Antalyaspor 0 - 1 Beşiktaş - Turkcell Süper Lig 19. Hafta

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
41
Kartal Antalya'da galibiyeti hatırladı
antalyasporbesiktaskutu.300w.jpg


Turkcell Süper Lig'de 19. haftanın açılış maçında Beşiktaş, Antalyaspor'u deplasmanında 55. dakikada Bobo'nun penaltı golüyle geçerek 3 maç aradan sonra galip geldi.

Beşiktaş, 19. hafta maçında Antalyaspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek 2 ay sonra ilk galibiyetini aldı. Antalyaspor'da teknik direktör Mehmet Özdilek, sakatlığı nedeniyle Sedat Ağçay'ın yerine orta sahada Korhan Öztürk'e yer verirken, genellikle defansın solunda oynattığı Şenol'un yerine sol bekte Orhan Ak'a görev verdi. Özdilek, hücum hattını da Necati Ateş ve Serge Djehoua'dan oluşturdu.
Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli ise uzun süren sakatlığının ardından kaleyi Rüştü'ye teslim ederken, sakatlığı süren Ferrari ve cezalı İbrahim Kaş'ın yokluğunda defansın göbeğini Tomas Sivok ve İbrahim Toraman'dan oluşturdu. Denizli, hücumda Bobo'yu oynatırken, Tabata'ya da forvet arkasında oynattı.


10. dakikada Fink sağ kanattan yerden ortaladı, Bobo topun gelişine sol ayağınla sert vurdu ve top kale direğinin az farkla üstünden auta etti. Bu atak Beşiktaş'ın en önemli atağıydı.
İlk yarı boyunca Beşiktaş, Antalyaspor'a oranla çok daha etkili olurken devre golsüz sona erdi.
İkinci yarıya konuk ekip Beşiktaş yine hızlı başladı sık sık Antalyaspor kalesinde görünmeye başladı siyah-beyazlı takım oyuncuları. 55. dakikada sağ kanattan yapılan ortada topa İbrahim Toraman ile birlikte Antalyaspor'dan Batak ve Orhan Ak yükseldi. Batak'ın eline çarpan top sonucu hakem Özgüç Türkalp yardımcı hakemin de uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Bobo siyah-beyazlı ekibi 1-0 öne geçirdi.60. dakikada hızlı gelişen ev sahibi atağında sol tarafta topla buluşan Necati yerden o kadar kötü vurdu ki kaleci Rüştü topu kontrol etmekte hiç zorlanmadı.
68. dakikada eski Beşiktaşlı Erhan Güven sağ kanattan çok güzel bir orta yaptı ve Serge Djehoua'ınn, Ekrem Dağ'ın yanından kafa vuruşu az farkla auta gitti.
80. dakikada Serge Djehoua'nın sağ kanattan sert vuruşunu kaleci Rüştü çelmeyi başardı.
Antalyaspor'un en önemli atağında 83. dakikada oyuna yeni giren Veysel'in soldan yaptığı ortada Necati Ateş'in kafa vuruşu az farkla auta gitti.
Antalyaspor'un son dakikalarda baskısı sonuç vermeyince maç 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonuçla Beşiktaş puanını 35'e çıkartırken, Antalyaspor ise 27 puanda kalmış oldu.

ANTALYASPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 1
Stat: Antalya Atatürk Stadı
Hakemler: Özgüç Türkalp xx, Erdinç Sezertam xx, Muharrem Yılmaz xx
Antalyaspor: Ömer Çatkıç x, Erhan Güven xx, Radoslav Batak xx, Yalçın Ayhan xx, Orhan Ak xx, Jedinak xx, Ertuğrul Arslan x (Dk. 64 Fatih Ceylan xx), Korhan Öztürk xx, Tita xx (Dk. 82 Veysel Cihan x), Serge Djehoua x, Necati Ateş x
Beşiktaş: Rüştü Rençber xxx, Ekrem Dağ xx, Tomas Sivok xxx, İbrahim Toraman xxx, İbrahim Üzülmez xx, Nihat Kahveci x (Dk. 62 Necip Uysal x), Fabian Ernst xxx, Michael Fink xxx, Tello xxx (Dk. 84 İsmail Köybaşı x), Tabata xx (Dk. 62 Holosko xx), Bobo xx
Gol: Dk. 55 Bobo (Penaltı) (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 18 Batak, Dk. 45+2 Serge Djehoua, Dk. 59 Orhan Ak ve Dk. 80 Ömer Çatkıç (Antalyaspor), Dk. 45+2 İbrahim Üzülmez ve Dk. 90+2 Ekrem Dağ (Beşiktaş)

Özdilek: Penaltı ağır oldu

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, hakem Özgüç Türkalp'in penaltı kararının tartışmaya açık olduğunu söyledi.

Mehmet Özdilek, 1-0 mağlup oldukları Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada, "Kaybettiğimiz için üzgünüz. Futbol açısından kısır bir gece oldu. Mücadele ön plandaydı. Üretken olamadık. Beklediğimiz oyunu sergileyemedik. Ama verilen penaltı tartışmaya açık. Şimdi görüntülerden izledim penaltı biraz ağır oldu. Bireysel anlamda çok etkili oyunclarmız var ama takım oyunuyla bunu birleştiremed,ik. Golden sonra daha çok risk aldık. Necati'yle önemli bir pozisyon yakaladık ama değerlendiremedik. Risk alınca rakibe pozisyon da verdik. Atanın kazanacağı bir maçtı. Beşiktaş attı. Yolları açık olsun" diye konuştu.

Denizli: Daha farklı olabilirdi

Mustafa Denizli, Antalyaspor karşısında çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Daha farklı kazanabilirdik" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 1-0 galip geldikleri Beşiktaş maçının ardından yaptığı değerlendirmede, "Zorlu bir deplasmandan üç puanla döndüğümüz için mutluyuz. Psikolojik olarak düşüşte bir takım ile çıkışta bir takım karşı karşıya geldi. Antalyaspor, kupada Fenerbahçe'ye 4 gol atarak moral kazandı. Biz ise kupaya veda ettik. Antalya kolay bir deplasman değil. Savunmamızda sorunlar yaşıyoruz. Hava toplarında zorlanabilirdik ama zorlanmadık. Çok iyi mücadele ettik, daha farklı da kazanabilirdik. Böyle güçlü bir rakipten üç puan almak çok önemliydi ve bunu başardık" dedi.
Antalya'dan genel anlamda artılarla döndüklerini vurgulayan Denizli, "Savunmada büyük boşluklar yakaladık. Holosko, Ernst ve Fink'le gol pozisyonlarına girdik. Bu maçta Beşiktaş'ın gerçek kimliğini birinci derecede yansıttığı olay fizik gücüydü. Bazı eksiklerimiz var ama Antalya'dan genel anlamında artılarla dönüyoruz" ifadelerini kullandı.
KAYNAK:

[SDNTV]http://video.ak.facebook.com/video-ak-sf2p/v22832/245/6/1210276058851_39000.mp4[/SDNTV]
 

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
293
Penaltı olmasa maç kazanamayacaz...

Yıldırım Demirören Yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
41
Yıldırım Demirören giderse taraftar Mustafa Denizli üzerinde yoğunlaşacaktır. 1-0'larla ite kaka maç kazanıyoruz. 3 puan güzel ama oyun?
 

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,659
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
3,358
Yaş
41
golcülerde bi kazmalık var ama hayırlısı bakalım.
 

NETWORK

Profesör
Katılım
19 Ekim 2006
Mesajlar
2,717
Reaksiyon puanı
115
Puanları
0
sonuca bakmak onemlı yınede olsun
 

keyloger

Rektör
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
13,268
Reaksiyon puanı
237
Puanları
243
Oynayan yok ki kazansalar ne olur, maçı izlerken kriz geçiriyordum...
 

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
630
Puanları
7,293
Tebrikler..:)
 
Üst