanıyorum acayip sinir oldum. youtubede bir video gördüm adam özelliklerden ayarlıyor ama benimki windows 8 bende öyle biyer yok. arkadaşlar lütfen ama lütfen yardım edin..:confused:
 

GCN

Asistan
Katılım
16 Nisan 2016
Mesajlar
204
Reaksiyon puanı
28
Puanları
28
Yaş
30
Kasa üzerindeki güç tuşuna 4 saniye boyunca basılı tutulursa bilgisayar aniden kapanır. Bunu değiştirmenin bir yolu var mı ben bilmiyorum sanırım yok. Sorduğun soruda biraz acayip doğrusu devrik olmuş tam anlaşılamıyor.
 

barox

Öğrenci
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Dostum merhaba, yanlış hatırlamıyorsam bazı bilgisayarların bios ayarlarında mevcut. Eğer masaüstü bilgisayar ise sana kökten çözüm söyleyeyim :) Bilgisayarın yan kapağını aç güç düğmesi tuşunun kablosu var onu çıkar. Çıkardıkdan sonra power tuşu hiç çalışmaz. O kablo çıktıktan sonra sen bilgisayarı nasıl açacaksın? o kablonun çıktığı yerde iki tane dik tel var. oraya iletken birşey ile dokunduğunda(ör: tornavida) çalışır. Tam bir bilgin yoksa dokunma bence. Yanlış bir işlem yapman bilgisayarını bozabilir. Ama bu seferde bilgisayarını kapatan kişi fişten çeker yine kapatır :)
 
Üst