Antivirüs Protection 2012 nedir?

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar,
Dün pcyi kapattığımda hiçbir sorun yoktu. Şimdi bi açtım ki "Antivirüs protection 2012" denen, kendini antivirüs programı diye tanıtan bi yazılım var. Pcye nasıl girdi anlamış değilim. Böyle bişeyi yüklemediğime %100 eminim. Dün saat 14te kurulmuş diye gösteriyor. Ancak ben o saatte böyle bişeyle uğraşmadım bile. Hatta ondan sonra pcyi kapatıp akşam derse gittim. tekrar açtım sorun yoktu. Yani bu nasıl geldi hiçbir fikrim yok ama virüs olduğu açık. Kaldırmak istiyorum kaldırmıyor. Uninstall key istiyo. güvenli modda denedim yine aynı. Bu aptal virüsü kaldırma yöntemini bilenler yardımcı olabilirler mi?
Lütfen

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben bu konuya baktım zaten. hani o kadar biliyorum :) ama sorun şu. o kullanacağım program için de lisans istiyo. lisansım yok :/

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Sanırım aşağıdaki yazılım sana yardımcı olur

http://www.softpedia.com/dyn-postdownload.php?p=127588&t=4&i=1

Edit eğer olmaz ise aşağıdaki keyleri dene

D13F-3B7D-B3C5-BD84
veya
LIC2-00A6-234C-B6A9-38F8-F6E2-0838-F084-E235-6051-18B3

Ve Malwarebytes indir ve tarat.

http://download.cnet.com/Malwarebyt...4572.html?part=dl-10804572&subj=dl&tag=button

eyvallah :) şuan bi arkadaş daha o programı önerdi ve lisans kodu da verdi sağolsun. sen de önerdiğine göre kesin temizler. tekrar teşekkür.

zaten format atmazdım :D bu kadar küçük bişey için format mı atılır.
ancak en çok üzüldüğüm konu o fake programla ne kadar çok insanın kandırılabileceği. lisans al tıklayınca sahteden bi tarayıcı sayfası geliyo. kredi kartı bilgilerini veren yandı. yazık :(

darkerx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir müşterim bu fake virüsün 2009 versiyonu yemişti ve kredi kartı bilgilerini girmiş.Ertesi gün getirdi ve direk hiç bir zararı olmasına izin vermeden bankaya yolladım ve kredi kartı hesabını dondurdu...

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bir müşterim bu fake virüsün 2009 versiyonu yemişti ve kredi kartı bilgilerini girmiş.Ertesi gün getirdi ve direk hiç bir zararı olmasına izin vermeden bankaya yolladım ve kredi kartı hesabını dondurdu...

işte senin müşteri şanslı olanlardan birisi. keşke herkes o kadar şanslı olsa. zatn virüs olduğu açık. çünkü yönlendirdiği sayfa tarayıcı bile değil. ama güzel gizlemişler bilmeyenler için. yazık valla :/

Malwarebytes Anti-Malware adlı program ile tertemiz oldu. Herkese teşekkürler.

Ama ben halen daha bu nasıl yerleşti pcye anlamış değilim. öyle her önüme geleni kuran bi pc kullanıcısı değilim. bişeylerden de bilgim var. belki de kardeşim yapmıştır ama ihtimal yok :/

Tekrar teşekkürler. konu kilitlenebilir. buna yakalanan herkese çözüm olacak pro Malwarebytes Anti-Malware

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bugün arkadaşımın da başına geldi Malwarebytes ile temizlettirdim o da nasıl yüklendiğini bilmiyor.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Girdiğiniz sitelerde java uyarısı veren sitelere dikkat ediniz. Java yı çalıştırmak istiyormusunuz diye soran sitelerde gerçekten java.com yazyormu ona bakın. Bazı sitelerde fake java downloader çalıştırılıyor.

mavixanka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim bilgisayarıma da bulaşmıştı, sayenizde temizlendi. Teşekkürler!