Arabanız varsa bu habere dikkat!

Reaksiyon puanı
10,315
Arabanız varsa bu habere dikkat!

270980_lastik.jpg

Emniyet yetkilileri, kış lastiği takmanın sadece ticari araçlar için zorunlu olduğunu, özel araçlar için herhangi bir yasal zorunluluk bulunmadığını belirtti.

Yolcu ve eşya taşıyan ticari araçlarda kış lastiği kullanılmasını zorunlu hale getiren yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla fiyatları 105 ile 350 lira arasında değişen kış lastiklerine talep arttı.

Bazı lastik satıcılarının kış lastiğinin herkes için zorunlu olduğunu öne sürmesi ve bu yönde mesajlar atması üzerine emniyet yetkilileri değerlendirmede bulundu.

Kış lastiği takmayan sürücüye ceza uygulamasının ilk etapta şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara yönelik olduğunu vurgulayan trafik yetkilileri, özel araçlar için herhangi bir zorunluğun bulunmadığını bildirdi.

Yetkililer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, aralık ayı başından nisan ayı başına kadar kış lastiği kullanmayan ticari araç sahiplerine 500 lira ceza verileceğini, bu yönetmeliğin hususi araçları kapsamadığını ifade etti.

Kaynak

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bu iyi. Her kafadan ayrı ses çıkıyordu. Lastikleri daha yeni almıştım. Az daha durduk yerde masraf açacaktık.

Gerçi durduk yere değil, bunlar bizlerin iyiliği ve güvenliği için..

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Lastik firmaları zor durumda herhalde.:hammer:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
kisin kis lastigi olmadan araba kullanmak delilik olur ozellikle kar yagdiginda.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
kış lastiği olmadan kişın araba kullanmak delilik en hafif kar yağışinda yolda kalmaya çok meraklı tipler çok anlaşılan...

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
aslında bize yapılmış "İYİLİK"gibi gözüksede bazı durumlarda kötülük yapılmış olunuyor....
önce mali külfeti var lastikler durduk yerde eskirler..bunu geçtık,kullanım tekniği çok zayıf yurdum insanı"bende kar lastiği var"deyip varyete yapacak ve başına her türlü hal gelecek...
bir başka;"KAR-BUZ"lastiği diye birşey YOKTUR..sadece derin geniş dişli lastik vardır bunada

aslında bize yapılmış "İYİLİK"gibi gözüksede bazı durumlarda kötülük yapılmış olunuyor....
önce mali külfeti var lastikler durduk yerde eskirler..bunu geçtık,kullanım tekniği çok zayıf yurdum insanı"bende kar lastiği var"deyip varyete yapacak ve başına her türlü hal gelecek...
bir başka;"KAR-BUZ"lastiği diye birşey YOKTUR..sadece derin geniş dişli lastik vardır bunada"KAR-BUZ"lastiği diyoruz...
her ebadın "KAR-BUZ"lastiği yoktur buda diğer konu...
KARDA VE BUZDA EN İYİ ÇÖZÜM=ZİNCİR ve ÇİVİLİ lastiktir..ülkem şartları için en uygunu ZİNCİR dir.......

barcan34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir başka;"KAR-BUZ"lastiği diye birşey YOKTUR..sadece derin geniş dişli lastik vardır bunada

bir başka;"KAR-BUZ"lastiği diye birşey YOKTUR..sadece derin geniş dişli lastik vardır bunada"KAR-BUZ"lastiği diyoruz...
KARDA VE BUZDA EN İYİ ÇÖZÜM=ZİNCİR ve ÇİVİLİ lastiktir..ülkem şartları için en uygunu ZİNCİR dir.......

Kar lastiği diye satılan lastikler yalan yani. Lütfen cahil olmayalım bu gibi kavramlara (kar lastiği yoktur) inanmayalım. bu uygulamalar insan canı için önem taşıyan uygulamalar.

Ayrıca maliyet açısından da bir zararı yoktur. şöyle ki 1 lastiği 2 yıl kullanıyorsak yaz kış uygulaması ile 4 yıl kullanacağız. zarar yerine bizlere tamamen kar sağlayacaktır. hem güvenli hem karlı...

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18

Bunu söylemek cidden de cahillik olur... Kar lastiği ile normal lastik arasında diş hiç önemli değildir. Lastikler kimyasal bileşiklerle oluşturulur. Yazın aracın lastikleri ısıdan dolayı yumuşar ve yola iyi tutunur. Bunu hepimiz biliyoruz. Kış lastiği furyası çıktı çünkü gerçekten inanılmaz şeyler. Soğuk hava nedeniyle yumuşayıp daha iyi tutunuyorlar. Bu da kar buz gibi zeminlerde etkili oluyor ama asıl artısı asfaltta. Çünkü yaz lastiği ile zincir takıp çıktın geldin otoyola! Ne yapacaksın? Çıkardın zinciri koydun arkaya ama lastikler donmuş halde kaskatı ve yola tutunmuyor! Demekki neymiş kar lastiği diye bir şey var ve bu kışın büyük kazanç sağlıyormuş.

ssslytherin

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Lastik eskir ne ya. Ben yeni bir telefon aldım, aa bu eskir , dur eskisini kullanayım.
Bunlar hayat kurtaran, ya da mali kayıp gibi görünse bile belki bilmeden size onlarca lira daha fazla kazanç sağlayacak.
Kendi canınız olmasa bari tedbiri almış yola çıkmışların canını düşünün.
Can meselesini de geçtim, 500 lira vermemek için kabak lastikle yola çıkıp binlerce lira arabaya harcamak da var işin ucunda.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
en iyisi 4 mevsim lastikler biraz pahalı ama en azından kafa rahat olur

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bir de Lastik fiyatlarını belli bir standarta kavuşturmak lazım.

Tamam Bi kanun çıktı iyidir (benim fikrim;olması gereken bi kanun) kötüdür tartışılır ama bu durumu suistimal eden lastikçiler var ve fiyatlar bir anda ikiye,üçe katladı.

Kanun çıkartırken tüm yönleriyle düşünülüp öylece çıkartılmalı diye düşünüyorum.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Uçan arabalar çıkana kadar, viyadüğe uçmamak için kar lastiği kullanın.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Ben bile bisikletimde kar lastiği kullanıyorum be :D

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kar lastiği diye satılan lastikler yalan yani. Lütfen cahil olmayalım bu gibi kavramlara (kar lastiği yoktur) inanmayalım. bu uygulamalar insan canı için önem taşıyan uygulamalar.

Ayrıca maliyet açısından da bir zararı yoktur. şöyle ki 1 lastiği 2 yıl kullanıyorsak yaz kış uygulaması ile 4 yıl kullanacağız. zarar yerine bizlere tamamen kar sağlayacaktır. hem güvenli hem karlı...

Bunu söylemek cidden de cahillik olur... Kar lastiği ile normal lastik arasında diş hiç önemli değildir. Lastikler kimyasal bileşiklerle oluşturulur. Yazın aracın lastikleri ısıdan dolayı yumuşar ve yola iyi tutunur. Bunu hepimiz biliyoruz. Kış lastiği furyası çıktı çünkü gerçekten inanılmaz şeyler. Soğuk hava nedeniyle yumuşayıp daha iyi tutunuyorlar. Bu da kar buz gibi zeminlerde etkili oluyor ama asıl artısı asfaltta. Çünkü yaz lastiği ile zincir takıp çıktın geldin otoyola! Ne yapacaksın? Çıkardın zinciri koydun arkaya ama lastikler donmuş halde kaskatı ve yola tutunmuyor! Demekki neymiş kar lastiği diye bir şey var ve bu kışın büyük kazanç sağlıyormuş.

Lastik eskir ne ya. Ben yeni bir telefon aldım, aa bu eskir , dur eskisini kullanayım.
Bunlar hayat kurtaran, ya da mali kayıp gibi görünse bile belki bilmeden size onlarca lira daha fazla kazanç sağlayacak.
Kendi canınız olmasa bari tedbiri almış yola çıkmışların canını düşünün.
Can meselesini de geçtim, 500 lira vermemek için kabak lastikle yola çıkıp binlerce lira arabaya harcamak da var işin ucunda.
verilen cevaplar"sallamasyon"olmuş...vede cevap sahipleri otomobilde yolculuktan başka bilgileri yok....
beyler "torunum"yaşındasınız vede yarım asırdır bakım ve sürücülüğü ile uğraşmışım..kış-kar-buzun ne olduğunu "ÇOK"iyi bilenim...hani cevap yazarken birazdaha irdeleyin ne dendiğini anlamaya çalışın...
örnek:istanbulda yaşıyorsun "kar"lastiği aldın.kaç gün takacaksın.ortalama cevap senede ençok 8-10 gün...
lastiğin "kimyasından"bahseden arkadaş istersen lastik hakkında daha geniş araştırma yap...VE LASTİK YANAK YAZILARINI İYİ OKU...

konuyu açan arkadaş:konu hakkında bilginiz hangi düzeyde??
ulufe dağıtır gibi "beğen"dağıtmışsınızda!!

ssslytherin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
verilen cevaplar"sallamasyon"olmuş...vede cevap sahipleri otomobilde yolculuktan başka bilgileri yok....
beyler "torunum"yaşındasınız vede yarım asırdır bakım ve sürücülüğü ile uğraşmışım..kış-kar-buzun ne olduğunu "ÇOK"iyi bilenim...hani cevap yazarken birazdaha irdeleyin ne dendiğini anlamaya çalışın...
örnek:istanbulda yaşıyorsun "kar"lastiği aldın.kaç gün takacaksın.ortalama cevap senede ençok 8-10 gün...
lastiğin "kimyasından"bahseden arkadaş istersen lastik hakkında daha geniş araştırma yap...VE LASTİK YANAK YAZILARINI İYİ OKU...

konuyu açan arkadaş:konu hakkında bilginiz hangi düzeyde??
ulufe dağıtır gibi "beğen"dağıtmışsınızda!!
Dedem yaşındasınızdır doğrudur. Lastik 8-10 günde eskir doğrudur. Azıcık haber izleyince bir şey araştırmasına gerek kalmıyor insanın. Bir kar yağdığında görüyoruz, tünel girişinde kayıp birbirine giren arabalar, ölenler, sakat kalanlar, zincirleme kazalar vs. vs.... O 8-10 gün boşa lastik alınmaz dediğiniz günlerde ölen insanların, insanların başlarına açılan maddi zararların haddi hesabı yok.
Bunların hepsi 4 lastik parasından önemli mi?
İnsan hayatı 4 lastik parasından daha mı ucuz?

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Dedem yaşındasınızdır doğrudur. Lastik 8-10 günde eskir doğrudur. Azıcık haber izleyince bir şey araştırmasına gerek kalmıyor insanın. Bir kar yağdığında görüyoruz, tünel girişinde kayıp birbirine giren arabalar, ölenler, sakat kalanlar, zincirleme kazalar vs. vs.... O 8-10 gün boşa lastik alınmaz dediğiniz günlerde ölen insanların, insanların başlarına açılan maddi zararların haddi hesabı yok.
Bunların hepsi 4 lastik parasından önemli mi?
İnsan hayatı 4 lastik parasından daha mı ucuz?
güzel sözleriniz için teşekkür ederim...şimdi hala anlaşılamayan bir durum var;kar lastiği dediğimiz lastik sadece KARDA belli bir yere kadar güvenlik sağlar..yani tam güvenli deyildir...
tekrar"TAM GÜVENLİ DEYİLDİR"kar lastiğim var bana birşey olmaz"REHAVETİNE"kapılan zaten yetersiz sürücülerin başına haller gelebilir..
kardan çıktık buza girdik vay halimize çünkü:lütfen dikkat"KAR LASTİĞİ BUZDA KABAK LASTİKTEN DAHA ÇOK KAYDIRIR"yere basma yüzeyi az olduğu için....
şöyle birşeyi araştırın etrafınızda Erzurumlu varsa taksileri kışın nasıl lastik taktıklarını sorun..cevap KABAK LASTİK tir..kolay gelsin.
bir yanlış anlamayı düzeltelim:lastiklerin "RAF ÖMRÜ"vardır..durdukça bozulur defolanır...8-10 gün kullanımdan sonra rafa kalkan lastiği bir sene sonra tekrar 8-10 gün takacaksınız..
tekrar ediyorum karda buzda en etkili çözüm:ZİNCİR VEYA ÇİVİLİ LASTİK..ha devamlı karlı yol için karlastiği çözüm olabilir...