Apple'dan hackerlara teşekkür

rohirrim

Profesör
Katılım
21 Kasım 2008
Mesajlar
1,359
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Apple, dün tüm dünyada aynı anda mobil işletim sistemi için iOS 7.1 güncellemesini yayınladı. Şirket güncelleme ardından internet sayfasındaki destek dokümanını da yeniledi. Bu dokümanda Apple, iOS 7.1 güncellemesi ile giderilen güvenlik açıklarına yer verirken bu açıkların kimler sayesinde bulunduğuna da değindi. Dokümanda dikkat çeken nokta bazı büyük açıkların bulunmasında hackerlerın isimlerinin geçiyor olması.
iPhone sahipleri telefonlarının kapalı işletim sistemini özgürleştirerek diledikleri uygulamaları yüklemek ve tweak denilen ince ayarlar çekmek için cihazlarına jailbreak denilen yöntemi uyguluyor. Bu yöntem ile işletim sistemi kırılarak telefona ilk etapta Cydia denilen temel bir uygulama yükleniyor. Bu uygulama yüklendikten sonra iPhone sahipleri, Android telefonlardaki özgürlüğü telefonlarında yaşayabiliyor.
Her güncelleme ardından iOS içerisindeki açığı kullanan bazı hackerler jailbreak için yazılım çıkarıyor. Apple'ın 18 Eylül'de kullanıcıların beğenisine sunduğu iOS7 için jailbreak aracını bulan hacker gurubu ise evad3rs grubu olmuştu. Bu grup çıkardıkları evasi0n aracı ile kullanıcıların telefonlarını jailbreak yapmalarına imkan veriyordu.

HABERİN DEVAMI
 
Üst