Öneri Antalya'da bellboy olarak çalışmak

Little Doge

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu ay itibari ile Antalya'da bir otelde bellboy olarak çalışmak istiyorum. İngilizcem en azından sohbet edebilecek, oteli vs. tanıtacak kadar yeterli. Otomobil ehliyetim var. Prezantabl, diksiyon, güler yüz cart curt bunları bi' şekilde hallederim zaten.

Alanya'da bellboy olarak çalışmak nasıldır? Otellerde bellboyluk yapmış olanlar var mı veya bilginiz dahilindeyse yazabilir misiniz? Deneyimleriniz nasıl olmuştu?
Bu işe girmek için önerileriniz nedir?

Reaksiyon puanı
19,113
Yapan tanıdıklarım var, Antalya'da bellboy olmanın eğlenceli ve güzel olduğunu söylüyorlar. Sorularınız var ise bana sorun ben onlara sorarım.

Little Doge

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yapan tanıdıklarım var, Antalya'da bellboy olmanın eğlenceli ve güzel olduğunu söylüyorlar. Sorularınız var ise bana sorun ben onlara sorarım.
Çok teşekkür ederim hocam. Asıl merak ettiğim şey, 4-5 yıldızlı o kadar güzel oteller var ki buranın sahipleri "beni neden alsınlar ki?" diye düşünmeden edemiyorum. Benden daha iyi dil bilen, turizm alanlarında okumuş, bu işte tecrübeli veya torpiller arasından işe girebilirsem çok şaşırırım doğrusu.

Sürücü belgesine sahip olmanın avantajları olduğunu biliyorum lakin İngilizce ne kadar gerekli? Sorduğum arkadaşlar "o kadar da uçuk bir ingilizce istemiyorlar" diyorlar.
Ben İstanbul'da olduğumdan bizzat gidip başvuru yapamıyorum. İnternette de fazla ilan yok. Bu iş sadece E-posta yoluyla veya telefonla arayarak oluyor mu merak ediyorum.

İlginize teşekkür ederim.

Reaksiyon puanı
19,113
4-5 yıldızlı o kadar güzel oteller var ki buranın sahipleri "beni neden alsınlar ki?" diye düşünmeden edemiyorum. Benden daha iyi dil bilen, turizm alanlarında okumuş, bu işte tecrübeli veya torpiller arasından işe girebilirsem çok şaşırırım doğrusu.
Evet orası doğru o oteller biraz seçici ama zor da değil girmek.
Sürücü belgesine sahip olmanın avantajları olduğunu biliyorum lakin İngilizce ne kadar gerekli? Sorduğum arkadaşlar "o kadar da uçuk bir ingilizce istemiyorlar" diyorlar.
Çok önemli rahat ve kısmen anadilin gibi konuşman gerekli.
Ben İstanbul'da olduğumdan bizzat gidip başvuru yapamıyorum. İnternette de fazla ilan yok. Bu iş sadece E-posta yoluyla veya telefonla arayarak oluyor mu merak ediyorum.
Face to face şeklinde vb tercih ediliyor genelde.

Little Doge

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet orası doğru o oteller biraz seçici ama zor da değil girmek.

Çok önemli rahat ve kısmen anadilin gibi konuşman gerekli.

Face to face şeklinde vb tercih ediliyor genelde.
Otel ismi verebiliyorsanız çalıştığınız hangi otelleri önerebilirsiniz? Otelin kaç yıldızlı olduğu neye göre değişkenlik gösteriyor acaba?

Little Doge

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Başka önerim yok bu 2 oteli öneririm. Soru olursa sorarsınız.
Yaklaşık 40 otele mail attım. Sadece Ramada Hotel ön büronun dolu olduğunu ve başka bir departmanda çalışmak istersem İK ile iletişime geçebileceğimi belirten bir mail ile geri dönüş yaptı.
Diğer maillerden ses yok.
Bizzat gidip kendimi pazarlamadan bu işi nasıl yapacağım bilmiyorum açıkçası. Keşke bir akrabam olsa ama o da yok. Biri çağırsa işi gücü bırakıp koşarak giderim gerçekten.

Otel sektörü dışında konaklamalı olarak başka bir iş öneriniz var mıdır hocam?