Öneri Apple, Iphone'ları Kasten Yavaşlatmaya Devam Ediyor. Türkiye Deki Kullanıcılar Nasıl Bir Yol Izlemeli?

Reaksiyon puanı
158
İspanya Tüketici Koruma Derneği, Apple'ı iPhone XS, iPhone 8, iPhone 11 ve iPhone 12 modellerini, kullanıcıları yeni cihaz almaya yönlendirmek için yavaşlatmakla suçluyor.
morelim bozuldu valla. ios 13 e geri dönmek istiyorum. geri dönüş varmıdır? bun arada yavaşlatmalar ios 14 den başlıyormuş.

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
Hocam cihazım 12 mini ve hiç yalansız söylüyorum oyunlarda 60 fpsden 30'a kadar düşüyor bazen cihazımın performansı. Bunu kanıtlayabilirim. Yani diyeceğim o ki Apple bizleri, 12 serisine yönlendirse de ne kadar verim alabiliriz

Reaksiyon puanı
158
bakalım ispanya kanıtlarsa bizde en azından bedava batarya değişimi yaparız bi umut. iphonu ios için seçtim ama ios da böyle olacaksa apple tırt. yani kanıtlar mahkemeden geçerse iyi olur. bende de dava açarım bende de iphone 8 plus var. yaparım yani yerden toplamıyoz paraları.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Bu ne rezalet ya. İstemiyorsak istemiyoz zorlamı aldırıcak telefonu. Ben olsam elimdeki iphoneu satar android alırım. Samsung xiaomi falan

Reaksiyon puanı
158
valla rezalet. sanki sadece zenginler kullansın diyorlar .hani zenginler en üst model kullanıyor ya. apple sessiz miş. tabi 2. kez oluyor bu.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Halen daha inanıyorsunuz ya şunlara.

Apple defalarca açıkladı, eğer pil sağlığınız düşükse evet telefonun işlemci frekansı kısılıyor ve doğal olarak yavaşlama oluyor. Ama bu pil değişiminden sonra düzeliyor. Ha pil değiştirmek istemiyorum dersen tam performans çalıştır seçeneği var ama ani kapanmalar olabiliyor pil öldüğü için.

iOS 12.4 ve 14.7 sürümünde yaptığım testlerde evet pil performansı azaldı (Şu an 89 sağlık var ondan da olabilir) ama normal performansından kayıp hissetmiyorum. Her oyunu en yüksek ayarlarda açıyor, tüm günlük işlevlerini ne ısınarak ne sorunlu yapmıyor. İlk günkü gibi yani. Aynı yılda (2018) yılında alınan Xiaomi Mi 8 Rom atılmadığı taktirde kullanılmıyor şu anda. Çok kasıyor günlük işlemlerde bile ısınıyor. Ama soran olursa Apple yavaşlatıyor :D

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Güncellemelerdeki hatalarla bu tarz durumlar oluyor. Mesela IOS 14.1 güncellemesini ilk yükleyen kişilerde aniden pil sağlığında düşüş yaşanmıştı.

Telefonunuzu güncellemeden önce güncellemeden sonra ne olacağını öğrenmeniz gerekli. Mesela iPhone Xr sahibisiniz ve IOS 14.7 ye yükseltmek konusunda kararsızsınız. YouTube üzerinden iPhone Xr’ın IOS 14.6 ve 14.7 pil performansını izleyerek ne kadar fark olacağını görebilirsiniz.

Pil sağlığı ile ilgili geçen yaşadığım ilginç bir durumu da anlatayım: 3-4 ay önce pil sağlığım 95 di, 94 bile olabilir. Gitgide düştüğü için ben de uzun zaman bakmak istemedim, dün bir anda bakınca 99 olduğunu gördüm. Pil sağlığı durup dururken artmış veya hatalı.

teknoman007

Doçent
Reaksiyon puanı
312
iPhone 11 cihazıma ios 14.5 güncellemesini yaptıktan sonra bir daha güncelleme yapmadım ve uygulama destekleri 14.5 sürümünden kesilene kadar telefonu bu sürümde tutmaya devam edeceğim. ne pil ne performans düşüşü hissetmiyorum.

Reaksiyon puanı
158
iPhone 11 cihazıma ios 14.5 güncellemesini yaptıktan sonra bir daha güncelleme yapmadım ve uygulama destekleri 14.5 sürümünden kesilene kadar telefonu bu sürümde tutmaya devam edeceğim. ne pil ne performans düşüşü hissetmiyorum.
aynen zaten güncelleme ile piller daha çabuk bitiyor gibi.kasıtlı yapılıyor.alçak apple

Debug

Asistan
Reaksiyon puanı
65
13.6.1 stock sürümündeyim çoğu kez güncellemeyi düşündüm fakat sırf pil performansı düşmesin diye güncellemedim zaten kullandığım telefonun pil kapasitesi düşük İPhone SE 2020 kullanıyorum.