Arda Turan'ın performansı nasıldı? Barcelona - Espanyol

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Milli futbolcumuz Arda Turan, Barcelona formasıyla ilk kez sahaya çıktı.

1446366.jpg


Sezon başında Atletico Madrid'den Barcelona’ya transfer olan Arda Turan, Barcelona’nın cezası nedeniyle sadece Milli Takım maçlarında forma giyebilmişti.

Milli futbolcumuz, Barcelona'nın Espanyol ile oynadığı Kral Kupası son 16 turu maçında Barcelona’nın 7 numaralı formasını giydi.

Arda Turan 68. dakikada yerini Ivan Rakitic'e bıraktı.

KAYNAK

Arda Turan'ın 68 dakikalık performansı

64 topla buluşma
43 pas (%81 isabet)
16 ikili mücadele (%63 başarı)
1 şut
1 kilit pas
5 top kapma.

(@OptaCan)

fft11_mf4098764.jpeg


fft11_mf4098765.jpeg
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Arda Turan Barcelona'daki ilk maçında nasıl oynadı?

Dünya futbolunda adapte olması en zor bölge şüphesiz Barcelona orta üçlüsü. Hem pas organizasyonu, hem de pres organizasyonu bu bölgede belirleniyor.

Bugüne kadar Yaya Toure, Xavi, İniesta gibi oyuncuların oynadığı bölgeye ilk maçtan %100 adapte olabilmek imkansız desek yeridir.

Bugün herkesin beğenisini kazanan Ivan Rakitic Barcelona'ya transfer olduktan sonra aylarca adaptasyon sorunu yaşamış ve transferi tartışılır hale gelmişti. Buna karşın Rakitic ilerleyen dönemde o bölgeye adapte olmuş ve kendisini kanıtlamıştı.

Fazlasıyla kanat oyuncusu alışkanlıklarına sahip olan Arda da merkeze adaptasyon konusunda zorlu günler yaşayacaktır. İlk maçında da göbeği boşlayıp kanatlara açıldığı oldu ve özellikle pas almak konusunda zorlandı.

Barcelona orta sahasının yaptığı en iyi şeyler pas ve pres diyebiliriz ama bir başka önemli konu da pas almak için sürekli boşa çıkmak. Arda bu konuda biraz sıkıntı yaşadı ve pas almakta zorlandı.

Öte yandan her zaman son derece soğukkanlı olarak bildiğimiz Arda belki de en heyecanlı maçını oynadı. Onu ilk kez bu kadar heyecanlı gördük diyebiliriz.

Arda'nın önündeki bu zorluklar dışında Barcelona'ya hemen katacağını anladığımız bir artısı da oldu. Agresif, yenilgiyi kabul etmeyen ve ikili mücadelelerde son derece inatçı kimliği hemen beğeni topladı. Bu inatçılığı ona Türk genlerinden gelirken, Atletico Madrid'te de Simeone tarafından nasıl savunma yapması gerektiği öğretilmişti.

68 dakika tam 10 ikili mücadele kazanması ve 5 top kapması bu sayede oldu. Zaten Atletico Madrid'den transferinde bir Barcelona taraftarı şöyle demişti. "Bizde yetenekli oyuncu çok ama maça isyan eden, yeri geldiğinde kramponunu çıkarıp hakeme atacak oyuncuya da ihtiyaç var"

arda2.png


Analiz: Sinan Yılmaz/futbolarena
 
Üst