Arabayı sürttüm.

Burakking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar aracım toyota corolla 1.4 modeli ehliyetimi yeni aldım bir hevesle arabayı alıp çıktım yavaş bir şekilde ilerlerken dar bir yolda bir pikap kamyonet yasak olan yerde duruyordu geçeceğimi sandım ve yavaşça geçerken acemilikle sağ tarafı 2 kapı boydan boya çizildi derin bir çizik oluştu polis çağırmadık sanayiye gittik arabanın masrafları kim tarafından karşılanır adam suçlu bize bir masraf çıkarmı??

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Duran arabaya saldırmışsın yani suçlu sensin.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Benim arabamın da sol dikiz aynasını park halindeyken biri uçurmuş. Neyse elemanı buldum sonunda. Yok düzgün park etmemişsin vs çok itiraz etti. Al tutanağı sen doldur şekli sen çiz dedim. Sonuç sms olarak cebime geldi. Kusur oranı karşı taraf %100

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
hocam arabanın ordan geçemeyeceğini nasıl anlamadınız ?

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Park halinde bir araca çarpmış olduğunuzdan dolayı her şekilde %100 kusurlu sizsiniz.

Burakking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Park halinde bir araca çarpmış olduğunuzdan dolayı her şekilde %100 kusurlu sizsiniz.
Acemilik işte :(

---- Mesajlar birleştirildi ----

Peki bugün karşı taraf suçu kendi üstüne aldı onun sigortası benim masrafları ödermi acaba?

Son düzenleme:

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Karşı taraf kusuru üstüne alamaz, eğer kendi aranızda bir Anlaşmalı Tutanak düzenlendi ise park halinde olduğundan dolayı tamamen kusursuz sayılacaktır. Ancak kendi aranızda resmi bir tutanak düzenlemediyseniz ve suçu üstleniyorsa kendi imkanları ile kendi aracınızı yaptırabilirsiniz.

Dediğim gibi anlaşmalı tutanak düzenlenmiş ise eğer sigorta şirketinden hiç bir şekilde hak talep edemezsiniz.

Acemilik işte :(

---- Mesajlar birleştirildi ----

Peki bugün karşı taraf suçu kendi üstüne aldı onun sigortası benim masrafları ödermi acaba?

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Sigorta şirketi masrafı karşılamayacaktır park halindeki araç olduğu için eskiden çok özerinde durmuyorlardı şimdi sigorta şirketleri en ince ayrıntısına kadar araştırıyor..

Reaksiyon puanı
16,128
ne anlamı var sigortanın? onu ödemez bunu ödemezse bu sigortacılar doğuştan troll...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Zorunlu Trafik Sigortası suçlu kişinin karşı tarafa verdiği zararı tazmin eder.

Burada park halinde bir araca çarptığınız için suçlu sizsiniz.

Karşı taraf ben suçluyum dese de karşı tarafın sigorta şirketi bunu kabul etmez.

Reaksiyon puanı
16,128
çok saçma zararları karşılaması için kasko yaptır ama sen suçlusun deyip ödemezse o aldığı paralar zehir zıkkım olsun derler Haydar ile tanıştırırlar...

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
kaskoya kaç ay aylık ne veriyon? sanki kanka bu ay idare et 2 ay sonra 4 aylık vereyim diyon? hep tam ödeme yaptın ama o hep çamura yattı ve yatıyorlar.
Kasko olsa her türlü ödeyecek ama trafik sigortası olunca iş değişiyor mesele senin park halinde duran arabana biri çarptı sen hasarı karşılarmısın arabanın içinde biri olmadığı için suçsuz durumdasın sigorta şirketide bunu bildiği için ödeme yapmıyor..

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Zorunlu trafik sigortası: Suçlu olan kişinin karşıya verdiği zararı öder.

Kasko (yaptırmak zorunlu değildir): Suçlu tarafın kendi hasarını karşılar.

Arkadaş eğer kasko yaptırmış olsaydı, kasko kendi hasarını karşılardı, zorunlu trafik sigortası ise karşı tarafın hasarını.

Zorunlu trafik sigortası ile Kaskoyu karıştırmamak gerek.