Arkadaşlar arıza ile ilgili bir bakar mısınız?

Tolgaankara291

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar foruma 2 gündür yazıyorum farkındayım bilgi edinmek için ama şu anki durum hakkında hiçbir bilgim yok siz değerli arkadaşlardan görüş almak istiyorum. Öncelikle daha önce belirttiğim gibi laptopun chipseti arızalanmıştı. Laptop markası Acer Aspire F572G. Tamirciye götürmüştüm. Bugün laptopu teslim aldığımda tamirci bana chipsette 60'a yakın ayak bulunuyor senin laptopunda 6 ayak ekran kartını zorladığın için yanmış dedi. Onları düzelttim dedi. Ne işlem yaptı inanın bilmiyorum yarın almanı uygun görürdüm dedi ama ben bugün aldım. Test işlemlerini yapmıştı sadece bekletiyormuş. Sana tavsiyem oyun çalıştırma bugün yarın çalıştırırsın yerine otursun her şey dedi. Eve geldim oyun çalıştırmadım sadece NVIDIA'nın kontrol panelini açtım yine ekranda önceki gibi çizikler renk kaymaları renklendirmeler oldu. Eskisinden daha fazla hem de. Tamirciyi aradım tekrardan durumu izah ettim aslında ben yarın verecektim sen ısrar edince şimdi verdim çalıştırmasaydın keşke dedi. Yarını bekleyeyim yarın düzelmezse getiririm dedim. Sizce sorun neden kaynaklıdır? Bir çözüm yolu var mıdır?

SirSinner

Asistan
Reaksiyon puanı
86
ekran kartının ramlerinen biri gitmiş olabilir. Benimde laptopumda aynı sorun var ne sorun olduğunu söyledi sana ve ne kadar para verdin söyler misin
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve düzelirse lütfen bilgi verir misin

Tolgaankara291

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
ekran kartının ramlerinen biri gitmiş olabilir. Benimde laptopumda aynı sorun var ne sorun olduğunu söyledi sana ve ne kadar para verdin söyler misin

ve düzelirse lütfen bilgi verir misin
Dediğim gibi chipset bacakları gereğinden fazla ekran kartını zorladığım için ısınmadan dolayı erimiş. Onları değiştirdi ama sorun çözülmedi yarını bekliyorum 150 tl fiyat çekti.

SirSinner

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Dediğim gibi chipset bacakları gereğinden fazla ekran kartını zorladığım için ısınmadan dolayı erimiş. Onları değiştirdi ama sorun çözülmedi yarını bekliyorum 150 tl fiyat çekti.
bende harici ekran kartına(840m) alınca oyunlarda ekranda parlak çizgiler noktalar çıkmaya başlıyordu ekran kartın arızalanmış dedi yapımı 600 tl yenisi 1200 tl dedi sende nasıl oluyor sorun fotoğrafını atabilirmisin

Tolgaankara291

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
bende harici ekran kartına(840m) alınca oyunlarda ekranda parlak çizgiler noktalar çıkmaya başlıyordu ekran kartın arızalanmış dedi yapımı 600 tl yenisi 1200 tl dedi sende nasıl oluyor sorun fotoğrafını atabilirmisin
Fotoğrafını atmak isterdim ama laptopu yarına kadar çalıştıramam. Ancak sendekiyle aynı sorun bende ekran kartına alınca çizikler oluşuyor yazı tipi renk boyutta kaymalar oluyor durum çözülene kadar uğraşacağım. Kimisi laptop çöp olmuş diyor ama bu zamanda 5000 Tl'ye laptop alana kadar gider masaüstü dizerim. Bir daha laptop falan almam.

SirSinner

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Fotoğrafını atmak isterdim ama laptopu yarına kadar çalıştıramam. Ancak sendekiyle aynı sorun bende ekran kartına alınca çizikler oluşuyor yazı tipi renk boyutta kaymalar oluyor durum çözülene kadar uğraşacağım. Kimisi laptop çöp olmuş diyor ama bu zamanda 5000 Tl'ye laptop alana kadar gider masaüstü dizerim. Bir daha laptop falan almam.
aynen öyle bütün laptoplar çıtkırıldım onun yerine pc dizerim hem kaliteli hem sağlam olur
Yarın bu konuyla ilgili lütfen beni bilgilendirmeyi unutma kaç aydır uğraşıyorum

Tolgaankara291

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
aynen öyle bütün laptoplar çıtkırıldım onun yerine pc dizerim hem kaliteli hem sağlam olur
Yarın bu konuyla ilgili lütfen beni bilgilendirmeyi unutma kaç aydır uğraşıyorum
Tamamdır umarım düzelirde tamire götürmek zorunda kalmam