Arizali eski notebook tamiri - HP pavilion DV2000

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan biyoweb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

biyoweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Bende cok eski isinma problemiyle unlu bir hp pavilion bilgisayar vardi. Uzun suredir idareten kullaniyordum ama simdi ekrana goruntu gelmiyor ve 3 kez sinyal sesi geliyor. Yeni bilgisayar alacak durumum olmadigi icin ve elimin altinda bilgisyar olmamasida pek uygun olmadigi icin bu bilgisayari yaptirmak istiyorum. Bilgisayarci 80-100 dolar arasi bir masraf cikar dedi ve problem anakarttandir dedi. Ancak bilgisayarda fabrikasyon hatasi oldugu icin pek yaptirmami tavsiye etmedi. Ama evde bilgisayarsizda olmuyor. Sizce bu fiyata yaptirsam isime yararmi...

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bu belge, HP ve Compaq All-in-One ve TouchSmart Masaüstü Bilgisayarlar ile ilgilidir.
Bilgisayarın açılış süreci boyunca bir ya da iki kısa bip sesi çıkarması normaldir. Ancak bilgisayar bip sesi veriyorsa ve Windows sorunsuz biçimde başlatılmıyorsa daha ciddi bir donanım sorunu var demektir. Bip sesine yol açan en yaygın sorunlar şunlardır:

• Kritik soğutma alanlarında toz birikmesi nedeniyle oluşan bellek ve ısıyla ilgili arızalar

• Klavyenin tuşlarından biri takılı kalmıştır

• Bir bellek DIMM veya sabit sürücü kablosu doğru biçimde oturmamıştır

• Anakarttaki bir bileşen arıza yapmıştır

• Temel bir bilgisayar işlevi başlatılamıyordur

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=tr&lc=tr&dlc=tr&docname=c02577502

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Merhaba. Bende cok eski isinma problemiyle unlu bir hp pavilion bilgisayar vardi. Uzun suredir idareten kullaniyordum ama simdi ekrana goruntu gelmiyor ve 3 kez sinyal sesi geliyor. Yeni bilgisayar alacak durumum olmadigi icin ve elimin altinda bilgisyar olmamasida pek uygun olmadigi icin bu bilgisayari yaptirmak istiyorum. Bilgisayarci 80-100 dolar arasi bir masraf cikar dedi ve problem anakarttandir dedi. Ancak bilgisayarda fabrikasyon hatasi oldugu icin pek yaptirmami tavsiye etmedi. Ama evde bilgisayarsizda olmuyor. Sizce bu fiyata yaptirsam isime yararmi...

Merhaba

O Laptopun ikinci eli 200 Lira bile etmez, Yaptıktan sonra yeniden bozulma ihtimali de yüksek. O laptopdan alacağınız performans da yok denecek kadar az olur. Masraf yapmaya değmez.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TH="class: theme"]Bip sesleri[/TH]
[TH="class: theme"]Açıklama[/TH]
[/TR]
[TR="bgcolor: #FFFFFF"]
[TD="align: left"]1[/TD]
[TD="align: left"]Bellek zamanlama hatası[/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #E7E7E7"]
[TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"]2[/TD]
[TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"]Bellek eşliği hatası[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]3[/TD]
[TD="align: left"]Bellek okuma veya yazma hatası[/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #E7E7E7"]
[TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"]4, 5, 6, 7[/TD]
[TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"]Kritik anakart bileşenlerinin (CPU gibi) çalışmasıyla ilgili ciddi hatalar.[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]8[/TD]
[TD="align: left"]Video belleği[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

biyoweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplar icin tesekkurler. Bu durumda bu bilgisayari yaptirmayacagim. Yeni bir bilgisayar icin butceyi zorlayacaz artik. Ama yinede bundan once kendim bi seyler denemek istiyorum. Bilgisayar kasasini acip bellekleri cikarip tekrar taksam. Icerisindeki tozlari almasi icin elektrik supurgesini kasaya tutsam ise yarayabilirmi acaba?

Cikan bip sesleri bir uzun iki kisa bip sesi seklinde... Diiiit dit dit gibi...

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Cevaplar icin tesekkurler. Bu durumda bu bilgisayari yaptirmayacagim. Yeni bir bilgisayar icin butceyi zorlayacaz artik. Ama yinede bundan once kendim bi seyler denemek istiyorum. Bilgisayar kasasini acip bellekleri cikarip tekrar taksam. Icerisindeki tozlari almasi icin elektrik supurgesini kasaya tutsam ise yarayabilirmi acaba?

Cikan bip sesleri bir uzun iki kisa bip sesi seklinde... Diiiit dit dit gibi...

Anakart ya da ramler de sorun var, Donanımsal bir soruna yapabileceğiniz birşey olmaz.