Araç tavsiyesi ve bilgi lütfen.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan komoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar bir araba alacağım bir tane buldum aradığım özelliklerde,

Opel corsa 1.3 CDTI enjoy 2005 model , 82000 km de, Dizel , Otamatik Vites 26 Şubat 2010 da bakımı yapılmış serisinin en fulu 18750 TL gibi bir fiyat var.

elemanla görüştüm Bel altı boya var dedi. Bir bayandan golf ile takas yaparak almış golfü alan kişi wolswagen bayisinde kontrol ettiriken bende baktırdım kazası yok dediler diyor. eziği çürüğü filan olduğu için aldığı bayan boyatmış.

çok anlamam araba işlerinden bu bel altı boya işi kafamı karıştırdı. siz ne dersiniz ? arabayı kontrol ettirecem zaten kaza yok derse servis bu boya işine takılmamalıyım yoksa..

araba tam aradığım gibi kuruntu yapıp kaçırmakta arabaya yarın bakacam lütfen

**osk@r78**

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bel altı boya genelde ezikte çürükte yapılmaz arkadaşım.Ezik falan olsa parça boya yada lokal boya olur bence.Tramer sorgusu yapacak bir tanıdığın varsa bir sordur bence.Bel altı komple boyalı aracı satmasıda zor olur bana sorarsan.Başka alternatiflerin varsa onlarıda değerlendir derim.

rheumon

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bel altı boyalı demek çok genel bir söylem. Ustaya bakıtırsın, boyalar lokal ise ustan sna fikir verir. boyalar kazadan ize iç kabortanın iç aksamına bakılır, yani şasi bağlantı yerlerinde zorlanma, aşınma, kırılma var mıdiye. onun kararını da usta verir. boya kazadan oldu ise, kazanın şiddeti kaza yapılan parçanın etrafındaki parçalarda da yapılan boya işlemleri ile kendini ele verir. senin söylediğin araç HB. örnek veriyim, aracın arkadan darbesi varsa ve arka tamponda ve bagaj kapağında boya vardır muhtemelen. kaza biraz şiddetli ise arka çamurluklarda kasılma olmuştur ve çamurluklar da boyanmıştır. kaza daha da şiddetli ise tavan da da kasılma olmuştur ve boyanmıştır. bunların cevabını sana usta verir. ustan yoksa test merkezlerinden birine götürebilirsin. sana tavsiyem arası opel servisine göstersen de gösterme sen de mutlaka özel bir ustaya işi bilen birine göster. ankara'da isen sana yardımcı olabilirim.
ha birde unutma paran elinde hazırsa mutlaka gönlüne göre başka arabalarda bulursun, zaman alır ama işte bu diyeceğin araba her zaman karşına çıkar. memleketteki son araba asla baktığın o araba değildir.
şimdiden hayırlı olsun:)

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bel altı boyalı demek çok genel bir söylem. Ustaya bakıtırsın, boyalar lokal ise ustan sna fikir verir. boyalar kazadan ize iç kabortanın iç aksamına bakılır, yani şasi bağlantı yerlerinde zorlanma, aşınma, kırılma var mıdiye. onun kararını da usta verir. boya kazadan oldu ise, kazanın şiddeti kaza yapılan parçanın etrafındaki parçalarda da yapılan boya işlemleri ile kendini ele verir. senin söylediğin araç HB. örnek veriyim, aracın arkadan darbesi varsa ve arka tamponda ve bagaj kapağında boya vardır muhtemelen. kaza biraz şiddetli ise arka çamurluklarda kasılma olmuştur ve çamurluklar da boyanmıştır. kaza daha da şiddetli ise tavan da da kasılma olmuştur ve boyanmıştır. bunların cevabını sana usta verir. ustan yoksa test merkezlerinden birine götürebilirsin. sana tavsiyem arası opel servisine göstersen de gösterme sen de mutlaka özel bir ustaya işi bilen birine göster. ankara'da isen sana yardımcı olabilirim.
ha birde unutma paran elinde hazırsa mutlaka gönlüne göre başka arabalarda bulursun, zaman alır ama işte bu diyeceğin araba her zaman karşına çıkar. memleketteki son araba asla baktığın o araba değildir.
şimdiden hayırlı olsun:)

ankaradayım lazım olursa isterim yardımını :)

vazgeçtim gibi çıkar yine otamatik bir dizel :) merak ettim bel altı derken neyi kastetti bende ona bakacam aslında lokal boya mı diye düşündüm , aynı mahallde araba 5 dk uğrayıp merakımı giderecem :)

çok teşekürler

yarın neysmiş solerim durumu....

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Üstad, daha 2 gün önce çarşamba günü kız arkadaşımın 2008 altın sarısı opel corsa benzinli otomatik full donanım 19 bin kilometrede 25.750 ye sattık.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Üstad, daha 2 gün önce çarşamba günü kız arkadaşımın 2008 altın sarısı opel corsa benzinli otomatik full donanım 19 bin kilometrede 25.750 ye sattık.

hocam benim bütçe herşey dahil 20000 tl :) o nedenle 2005 - 2006 ya bakıyorum ve dizel arıyorum denk getirebilirsem Otamatik vites olursada kötü olmaz :D

piyasa 16-19 arası gibi temiz bişi 17-18 gibi yakalarsam alacam para cepte bakıyoruz işte,
....

rheumon

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ben 3 hafta oldu araç alalı. aynı yollardan geçtim. için rahat olsun, boyadan yürüyen aksama kadar ustası bakınca sana nedir ne değildir bilgi verir. hem elle gözle kontrol ediliyor hemde cihazlarla, ama alacağın aracı mutlaka anlayan birileri görmeli. yardımım dokunursa sevinirim:)