Apple, Uygulamalar Için Aşırı Ücret Talep Ederek İngiltere Rekabet Yasasını Ihlal Etmekle Suçlandı

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,399
Apple, App Store'daki uygulamalar için milyonlarca kişiyi fazla ücretlendirerek İngiltere rekabet yasasını çiğnemekle suçlandıktan sonra milyar sterlinlik bir yasal hak talebiyle karşı karşıya.

Teknoloji şirketi, mağazadaki rekabeti kasıtlı olarak kapatmak ve insanları kendi ödeme işleme sistemini kullanmaya zorlamak ve bu süreçte kendisi için "aşırı" karlar yaratmakla suçlanıyor.

Birleşik Krallık'taki milyonlarca Apple kullanıcısı adına açılan dava temyiz mahkemesine açıldı ve Apple'a, şirketin uygulamaları nedeniyle fazla ücret aldığını söylediği Birleşik Krallık müşterilerine 1.5 milyar sterlin tazminat ödemesi çağrısında bulundu.

:: Sizce App Store üzerinde bulunan uygulamaların fiyatı makul bir seviyede mi?

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,931
Ben fazla bir fiyat skalası olduğunu görmedim. Fiyatlar olması gerektiği gibi bence.

Kendi bölgelerinde mi böyle bir fiyatlandırma söz konusu oldu acaba?

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,517
Apple, bir sistem özelliğini bile (örneğin magnet) parayla satan şirkettir. Ben o yüzden hiç bulaşmayacağım Apple'a.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Makul seviyede değil. Oğlum mesela fortnite için alacaklarını apple üzerinden almıyordu çünkü neredeyse aynı şeyler yüzde 30 daha pahallı oluyordu.