Apple fiyat politikası

Bu konuyu okuyanlar

Realistic28

Öğrenci
Katılım
1 Haziran 2020
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
31
Sizin fikirlerinizi öğrenmek isterim. Apple bunca kur dalgalanmalarına rağmen fiyatını sabit tuttu ve değiştirmedi günlük olarak ve zamlanmadıda. Diğer windows tabanlı bilgisayar üreticileri ise neredeyse saatlik fiyat değişimine gittiler ve zamlandılar. Sizin bu konuda ki görüşleriniz nelerdir?
Ek bir soru daha eğer bu korona sürecinden önce bir bilgisayar alma istediğiniz olsaydı macbook ve windowslu bilgisayarlar arasında kalsaydınız Apple’ın bu fiyat politikası sizin korona sonrasında ki görüşlerinizi etkiler miydi? Yoksa her ne olursa olsun windows alacağım mı derdiniz? Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
 

hakaya

Asistan
Katılım
22 Temmuz 2013
Mesajlar
234
Reaksiyon puanı
109
Puanları
43
Sabit kur uygulaması benim tercihlerimi etkilemiyor. Cebimdeki parayla ne alabileceğime bakıyorum. Yani karar vermede asıl etken alım gücüm. O da zaten azken Covid-19 nedeniyle hiç kalmamış durumda. [emoji2]
 
Katılım
24 Şubat 2020
Mesajlar
6,632
Reaksiyon puanı
6,381
Puanları
113
Tim Cook sayesinde Apple, 2011'den beri tamamen para üzerine kurulmuş, pahalılık ve kalite takıntısı ile fiyat belirleyen bir firma. Eskiden Apple en ufak bir şeyden feragat ettirecekse yeni bir teknolojiyi kullanmazdı, atıyorum 120Hz'i batarya performansına etki ediyor diye koymazdı, şimdi ise tamamen kar oranınını düşüren hiç bir şey telefonlara konulmuyor. Sırf kar oranı için Iphone 11'in ekran çözünürlüğü düşük mesela, bunun başka bir nedeni yok (Ekran kötü demiyorum, sadece örnek). Başka bahaneler olsa da parmak izi okuyucu kar oranını düşürdüğü için yok hala Iphone larda.
 

Bartuc

Öğrenci
Katılım
27 Mayıs 2020
Mesajlar
28
Reaksiyon puanı
27
Puanları
13
Yaş
36
Zaten daha önceki(2 sene önceki) kur dalgalanmasında 7TL üzerinden işlem görür hale getirmişti ve indirmemişti ücretleri, haliyle zam yapmamaları normal. İlerde gümrük vergileri için ek zam koyabilirler.
 
Üst