Apple CEO'su Eleştirilere Cevap Verdi

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Geçtiğimiz günlerde dünyaya tanıtılan iPad adlı ürün eksik yönleri nedeniyle tüketiciler ve şirketlerden tarafından fazlasıyla eleştirilmişti. Ancak Apple CEO'su ürünü sert bir dille korumayı tercih etti.

Uzun bir yapım ve gizlilik aşamasından sonra geçtiğimiz hafta basına tanıtılan Apple'ın iPad adlı tablet cihazı, eksik yanları nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulmuştu.
Firmanın CEO'su Steve Jobs stresli geçtiği belli olan bir haftanın sonunda, iPad'i eleştiren şirketlere ateş püskürdü. Adobe cihazı alacak kullanıcıları uyaran bazı açıklamalarda bulunmuştu.
Steve_Jobs_att_Matthew_Yohe-728-751265029926.jpg
Google iki yüzlü Adobe tembel
Jobs, katıldığı bir söyleşide iPad'in belki de en çok eleştirilen eksiği olan Flash sorunuyla ilgili şirketler arasında kriz çıkartacak açıklamalarda bulundu.
CEO ürünlerinde Flash'ı boykot etmelerinin en büyük nedeni olarak Google'ı gösterdi. Ünlü arama motorunun, 'kötü şeyler yapmayın' görüşünün saçmalık olduğunu söyleyen Jobs, Google'ın iPhone'u etkisiz hale getirmek için akıllı telefon (smartphone) pazarına girdiğini de iddia etti.
Nexus One adlı telefonları nedeniyle Apple CEO'su Google'ı iki yüzlülükle suçladı.
Steve Jobs, ayrıca Adobe için programlarındaki hataları düzeltemeyecek kadar tembeller bu yüzden bizde böyle bir yazılımı ürünlerimizi sokmuyoruz yorumunda bulundu.
:: Sizce Steve Jobs yaptığı açıklamalarda haklı mı?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Google ne yapsaydı akıllı telefonlarda tekel oluşturmanımı sağlasaydı artık tekel oluşturmak kolay değil el elden üstündür ipad te Çin fiyakanızı bozdu..
Adobe ye hantal diyene bak Virüs bulaşmaz dediğiniz sistemlerinize virüs bulaştı asıl hantallık güvenlik geliştiricilerinizdir Adobe o kadar hantalki tüm bilişim sektörleri en az bir programını kullanıyor.

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
13
kendileri işlerini çok mu iyi yapıyor ?

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Madem öyle adobe'den daha iyisini yapsaydınız ?

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
bu adama ne diyebiliriz ki.adam resmen rakiplerine tahamülü yok ki.baksana rekabett arttigi icin adam kötülemedigi kimse yok.,eger okadar iki yüzlük yaptisaylar, eger okadar aptallarsa,ozaman sende kendi flashini yapsana.adobe suan yazilim packetlerinde ilk numara.flash playerden tut reader e creative suite master 4 kadar bu ürünler insanin isini kollaylastiriyor,ve kalkip bu iki sirkete laf at.ne yani, sirf sen fazla kazanmak icin piyasadan mi cekilsinler.
olmaz öyle sey.
insanlarin hakkini yemeyin...sunlara bak yaaa.adam ol adam,elin adami kendi ülkesinde 200 dollara ipop 3gs satar avrupada ise 980 euroya satar, buda 1800 dollar civarinda yapiyor.microsoft u örnek alin,adama baksaniza 3 dünya icin yatirim yapiyor yoksulluklara yardim elli uzatiyorlar,ve siz kalkip ona buna laf atin.hayat herzaman zorluklardan gecer.hep gülen kazan sen olmiyacaksin,baktin rakibin iyi ürünler üretiyorlar sende daha iyisini yap ozaman aslinda tempel olan sensin be adam.tüm ürünleri kendin üstlensene kendin üretsene, isine gelmez tabiiiiii.
ne nefret ediyorum bu yalakalrdan ne gicik kapiyorum böyle yüssüz insanlardan.
valla gülüyorum.gözünü toprak doldursun emi.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bir cuval para verip bir urun alacaksin - icerisinde flash destegi olmayacak, (flash video ve oyun izleyemeyeceksin,) uzerinde Usb port olmayacak, birsey indirip usb diskini atamayacaksin. Bence yaptiklari yeni urun 5 para etmez. EEE Pad ciksin o zaman gorucem steve jobs i . Balmers bey kiciyla gulecek jobs a :)

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bu adama ne diyebiliriz ki.adam resmen rakiplerine tahamülü yok ki.baksana rekabett arttigi icin adam kötülemedigi kimse yok.,eger okadar iki yüzlük yaptisaylar, eger okadar aptallarsa,ozaman sende kendi flashini yapsana.adobe suan yazilim packetlerinde ilk numara.flash playerden tut reader e creative suite master 4 kadar bu ürünler insanin isini kollaylastiriyor,ve kalkip bu iki sirkete laf at.ne yani, sirf sen fazla kazanmak icin piyasadan mi cekilsinler.
olmaz öyle sey.
insanlarin hakkini yemeyin...sunlara bak yaaa.adam ol adam,elin adami kendi ülkesinde 200 dollara ipop 3gs satar avrupada ise 980 euroya satar, buda 1800 dollar civarinda yapiyor.microsoft u örnek alin,adama baksaniza 3 dünya icin yatirim yapiyor yoksulluklara yardim elli uzatiyorlar,ve siz kalkip ona buna laf atin.hayat herzaman zorluklardan gecer.hep gülen kazan sen olmiyacaksin,baktin rakibin iyi ürünler üretiyorlar sende daha iyisini yap ozaman aslinda tempel olan sensin be adam.tüm ürünleri kendin üstlensene kendin üretsene, isine gelmez tabiiiiii.
ne nefret ediyorum bu yalakalrdan ne gicik kapiyorum böyle yüssüz insanlardan.
valla gülüyorum.gözünü toprak doldursun emi.

Valla zehir zemberek girmişin mevzuya.
Sana tamamen katılıyorum.
Ona buna çamur atan tek firma bu apple ya kardeşim daha iyisini yap eleştiri alma.
Eleştiriler gayet yerinde ya bi makinada günümüzün en çok kullanılan bağlantı portu usb olmazmı ya :S
Bu adam neyle aktaracak verilerini uzayamı yollayacak.

HAKSIZ.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
islerini iyi yapmislarki bir yerlere gelebilmisler.birde dikkat etde jobs ballmera gulmesin.ballmer calisma stilini felan sevmem degisik bir insan.iPad dediginiz bir bilgisayar degil arkadaslar bunu bi aklınıza yetistirin amazon kindle tarzı bir sey.bence millet apple dan hep olaganustu,gorulmemis bir seyler bekledigi icin boyle oldu.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
iyi politikacı olur bu heriften.

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
asus eee pad çıkarsın bi bakalım. netbook konusunda baya iyi . tabletlerde de güzel şey çıkaracağını umuyorum

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
islerini iyi yapmislarki bir yerlere gelebilmisler.birde dikkat etde jobs ballmera gulmesin.ballmer calisma stilini felan sevmem degisik bir insan.iPad dediginiz bir bilgisayar degil arkadaslar bunu bi aklınıza yetistirin amazon kindle tarzı bir sey.bence millet apple dan hep olaganustu,gorulmemis bir seyler bekledigi icin boyle oldu.

iyide bizde ipad bilgisayar netbook veya laptop yerine koymadik ki zaten.

hele sen bu ürünü al ondan sonra konus bakalim.nasil olmuyormus.usb siz camarasiz flashiz ozaman anlarsin ne demek istedigimizi....hemen ordan girip deipad kendisine özel alettir.ne latop dur mus ne pc mis.banane.sana bir ögüt
ayni evden
IPHONE 3GS 32GB ipad den az farkla daha özeliklere sahiptir.

ben ipad alacagima iphone 3gs alirim daha iyi hem camara var hem 3g internet hemde telefon.
ama ipad ha hurriyet gazetisini almisin eline ha ipad i ne farki var.
birisini pirize takiyorsun ötekisine cereyansiz calisitiriyorun.

luboym

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
iyide bizde ipad bilgisayar netbook veya laptop yerine koymadik ki zaten.

hele sen bu ürünü al ondan sonra konus bakalim.nasil olmuyormus.usb siz camarasiz flashiz ozaman anlarsin ne demek istedigimizi....hemen ordan girip deipad kendisine özel alettir.ne latop dur mus ne pc mis.banane.sana bir ögüt
ayni evden
IPHONE 3GS 32GB ipad den az farkla daha özeliklere sahiptir.

ben ipad alacagima iphone 3gs alirim daha iyi hem camara var hem 3g internet hemde telefon.
ama ipad ha hurriyet gazetisini almisin eline ha ipad i ne farki var.
birisini pirize takiyorsun ötekisine cereyansiz calisitiriyorun.

Kardeşime katılıyorum.Saygılar:thumbup1:

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sana bir sey soyluyimmi ben boyle bir aleti zaten almam ne amazon kindleı ne zook mu ne iste o .bana gore onlar lukse girer ki benim ihtiyacım olmayan bir seyi almam.bana o iPadi bedava versinler ben onun ibookunu kullanmam ben o kagit kokusunu o sayfa hisirtisini duymam lazim.iPadi su anda almak isteyen birileri var iwork olsun brushı olsun birde iPada ozel program uretmeye basliyacak sirketler eger apple keynote'u izlediysen orda elimizdeki bazı oyunlar felan 2 haftada yapildi gameloft felan oyle diyo ve calismalaradevam ediyolar. zaten su anda ipad satista degil 2 ay sonra mi ne baslayacak yani o zamana kadar artacak bu programlar.

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
bu IPAD ın üreticisi iyice şaşırmış:angry:
ona buna saldırmakla üste çıkacağını sanıyo heralde.
usb yok kamera yok. ne işe yarar o zaman o alet:sleep:

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
google tekel olmak istiyor

emreplt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu adamı severdim bu sefer hakkaten saçmalamış.
Bi kere adobe bana göre en başarılı şirkettir. Profesyonel her bilgisayarda en az bir yazılımı vardır ve yaptığı olmazsa olmazdır, sınıfında tektir.
Flash universal birşey. Bugun dünyada neredeyse 1-1,5 milyar bilgisayar var. Hangisinin tarayıcısında flash yokki?

Jobs ne kadar anlaşmicam dese de, s. s. anlaşmak zorunda. Çünkü ben, hiç ön-inceleme yapmadan, gidip mağazada vitrinde o cihazın özelliklerinde flashi görmezsem almam mesela. Eminim çoğu kişi böyle düşünüyordur.

USB ve kamerayı 2. jenerasyonda kesin koyacaklar bence... Satış söz konusu çünkü, sadece mp3 satarak olmasss :D:D