Apple Kablosuz Kulaklıkları Ne Kadar Sattı?

Bu konuyu okuyanlar

Hakan Göçmez

Asistan
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
343
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Yaş
33
vXlzmz.jpg


Apple’ın kablosuz kulaklık airpods ile ilgili satış rakamları paylaşılmasa da Apple yaptığı açıklamalarda satışların çok iyi gittiğini sürekli belirterek büyük bir merak uyandırıyor.

Kablosuz Kulaklık Sektöründe Son Durum Ne?

Apple tarafından rakamlar açıklanmasa da Slice Intelligence tarafından yapılan paylaşımlar sonrasında kulaklıkların satışları ile ilgili bilgi sağlanabildi. Yapılan açıklamalar sonrasında Apple’ın kablosuz kulaklık konusunda pazar payının büyük bir bölümünü elinde tuttuğu görülürken hem airpods öncesinde hem de airpods sonrasındaki pazar paylarının karşılaştırıldığı tablo Apple’ın bu alandaki başarısını net bir şekilde ortaya koyuyor.

MobYPg.jpg


Tablodan da görüleceği üzere kulaklık modelinin piyasaya sunulmadan önce Apple’ın yüzde sıfır gibi bir payı olurken kablosuz kulaklıkların sektöre sunulmasının ardından Apple payı yüzde 26'ya kadar çıkmış durumda. Apple’ın değerinin yükselmesi, Beats ile birlikte Jaybird, Plantronics, LG, Sennheiser ve Samsung gibi markaların da düşüş yaşamasına neden olmuş durumda.

Satış Rakamları Ve Gelir Merak Ediliyor!

Apple kısa süre içerisinde yüksek bir kullanım oranına ulaşmayı başarırken, özellikle bu oranların MALİ açıdan aklına ne kadar katkı sağladığı merak ediliyor. Öyle ki pek çok farklı ülkede piyasa fiyatlarının çok üzerinde satılan kulakların Apple adına çok iyi bir gelir getirdiği tahmin ediliyor. Türkiye'de geçtiğimiz aylarda piyasaya sunulan ve satışa çıkarılan airpods modelleri 779 liradan alıcı bulmaya başlamıştı. Bu bakımdan pek çok telefondan dahi yüksek bir etiket fiyatına sahip olan ve buna rağmen oldukça basit bir yapısı ve malzemesi bulunan kulaklıklar, Apple’ın 2017 yılında en önemli gelir kalemlerinden birisi olması bekleniyor.
 

Eren Kose

Öğrenci
Katılım
29 Ocak 2017
Mesajlar
59
Reaksiyon puanı
15
Puanları
8
kulaklığı deneyimleyen varsa yazsın 900tl eder mi ? ha ben etsede almam o fiyata neler neler varken
 
Üst