Apple ve Samsung'dan kritik ortaklık

Bu konuyu okuyanlar

enable

Müdavim
Katılım
4 Ağustos 2009
Mesajlar
1,090
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
Kavgalı olan teknoloji devleri Apple ve Samsung yeniden ortaklığa gidiyor. Samsung Apple A serisi yongalarının tedarikçisi oldu.

samsung_abddeki_savasi_kaybetti13458887220_h917934.jpg


Koreli şirket geçmişte Apple A serisi yongalarının tedarikçisi oldu. Apple daha sonra rotayı TSMC'ye çevirdi, iPhone 6 ve6 Plus'ın A8 yongalarını Tayvanlı TSMC üretti.

Ortaya çıkan bir rapor bomba gibi bir gelişmeyi içeriyor. Söylenenlere bakarsak 2016'da üretim konusunda Samsung'un TSMC'ye göre daha fazla üstünlüğü var. Raporun devamına birlikte bakalım. Detayları gözden geçirelim.


The Korea Times'dan gelen taptaze rapora göre 2016'da pazarda beklenen yeni uygulama işlemcileri veya diğer adıyla sistem çiplerinin üretimi için Apple ve Samsung el sıkışmış. Samsung, Apple AX serisi yongalarının %80 üretiminden, kalan %20'nin üretiminden ise TSMC sorumlu olacak.


Bu işin ucunda 14 nm FinFET üretim süreci yatıyor. Geçtiğimiz nisan ayında Koreli şirketle GlobalFoundries'in stratejik ortaklığı duyurulmuştu. Bu iş birliği her iki şirketin 14 nm işlemcileri küresel kapasitede sunmak için izin veriyor.


Samsung, Apple'l
a yapılan anlaşma konusunda ise herhangi bir yorum yapmadı. Kaynaklar gelecek sene başlarında Gyeonggi-do'daki bulunan Samsung tesisinde Apple yongalarının üretiminin başlayacağını belirtti. Samsung'un Austin Texas ve GlobalFoundries'in

New York'taki tesisinde de çalışmalara başlayacağı söyleniyor. Böylece üretim daha da artacak.

Kaynak: Haber7
 

mukmuka

Öğrenci
Katılım
18 Kasım 2014
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
reklamlarla karşılıklı dalga geçerler ama lazım oldumu kardeş gibi yonga üretirler.Yarın bir gün ortak telefon üretelim derseler hiç şaşırmam :D
 

mmrtylmz

Doçent
Katılım
24 Mayıs 2014
Mesajlar
532
Reaksiyon puanı
45
Puanları
28
Millet Apple, Samsung , LG , Sony, HTC Fanlığı yapa dursun. Tabi işin ucunda bir mala para vermek var. Kimse para verip aldığı malı kötülemez. Herkesin kullandığı mal iyidir. Bir laf var bilirseniz en güzel araba benim olan arabadır diye. Telefonda da çoğu kişinin görüşü bu şekildedir. Firmalarda orda ortaklık yapsınlar, Apple tutanlarla Samsung kullananlar kavga etsin, tartışmaya girsin, bu iki firma da orda paraları götürsün. Bu işler ülkemizde böyle maalesef. Fanatiklik kanda mı oluyor bilmiyorum ama ülkemizde bir partiye siyasette oy mu verdin ? O partiden iyisi yoktur. X marka X model araban mı var? Başkasında da aynı araba varsa seninki daha iyidir. X marka telefon mu kullanıyorsun? Seninki diğerlerinden daha iyidir. X takımını mı tutuyorsun? Karşı takım yense bile ya bi bahane ya da suçlayacak birileri bulunur. Karşı takım tebrik edilmez. Milli takım forması altındaki oyuncuya bile küfür ediliyor. Milli maç dersen o şahsiyeti bırakacaksın, ettiğin küfür milli üniformaya gider şahsa değil. Küfür edeceksen de maçı izleme... Neyse konu farklı yerlere gitmesin. Sonuç itibariyle Apple ve Samsung zaten hep iş birliği içindelerdi. Samsung bir de google ile iş birliği içinde olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum ama Google'ı aradan çıkartmak için elinden geleni yapıyor. Objektif olmak lazım. Gerisi zevklere ve renklere kalmış birşey :)
 

kmurat

Müdavim
Cezalı
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,711
Puanları
113
Ticaret'te husumet olmaz. Her zaman en kârlı ürün, iş, veya ortaklık tercih edilir. Adını hatırlamadığım birisi (yabancı bir iş adamı) şöyle demiş: İyi'nin en büyük düşmanı, en iyi dir. En iyi olanlar ile yarışamayan bir ürüne yatırım yaparsanız, bu sizin sonunuz olur. Ticaret'te zarar her zaman iki ye katlanır. 1. Kâr'ınız azalır, 2. Giderler zarara rağmen sabit kalır, ve sizi borçlanmaya zorlar. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Enron bile, bu basit hesabı bilemeyen yöneticileri yüzünden batmıştı.
 

Piquin

Öğrenci
Katılım
23 Aralık 2014
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Apple samsung'u geçebilmek için elinden gelen her şeyi yapan bir şirket nasıl olduda birleştiler anlam vermek çok zor.
 
Üst