Araç içi Navigasyon önerisi ?

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
2001 model 1.4 rna renault clio arabama navigasyon almak istiyorum yanında müzik dinlemek için mp3 çaları olsun diyorum bir kaç cihaz buldum sizce bunlar iyi midir ? Kullananlar varmı veya farklı önerileri olan varsa söyleyebilir teşekkürler :yes:

1) http://www.hepsiburada.com/liste/na...spx?productId=otdelnx145r&categoryId=60001687 (bu cihaz uyumlu mu anlayamadım birde direksiyon kumandasıyla uyumlu olur mu bilmiyorum)

2) http://www.hepsiburada.com/liste/na...2147483631_253575_257643%7d&fh_refview=lister(bu da güzel cihaza benziyor ama mp3 playerı var mı yoksa fm trmitterda sorun olurmu anlamadım)

3) http://www.hizlial.com/navitech-vr-532-primo-hd-5-akilli-navigasyon-cihazi/22.011.4310.0042

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
http://www.vatanbilgisayar.com/Navi...igasyon-cihazi/productdetails.aspx?I_ID=68719

Dün arkadaşa şunu aldık kurduk denedik gayet güzel, zaten içindeki IGO yazılım ve başarsoft harita sebebiyle araştırıp almıştık. Cihazın markasından ziyade sizde IGO+Başarsoft harita yüklü cihazlara yönelin pişman olmazsınız. tomtom, garmin gibi çok iyi navigasyonlar var herkes bunları tavsiye ediyor ama bence Türkiye için en iyisi yerli haritalar.
İyi forumlar.

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
http://www.vatanbilgisayar.com/Navigasyon%20Cihazlar%C4%B1/goldmaster-nav-517-nav-517-navigasyon-cihazi/productdetails.aspx?I_ID=68719

Dün arkadaşa şunu aldık kurduk denedik gayet güzel, zaten içindeki IGO yazılım ve başarsoft harita sebebiyle araştırıp almıştık. Cihazın markasından ziyade sizde IGO+Başarsoft harita yüklü cihazlara yönelin pişman olmazsınız. tomtom, garmin gibi çok iyi navigasyonlar var herkes bunları tavsiye ediyor ama bence Türkiye için en iyisi yerli haritalar.
İyi forumlar.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler bende bir kaç kişiye sordum navitechi önerdiler bu cihazıda listeme aldım.Birşey daha sorcam acaba teyip navigasyon karışımı cihazlar nasıl olur bir bilginiz var mı(1 de linkini verdim) ? Sonuçta fm tranmitterda ses kalitesi pek de iyi olmuyor hele benim arabadaki gibi kolonlarda eskiyse

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Marka olarak navitech nasıldır pek bilgim yok ama baktığım kadarıyla igo yazılım kullanan modeleri var. Yukarda da dediğim gibi cihaz markasından ziyade haritası ve sistemi önemli navigasyon için, ama tabi sizin istediğiniz ekstra özellikler için daha fazla bütçe gerekli ve daha iyi markalara yönelmek doğru olabilir. Bizim önceliğimiz navigasyon özelliğiydi diğer yönlerine çok dikkat etmedik.

onurmx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nokia lumia serisinin en düşük telefonu olabilir

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
aynı yazılım benim cep telefonumda da yüklü ama uydudan senkronu ve bağlantıyı anında kurması aynı değil. Muhtemelen navigasyon cihazlarının içindeki GPS antenleri daha gelişmiş olduğu içindir. Yani telefon yada tablet bence aynı işi görsede aynı memnuniyeti sağlamayacaktır.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Başta telefon ve tabletin sesi yetersiz gelir. Harici hoparlöre bağlarsan telefon tablette olabilir. Tablet alırsan araç dışında da kullanabilirsin. Ama aynı ergonomiyi alır mısın, denemek lazım.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Cihazımda naviextras haritalar yüklü. güncelleyip kardeşime verdim Ankara'da kaybolmuş :D olmayan yollara döndürmeye çalışıyor dedi. Sinirinden camdan atacakmış kıyamamış benim diye :D

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Cihazımda naviextras haritalar yüklü. güncelleyip kardeşime verdim Ankara'da kaybolmuş :D olmayan yollara döndürmeye çalışıyor dedi. Sinirinden camdan atacakmış kıyamamış benim diye :D

aslında fm transmitter almayı düşünüyordum olmuşken navigasyonda olsun dedim teyibide değiştiremiyorum direksiyon kumandası malum :) senin olay yine iyi teyzemin kızının düğününde bizim kız tarafı erkek tarafına giderken kimse bilmiyordu mekanı adresi aldım nokia telden navigasyonla götüreyim dedim eski haritalar yüklüymüş konvoy gebzede sanayiye girdi rezil oldum onca akrabaya bu olay 2 sene önceydi o zamandan beri şu aletlere güvenmiyorumda babam istedi diye almayı düşünüyorum :)

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
navigasyon önerisi olan bütçe önemli değil

sawran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
alma akıllı telefonun varsa,
ben bu zamanda navigasyon cihazı alanın aklında kusur ararım,
cebinizdeki para dürtmesin sizi, enayi olmayın bedava navigasyon programları var, internetsiz sadece gps ile çalışan navigasyon programları var,
öneri istersen navitel var gittiğin hızdan tut, yolda hız sınırına kadar hepsini gösteriyor gece olunca otomatik gece moduna geçiyor, türkçe ses, basitlik.
5 dk araştırsanız 15 dk araştırdıklarınızı okusanız yeterde artar.

projeciçocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamlar,

Başka bir navigasyon forumunda da belirttiğim üzere artık navigasyon neredeyse çağdışı kalmak üzere. Dün Sakarya - İstanbul arasındaki araç ile yolculuğumda akıllı telefonumu kullandım. Son derece yabancı olduğum bir çevreydi Sakarya tarafı, tedirgindim ben de. Google haritalar denedim ; uygulama fena değil ancak Sakarya merkezdeki ara sokaklarda bile sıkıntı yaşadım ve alternatif kaynaklara yöneldim. Yandex'in deneyimini bildiğimden Yandex ve benzeri uygulamalara bakiyim dedim Tuhu adında bir uygulama buldum. Hem yandex altyapısını geliştirerek kullanıyor hem de Yandex'in aksine size mantıklı birkaç seçenek sunuyor siz de istediğinize ve önceliğinize ( zaman mı, tasarruf mu, konforlu gidiş mi ) yöneliyorsunuz. Tek uygulamada navigasyon, toplu taşıma yönlendirmeleri ve hatta yürüyüş rotasını hallediyor. Şiddetle tavsiye ederim : http://unbouncepages.com/tuhuapp/

the-godfather

Doçent
Reaksiyon puanı
32
2005 model 1.3 dizel opel corsa arabama navigasyon almak istiyorum yanında müzik dinlemek için mp3 çaları radyo video izlemek olsun diyorum marka arasında tomtom ve navitech arasında kaldım cama takılan olmucak teybe takıcam ben tavsiyeniz ne arkadaşlar ?