Aralık 2007 Dergi İncelemeleri

Aralık 2007'de Sizin Dergi Tercihiniz Ne Oldu? / Dergi Alsaydınız Hangisini Alırdınız?


  • Kullanılan toplam oy
    351

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Herkesin bilişim ve teknoloji haberleri ve makalelerini internetten okumadığını biliyoruz. Sizin için bilgisayar dergilerinin Aralık sayılarını değerlendiriyoruz.

Bilişim Eurasia 2007'de tartışılan konu karşımızda ve cevabı belli: İnternet medyası basılı dergileri öldürmüyor. Okurlarımızın önemli bir kısmı da bilgisayar dergilerini sıkı takipçisi durumunda. Biz de her zaman yaptığımız gibi üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirip ülkemizdeki bilgisayar dergilerini değerlendiriyoruz. Yayınlar afabetik sıradadır.


BYTE

dergi_2007_12_byte.jpg

BYTE dergisinin Aralık sayısı pek bir lifestyle havaya sahip ve bundaki en büyük sebep yeni tasarımı. Dergi içindeki test azlığını diğer donanımla ilgili konular kapatıyor. Kasa modifikasyonu ve sıvıyla soğutan sistemler ayrıntılı şekilde anlatılıyor. Kapak konusu ise özel dosyaları korumak ve onlara erişimi sınırlandırmak.

Derginin en öne çıkan noktası, iki tane çift katman DVD vermesi. Toplam 16 GB’lık arşiv dergiyle birlikte sizin oluyor.

Herşey güzel ama gökkuşağının her rengini dergilerdeki başlıklara taşımak kötü bir fikir. Yanlış mıyız?

Yayıncı: Dünya Yayıncılık
Fiyat: 6,50 YTL



CHIP

dergi_2007_12_chip.jpg

Kapağına Süper Windows XP yazarak Windows Vista’ya benzer özelliklere sahip bir XP yaratmayı anlatıyor. Bunun yanında üzerinde ciddi anlamda oyun oynayabileceğiniz oyuna yönelik dizüstü bilgisayarları konu alan bir test var. Yüksek performans arayanlar için ilgi çekici olacaktır.

Herkesin ilgisini çekeceğini düşündüğümüz 2007 yılının öne çıkan ürünleri konusu da dergide yıla toplu bir bakış sunuyor. Dergi bir DVD ve bir CD ile geliyor.

Herşey güzel de, kapak konusundaki Viagra teması Pfizer ile olan ilişkilerinizi olduğu kadar okurlarla aranızı da bozabilir. O ilaç bir afrodizyak değil. :)

Yayıncı: Doğan Burda
Fiyat: 6,25 YTL



PC Magazine

dergi_2007_12_pcmag.jpg

Kapağını kocaman bir Overclock yazısıyla donatan dergi bu konuda deneyimli bir ağızdan bilgileri aktarıyor. Aman denerken sisteminizi yakmayın. Bunun haricinde DVD yazıcı testi ve Intel işlemci kullanan sistemlere yönelik anakartların işlendiği testler donanımı doyurucu boyutlara çıkartıyor.

PC Magazine’de ilgimizi çeken yazılardan birisi de mobil işletim sistemleri rehberi. Zira birçok kullanıcı Windows Mobile haricindekilerin ismini bile bilmiyor. Dergi, bir DVD ile geliyor.

Tamam, derginin donanım içeriği çok başarılı; üzerine dört testten birisi yazılımla ilgili; ama hani hâlâ yazılımın eksikliğini hissediyoruz dersek yalan olmaz.

Yayıncı: Merkez Dergi
Fiyat: 5,90 YTL


PC Net

dergi_2007_12_pcnet.jpg

Kapağını diğer dergilere nazaran alternatif bir şekilde tasarlamış olan PC Net, bilişimde kariyer fırsatları konusunu işliyor. Ayrıca yeni yıla teknolojik hediyelerle girmek isteyenler için bir rehber de PC Net içinde bulunuyor. Dergide grafik kartı ve yonga soğutucularıyla ilgili bir konu ve 66 tane webcamın testi mevcut. Dergi bir DVD ve bir Pardus CD’siyle (2007.3 sürümü) geliyor.

Bilgisayar karşısında otururken sağlığını düşünenlere hitap eden ve resmî raporlara dayandırılarak hazırlanmış olan kablosuz ağların zararlı etkileri başlıklı konu ilgi çekici.

Yılın son sayısını kariyer danışmanlığına ayırmak umarım fazla şeye mal olmaz. Son aylardaki donanım dalgasıyla sallanan kapakları geri görmek istiyoruz.

Yayıncı: Doğan Burda
Fiyat: 5,90 YTL



PC World

dergi_2007_12_pcworld.jpg

Bu ay arkasında bir kitapla kendisini gösteren PC World üç ayrı testle okurlarına ulaşıyor. Bu testlerden 8-16 GB sığaya sahip USB parmak bellekler ve gamepad testi varken 2008 model antivirüsler de ikinci testi oluşturuyor. Kapak konusu olan download çöplüğünden kurtulma tüyoları ise hayat kurtarabilir cinsten. Çeşit çeşit dosyalarınızı nasıl dizinleyeceğinizi görebilirsiniz.

İnternet indirmekle tükenmez başlıklı yazı çok dikkatimizi çekti. Bu rehber en özet şekilde aradığınız şeyi nereden bulabileceğinizi gösteriyor. Tabii unutmayın, sabit disk alanı çabuk tükenir. Dergi, bir DVD ile geliyor.

Kapak konusunun gerçekten ne olduğunu kapağın üzerinden anlayan varsa bize ulaşsın. Zira dergi açık şekilde teşhir edilmiyorsa, pek anlayan olmayabilir.

Yayıncı: Dünya Yayıncılık
Fiyat: 6,50 YTL



Sıra Sizde!

Şimdi ise yorumlama sırası sizde. Kendi derginize oy verin; satın aldığınız dergilerde ne var ne yok, siz söyleyin. Ne de olsa herkesin gözü burada. Yorumlarınız doğrudan dergilerin yöneticilerine gidiyor diye düşünebilirsiniz.
dergiler_2007_12.jpg

Araya başka yayınlar karışmış sanırız.

SDN - http://shiftdelete.net
 

RuNaL

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
pc magazinin konusu ilgi cekici ama alırsam bu ay pc world almayı düşünüyorum tşkler tanıtım için :)
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
berkin, o dergilerin altında sanki bir dergi dha gördüm ben. o nedir? :D
 

fish

Müdavim
Katılım
4 Aralık 2007
Mesajlar
2,606
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
hardwareplus niye yok burda ???...sadece donanım olduğu için mi :*
 

kaannn

Öğrenci
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
pc net en iyisi pardusa destek vermeside derginin bi artısı
 

emelden

Müdavim
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
5,260
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Bence chip. Vista’ya benzer özelliklere sahip bir XP yaratmayı öğrenmek iyi olur. Pc Net'in işledikleri konular da bana göre çok dikkat çekici. Diğerlerine pek bir şey söyleyemeyeceğim fakat Pc Magazin'in kapağına bakınca şu konuda dikkatimi çekti bir kaç ay masanger'a takmıştı şimdide facebook'a takılmış kalmış gibi görünüyor.
 

amesfa

Müdavim
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Chıp dergisini takip ediyorum.
 

emelden

Müdavim
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
5,260
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Anlayamaz mıyız yani değerlendirmesini yapsanız da? :D
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
fish dedi ki:
hardwareplus niye yok burda ???...sadece donanım olduğu için mi :*

bundan sonra o dergiyi de alalım incelemelere.

kendisi 2 ayda bir çıkıor ama olsun yine de alalım. güzel fikir.
 
Üst