Yasuobilal2007
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 952
ben bu arabayı yumuşak kaldıramıyorum araba öne fırlıyor anında nasıl yumuşak kaldırabilirim
öyle yapıyorum da aradaki dengeyi sağlayamıyorum ya gaza çok basıyorum ya da debriyaji çok hızlı bırakıyorumİlk olarak heyecanlanma debriyajın bir noktasına kadar çek sonra gaza basıp debriyaj pedalını bırak
Zamanla alışıyorsun fazla kasmaya gerek yok.öyle yapıyorum da aradaki dengeyi sağlayamıyorum ya gaza çok basıyorum ya da debriyaji çok hızlı bırakıyorum
Debriyajı bırakacağın zaman bırakmaya yakın gaza ufak dokun deviri arttır kalkıyoröyle yapıyorum da aradaki dengeyi sağlayamıyorum ya gaza çok basıyorum ya da debriyaji çok hızlı bırakıyorum
Arkadaş haklı. Hafif bir titreme oluşuyor sol bacağında.. O anda gaza hafif hafif yüklen. Gaza yüklenirken de debriyajdan ayağını hafifçe çek. Araba hareket etmeye başladı mı iş tamamdır. Sür gitsinDebriyajı hisset aranızda bağ oluşsun.![]()
babamı en ufak tanıyorsam asla otomatik almazOtomatik araç kullanın.![]()
Evet dizel bir modelse aynı zamanda güçlüyse vay halinebabamı en ufak tanıyorsam asla otomatik almaz
Mesaj otomatik birleştirildi:
araba bide atik olduğu için de kaldırmada sıkıntı yaşıyorum biraz
150 beygir çipli duster maalesefEvet dizel bir modelse aynı zamanda güçlüyse vay haline
araba bide çok hafifEvet dizel bir modelse aynı zamanda güçlüyse vay haline
haklısın akşam gelince pratik yapıcam biraz dahaBunu kaç insan anlatırsa anlatsın tamamen senin alışmana bağlı bisey
Otomatik araca alışanlar asla debriyajlı aracı kullanamazlar. Böyle bir gerçekte vardır. Allah korusun acil bir durum oldu. O anda da elinde ki araç debriyajlı. Nasıl yetişeceksin?Otomatik araç kullanın.![]()
park ettiği yerdenArabayı nerede deniyorsun babandan gizli ajahajahahaj
güzel taktik beğendimAraç dizel ise,gaza dokunmana hiç gerek yok debriyaj kavrayıp araba hareket etmeye başlayınca sakince ayağını geri çek,gaza dokunma.
Debriyajdan yavaş çek.ben bu arabayı yumuşak kaldıramıyorum araba öne fırlıyor anında nasıl yumuşak kaldırabilirim
2017 duster 1.5 dizel çipliAraba nedir Birde görünüşe göre dizel Dizel de Gaza dokunmayın derim Dayımın arabada dizel debriyajda çekince 15 - 20 ile gidiyor Sakince ayağı çek ve İsteğine göre gaz ver Bizim toyota var 2006 Debriyajdan çekiyorum 10 la gidiyor sonra 1600 devire kadar veriyom orantılı bas derim
çok atik araba ondan sıkıntı var alışırsın2017 duster 1.5 dizel çipli
Alakası yok eğer debriyajı hızlı çekerse Egea bile olsa bir anda öne fırlatır araba.çok atik araba ondan sıkıntı var alışırsın
dacia bide çok atik ya opel 1.6 cdti 136 hp 320 tork o zaman roketçok atik araba ondan sıkıntı var alışırsın
araba hafif ya atik olması normal çipli bideBen mesela yokuş yukarı ayağıma debriyajdan fazla çekiyorum ayağımı frenden kaldırıp gaza hafifçe basıyorum sonra ağır ağır debriyajdan çekiyorum ayağımı
Mesaj otomatik birleştirildi:
dacia bide çok atik ya opel 1.6 cdti 136 hp 320 tork o zaman roket![]()
hep otomatik kullandım manuele de alışmam lazım kendi kendime pratik yapıyorumDebriyaj yavaş bırak araba hareket etmeye başlayınca gaz ver yada debriyajdan çekmeye başlarken hafif hafif gaz ver. Biz ne kadar anlatırsak anlatalım iş pratikte bitiyor. Yeni öğrenmeye başladıysan yaşadığın şeyler normal.
İlk Manuel de öyle olur ilk olarak istop ile başlar sonra pati çekerek kalkma sonra sonra alışmaya başlayınca normal kaldırmaya başlarsınız.hep otomatik kullandım manuele de alışmam lazım kendi kendime pratik yapıyorum