Antivirüsler ne kadar güvenlidir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

roofmaniax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhab arkadaşlar, kişisel verilerimizi emanet ettiğimiz antivirüs programları ne kadar güvenilir hiç düşündünüz mü? Ben hep düşünmüşümdür, ya güvenlik programlarında açıklar varsa! Sizlere fikir vermesi amacıyla yaptığım çalışmanın videolarını paylaşıyorum. Umarım sizlere ve antivirüs geliştiricilerine faydalı olur.

http://www.youtube.com/watch?v=iX8XRiAMo5s
http://www.youtube.com/watch?v=z-h0pu0lDS4
http://www.youtube.com/watch?v=xsq1b3YaOzs
http://www.youtube.com/watch?v=7vTOR8L-IX0

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
zemana bir antivirüs değil ki. sadece bir hips yazılımı. zaten dünya üzerinde hiçbir yazılım %100 güvenilir olduğunu iddia edemez. güvenliği aşılmayacak bir yazılım yok :)

amaç kullanıcılara faydalı olmaksa bulduğun açıkları zemana yetkilileriyle paylaşabilirsin :)

roofmaniax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Paylaştım zaten ancak Zemana geliştiricileri kapı duvar. Ben de insanları bilgilendirmek istedim :) Ayrıca, vaat ettikleri güvenliğe de sahip değiller videolar zaten esasında bunun kanıtı. Ben bi açığını kullanarak basit bi keylogger'i sistemde çalıştırıyorum ama zemanadan bi tepki gelmiyo. Başka bi açığı sayesinde de, harici bi uygulamayla zemanayı doğrudan kapatabiliyorum mesela. Bunlar ciddi açıklar...

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Baylaştım zaten ancak Zemana geliştiricileri kapı duvar. Ben de insanları bilgilendirmek istedim :) Ayrıca, vaat ettikleri güvenliğe de sahip değiller videolar zaten esasında bunun kanıtı. Ben bi açığını kullanarak basit bi keylogger'i sistemde çalıştırıyorum ama zemanadan bi tepki gelmiyo. Başka bi açığı sayesinde de, harici bi uygulamayla zemanayı doğrudan kapatabiliyorum mesela. Bunlar ciddi açıklar...

zemana piyasanın en iyisi. o aşılabiliyorsa diğerleri çok daha rahat geçilir :)

ilgisiz kalacaklarını sanmıyorum. hangi yolla iletişim kurmayı denedin?

roofmaniax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bloglarına yazdım bi de support adresleri var oraya yazdım sanırım yeterlidir.

--- Mesaj Güncellendi ---

haa bi de takıldıkları forumun birine yazdım sanırım zemanayı çok seviyolarmış hemen sildiler konuyu :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
bloglarına yazdım bi de support adresleri var oraya yazdım sanırım yeterlidir.

Önemli: Bize gönderilen her türlü destek talebine 48 saat içersinde cevap veriyoruz. Eğer 48 saat içerisinde talebiniz ile ilgili mail almadıysanız, gönderdiğimiz cevabın anti virüs veya email sağlayıcınızın spam filtresine takılmadığından emin olunuz.

sitelerinde böyle yazıyor. ilginç geri dönmemeleri. bu mail adresiyle (support@zemana.com) ulaştıysan ve geri dönmediyseler ya mail ulaşmamıştır ya da açıkları inceliyorlardır. :) sen zaten gerekeni yapmışsın geri kalanı onların bileceği iş :)

roofmaniax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sitelerinde böyle yazıyor. ilginç geri dönmemeleri. bu mail adresiyle (support@zemana.com) ulaştıysan ve geri dönmediyseler ya mail ulaşmamıştır ya da açıkları inceliyorlardır. :) sen zaten gerekeni yapmışsın geri kalanı onların bileceği iş :)

kesinlikle :)

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@roofmaniax rica etsem senden bi ara eğer imkanın olursa trend micro titanium internet security 2012 test edermisin ?

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yahu hocam cocuk musun Allahını seversen. Bir kere soktumlu uslup nedir. İkinci olarak sen zemanayı aşmamışsın ki. Dosyalarını modifiye edeceğin aracı çalıştırdığında zemana zaten uyarı vermiş. Sense buna rağmen çalıştır demişsin. Sonra modifiye olmuş(dosyalarını bozduğun) Zemanayı kırdım diye kendini eylemişsin.
Dünyada hiçbir koruma yazılımı, sen inatla ben bu zararlı yazılımı yükleyeceğim dediğin de, ne kendini nede bilgisayarını koruyamaz. Sistem korumada birinci kural, kullanıcının bilinçli kullanımıdır. Koruma yazılımları son kararı sana bırakırlar. Bu şekilde çalışırlar.
Yani çıkıp köprüye ben atlayacağım der sonra atlarsan, öldüğünde bu devletin suçu sayılmaz. Kendi kendine boşa cebelleşmişsin.
Video sayesinde Zemananın senden de koruduğu görmüş olduk. Kaldı ki zemananın ayarlarını nasıl yapılandırdığın da önemlidir.
Bu videolara anca bilmeyen, anlamayan kanar.

roofmaniax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@roofmaniax rica etsem senden bi ara eğer imkanın olursa trend micro titanium internet security 2012 test edermisin ?

elbette

Yahu hocam cocuk musun Allahını seversen. Bir kere soktumlu uslup nedir. İkinci olarak sen zemanayı aşmamışsın ki. Dosyalarını modifiye edeceğin aracı çalıştırdığında zemana zaten uyarı vermiş. Sense buna rağmen çalıştır demişsin. Sonra modifiye olmuş(dosyalarını bozduğun) Zemanayı kırdım diye kendini eylemişsin.
Dünyada hiçbir koruma yazılımı, sen inatla ben bu zararlı yazılımı yükleyeceğim dediğin de, ne kendini nede bilgisayarını koruyamaz. Sistem korumada birinci kural, kullanıcının bilinçli kullanımıdır. Koruma yazılımları son kararı sana bırakırlar. Bu şekilde çalışırlar.
Yani çıkıp köprüye ben atlayacağım der sonra atlarsan, öldüğünde bu devletin suçu sayılmaz. Kendi kendine boşa cebelleşmişsin.
Video sayesinde Zemananın senden de koruduğu görmüş olduk. Kaldı ki zemananın ayarlarını nasıl yapılandırdığın da önemlidir.
Bu videolara anca bilmeyen, anlamayan kanar.

Önemli olan videoları nerenizle izlediğinizdir...

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Önemli olan videoları nerenizle izlediğinizdir...

Hala aynı seviyesiz uslup, bu kafayla daha çok yolun var. Çocuk musun demişim ya cocuklarda bile daha çok akıl var. Burdan tüm çocuklardan özür diliyorum senin gibi seviyesizi onlara benzettiğim için. Daha neyi yapmaya çalıştığını bilmiyorsun. Antivirusler ne kadar güvenlidir diye başlık açmış altında hips yazılımı testçiği yapmaya çalışmışsın. Aslında sana cevap yazarak pirim yaptırmak bile hata. Neyse buda son mesaj. İstersen seviyesiz uslubunu dahada bozarak hakaretler yağdır gene cevap vermeyeceğim. Önce konuşmayı öğren sonra saçma salak testçiklerini yaparsın.

Pr0MasteR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazı yerlerde gülünecek haldesin bazı yerlerde tebrik edilecek haldesin. Ama Bunun gibi açıkları bildirmeni önermiyorum .

Ben Kernel Detective'yi görünce bir Cracker olduğunu düşündüm belki öylesindir. AT4RE Grubunun Yazılımının Kullandığından Dolayı.

Programa Memory Patch Yaparak Saldırı Yapmışsın.

Zaten Saldırı başarılı, örnek : yapacağın bir keyloggerda kullanabilirsin :)

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Zemana gereksiz bir program sisteme yük bindiriyor virüs programı varken yanına başka programlar yüklemek sistemde kararsızlıklar oluşturur tek bir virüs programı yeterli.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Zemana kullanmıyorum ama anlamadığım şu var.
Neden Hook.dll e izin verdiniz Zemana üzerinden. Varsayılan olarak mı geliyor o izin?

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
çoluk çocuk basmış yine forumu bu ne ya sokmalı laflar

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
rezerved, okkalı yazıcam... ;)

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

valla beyler "12 silindir" den sonrasını izlemedim, özet geçicek varsa ne olur özetlesin, aynı saçma üslup ve trajikomik olaylar silsilesi ile devam mı ediyor acaba ? :D

insan vardır konuşur, insan vardır yapar...

şimdi neyi ney ile suçladığına değinicem, bir anti-keylogger sisteminin güvenliğini irdeliyip (irdelediğini zannedip) bir kaç amatör teknik (ordan prof mu gözüküyor usta herkez niye bu kadar celallenmiş, adam 2.1 işlemci p-celeron / 1 gb ram pc ile çalışmış, bence şaheserrr ! :D ) ile bir kaç video çekmişsin.

şimdi ortada bahsi geçen sistemin çalışma mantığı hakkında (bak buraya kadar ki kısmı öyle şaka ama burayı bi vurgu ile oku) "hiç bir fikrin olmadığına" öyle eminim ki.
bunlar mümkün, hep mümkündü, cracking ve anti-cracking sistemleri daima çatışıcak, ve hiç bir zaman nihai kazanan olmicak, bu vakte kadar bunu görmen gerekirdi.

"bunda şaşırılacak, öyle aaa vay be korumuyo ....." (al senin üslup ;) ) dicek birşey yok, ama ben sadece şunu söylemek için yazdım bunca şeyi, sen konuşan'sın, hep öyleydin, eğer yapan, geliştiren, birşeyler üreten biri olsaydın bu sistemin, cracking tekniğinin para ediceğini bilirdin, tabi ortada gerçekten bilinçli bi cracking hamlesi olduğunu varsayıyorum "hala"... :D

- Sdn ailesinden ricam, hadi beyler bizde zemana yetkilileri gibi ölü taklidi yapalım, eminim gider... :D

edit 2:
Beyler internetteki visual basic dersleri tehlikeli hale gelmeye başladı, yanılıyor muyum ? :D

roofmaniax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zemana kullanmıyorum ama anlamadığım şu var.
Neden Hook.dll e izin verdiniz Zemana üzerinden. Varsayılan olarak mı geliyor o izin?

Hook.dll ekran kayıt programının (CamStudio) bir parçası da ondan :-)...

rezerved, okkalı yazıcam... ;)

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

valla beyler "12 silindir" den sonrasını izlemedim, özet geçicek varsa ne olur özetlesin, aynı saçma üslup ve trajikomik olaylar silsilesi ile devam mı ediyor acaba ? :D

insan vardır konuşur, insan vardır yapar...

şimdi neyi ney ile suçladığına değinicem, bir anti-keylogger sisteminin güvenliğini irdeliyip (irdelediğini zannedip) bir kaç amatör teknik (ordan prof mu gözüküyor usta herkez niye bu kadar celallenmiş, adam 2.1 işlemci p-celeron / 1 gb ram pc ile çalışmış, bence şaheserrr ! :D ) ile bir kaç video çekmişsin.

şimdi ortada bahsi geçen sistemin çalışma mantığı hakkında (bak buraya kadar ki kısmı öyle şaka ama burayı bi vurgu ile oku) "hiç bir fikrin olmadığına" öyle eminim ki.
bunlar mümkün, hep mümkündü, cracking ve anti-cracking sistemleri daima çatışıcak, ve hiç bir zaman nihai kazanan olmicak, bu vakte kadar bunu görmen gerekirdi.

"bunda şaşırılacak, öyle aaa vay be korumuyo ....." (al senin üslup ;) ) dicek birşey yok, ama ben sadece şunu söylemek için yazdım bunca şeyi, sen konuşan'sın, hep öyleydin, eğer yapan, geliştiren, birşeyler üreten biri olsaydın bu sistemin, cracking tekniğinin para ediceğini bilirdin, tabi ortada gerçekten bilinçli bi cracking hamlesi olduğunu varsayıyorum "hala"... :D

- Sdn ailesinden ricam, hadi beyler bizde zemana yetkilileri gibi ölü taklidi yapalım, eminim gider... :D

edit 2:
Beyler internetteki visual basic dersleri tehlikeli hale gelmeye başladı, yanılıyor muyum ? :D

Katılıyorum sana ama gülmekten, sen ne komik birisin böyle :tt2:...

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
konu amacının dışına çıktığı için kilit

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...