Apple Macbook için Visual Studio Gibi Bir IDE Var mı ?

fantaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar herkese meraba.bir kaç defa daha konu açtım fakat doğru yere ve doğru şekilde açtığımdan emin olamadığım için tekrar açıyorum.kalabalık ettiğim için özür dilerim.
ben yeni bir mac kullanıcısıyım ve hiçte şikayetçi değilim henüz.fakat ben visual studio ile dersler ve kursa alıyorum.şimdi aynı amaçta ve şekilde kullanabileceğim bir program lazım bana.
mac e birde windows kur diyorlar fakat buda çok sağlıklı olmasa gerek diye konustular biraz bana.
şimdi ne yapabilirim.aynı kullanım kosulları ve özellikleri ile yada mac'e uygun bir visual varmı mesela?
çok acil lütfen teşekkürler

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
@fantaaa
Visual studio gibi bir tarayıcı mac için yok, benzer IDE ler mevcut ama tabiki visual studio projelerini bunlarla açamazsın..

Visual Studio, Microsoft ürünü olduğu için

pek saygıdeğer microsoft mac'ler için öyle bir sürümü mevcut değil ve benim tanıdığım tüm mac kullanıcıları genelde virtual pc kullanıyor az bi kısmıda ayrıca windows kuruyor..

Seçim senin..

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşların bahsettiği gibi bootcamp ile diski bölümleyip Windows kurarsın yada vmware fusion, paralels gimi mac uygulmaları üzerine sanal Windows kurarsın. Mac Windowsu en performanslı çalıştıran cihazdır. İki önemli kurum bilgi işlemi performans testlerinde en yüksek puanı Windows yüklü iMac ler aldığı için bir kaç milyon dolarlık iMac ve MacBook Pro almışlardı bizden.

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar. Ben macbook air 2011 kullanıyorum. Bana da bazı projelerde visual studio gerekiyor. Bunun için parallels desktop adlı sanalllaştırma uygulamasını kullanıyorum. Parallels desktop ve os x in sahip olduğu özellikler birleştiğinde çok konforlu bir sanal pc deneyimi ortaya çıkıyor. Hatta bence kullanım açısından bootcamp ile kurulmuş windows a göre bile daha iyi.

fantaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkur ederim verdiğiniz cevaplar için...
yanlız mac te yeniyim
bu disk bölmeleri windows kurmaları bunda yapacağımı sanmıyorum.
birde şimdi mac için virüs yazılımı yok deniyor.
ve mac.e windows yüklediğin zaman teknik olarak virüslere karşı koyacak bir mekanizması olmadıgı söyleniyor.aslında bundan pek bişey anlamadım fakat doğruluğu varmıdır.
birde bilgisyarım özelliklerine göre windowsu kursam sorun kasılma takılma vs yaşarmıyım???
özellikler
2.3 ghz intel core i5
4 gb 1333 mhz ddr3
intel graphcs 3000 384 mb
teşekkürler

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
@fantaaa windows kurarsan kasma takılma yaşamazsın normal bilgisayarda nasıl çalışırsa mac te de aynı çalışır

virüs konusunda ise kurduğun windowsa antivirüs kurabilirsin windowstaki virüs macOs işletim sistemine bulaşmaz zaten ikisi çok farklı çalışan sistemler..

Mac için antivirüs olmamasının sebebi yazılan neredeyse hiç virüs olmamasından yani güvendesin sıkıntı yok :)

fantaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) teşekkür ederim hocam:)
saolun...peki mac te programlama için ilk yapılması gerekenler adımlar ne sizce?
ben biraz yol belirledim kendime çalısmalar yapmaya baslıcam ama yinede çeşitli kaynaklardan bilgi almak isterim:)
tekrar tesekkurler:)

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=339646]fantaaa[/MENTION]
Ne tür programlama yapacaksın

fantaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tür olarak bazı fikirler var kafamda ama genelde application tarzı mac için yada ios için...

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
visual studio ya ihtiyacın yok o zaman.

fantaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet ama programlamaya baslmam gerek önce..bunun içinde önemli

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
programlamaya başlaman için visual studio şart değil. C++ ve Java ile başlayabilirsin. MacOS ve iOS için program yazmak istiyorsan Objective C dilini öğrenmen lazım.

northpower

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ilk mesajlarda visual studio programlama ile ilgilendiğin kursa falan gittiğin yazıyordu ama sanırım sen tam olarak hedef belirlememişsin. bence önce planlarını netleştir hedef belirle(hedef zaman kaynak açısından net hale getirilmiş olmalı) sonra ihtiyaçların çıkar ortaya ama mac için bişeyler yapacaksan vs lazım değil sana Obj.-C ile başla

fantaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen dediğiniz gibi kurs işiyle anlamasadım hocam...sıkıntı yasadım bıraz o yuzden su an kendı cabalarımla halledeyım dıyorum.açıkcası ben şimdi c ile basladım..aynı zamandada objective c ile...yani ikisine birden basladım yavas yavas sağlam adımlarla ilerliyorum şuan...sadece doğrumu yanlıs mı yapıyorum bılmek istedim..objective c ye ağırlık vermem gerek sanırım.çok tesekkur ederım sizlere..