Apple Iphone 5s Hakkında Öneriler/Yardım

Melih Çelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar daha önce LG G3 kullandım fakat üniversite hazırlıkları dolayısıyla kullanmayı bıraktım ve telefonu kardeşime verdim şimdi yeni bir telefon almayı planlıyorum. G3'un tek sevmediğim yanı büyük ekranıydı, büyük ekranlı telefonları sevmiyorum. Telefonda oyun oynayan bi insan değilim, stabil olması önemli. Twitter, whatsapp ve mail/makale gibi eyler için kullanıyorum telefonu iphone 5s'te bunları karşılar diye düşünüyorum. Sizce almam uygun mudur ? Apple almak hoş geliyor ama Iphone 6 benim için expert bi telefon diye düşşünüyorum çünkü dediğim gibi çokta extrem bi kullanıcı değilim ve telefondan beklentisi bunlar olan bi insan için 1000 küsür lira fazla vermek iphone 6'yı mantıksız kılıyor gözümde. Neyse, fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
5s alırsan;
1-Güncelleme,olduğu gibi kullan.
2-Telefonun en fazla 2 sene dayanacağını unutma.
Para biriktir en azından SE al.Daha seri ve hızlı,daha uzun Ömürlü.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Ama şunu da unutma makalelerde Yazıyı karınca Duası gibi göreceksin.Bu yönden kötü.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
5S seviyorsan alırsın albenisi olan bir cihaz değil. 6 ya eski gözüyle bakıyorlar artık 5S kim yani?

Bence Z5C'ye yönelin. Timespace arayüzü çok sade ve stabil.

Tavsiye ederim.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Arkadaşlar daha önce LG G3 kullandım fakat üniversite hazırlıkları dolayısıyla kullanmayı bıraktım ve telefonu kardeşime verdim şimdi yeni bir telefon almayı planlıyorum. G3'un tek sevmediğim yanı büyük ekranıydı, büyük ekranlı telefonları sevmiyorum. Telefonda oyun oynayan bi insan değilim, stabil olması önemli. Twitter, whatsapp ve mail/makale gibi eyler için kullanıyorum telefonu iphone 5s'te bunları karşılar diye düşünüyorum. Sizce almam uygun mudur ? Apple almak hoş geliyor ama Iphone 6 benim için expert bi telefon diye düşşünüyorum çünkü dediğim gibi çokta extrem bi kullanıcı değilim ve telefondan beklentisi bunlar olan bi insan için 1000 küsür lira fazla vermek iphone 6'yı mantıksız kılıyor gözümde. Neyse, fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
Merhaba,

Artik bu tarihten sonra 1500 tl veripte iphone 5s alinmaz. Cunku 5s aldigi son guncellemeler ile performansi ilk versiyonuna gore cok dustu. Suan bir sorun yaratmadan kullanilir belki ama bu performans kaybi her guncellemede biraz daha artiyor. Bence 5s almayin.

Ben kucuk ekranli, stabil guzel bir telefon almak isteyenlere sony xperia z5c modelini tavsiye ediyorum. Cihaz hem sd810 islemcisinin sundugu guc, hem kucuk ama iphone 5s'e daha buyuk bir ekran boyutu ile (4.7"). Parmak izin sensoru guzel calisiyor. Kasa malzeme kalitesi cok guzel. Pil suresi iphone 5s'den daha iyi oldugu icin de daha iyi bir kullanim deneyimi sunuyor. Ozetle sifir 5s alcacaginiza sony xperia z5c modelini tavsiye ederim.

MaratusAquatica

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Merhaba,

Artik bu tarihten sonra 1500 tl veripte iphone 5s alinmaz. Cunku 5s aldigi son guncellemeler ile performansi ilk versiyonuna gore cok dustu. Suan bir sorun yaratmadan kullanilir belki ama bu performans kaybi her guncellemede biraz daha artiyor. Bence 5s almayin.

Ben kucuk ekranli, stabil guzel bir telefon almak isteyenlere sony xperia z5c modelini tavsiye ediyorum. Cihaz hem sd810 islemcisinin sundugu guc, hem kucuk ama iphone 5s'e daha buyuk bir ekran boyutu ile (4.7"). Parmak izin sensoru guzel calisiyor. Kasa malzeme kalitesi cok guzel. Pil suresi iphone 5s'den daha iyi oldugu icin de daha iyi bir kullanim deneyimi sunuyor. Ozetle sifir 5s alcacaginiza sony xperia z5c modelini tavsiye ederim.

5s ten iyidir ama 810 fazla ısınır görkem kardeşim

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
5s ten iyidir ama 810 fazla ısınır görkem kardeşim
Sd810 islemcileri cok heber verilmeden de olsa iki varyasyon seklinde uretikdi. Ilk varyasyon asiri isi sorunlari ile sıkıntılı idi. Sony z5 ailesinde 2. Nesil sd810 kullandi. Bu biraz daha toparlanmis bir sd810 oldu. Ayrica sony isi ile ilgiki sorunu yazilimsal olarak ve sivi sogutma yontemleri ile gidermeye calisti. Bu isi sorunu z5 ve z5 premiumda ekran cozunurlukleri yuksek oldugu icin oyun esnasinda performans dususune sebep oluyor. Fakat z5c modelinde 720p HD cozunurluk kullanildigi icin hem performans cok yuksek oldug hemde isi sorunu diger z5 ve z5p modellerine gore daha az oldu.

Ayrica isi sorunu tamamen cozulamedigi icin ureticilerin urettikleri ile yetibmek zorundayiz. Sd810 icin isi sorunlarindan bahsediliyor ama iphone 6'da performans gerektiren bir is yaptiginda isi aciga cikiyor bundan kimse soz etmiyor. O nedenle cokta takmayin. Z5c muadili olan z5, z5p ve diger sd810 kullanan rakiplerine gore isi konusu da kismen daha iyi ve daha performanslidir.

O nedenle iphone 5s'in performans grafiginin dususe gectigi bu donemde 5s almak yerine sonu z5c daha dogru bir tercih olur. Iphone almayi dusunen kullanicilar ise mumkun mertebe en az iphone se veya iphone 6 almaya gayret etsinler.