anlik işi yükselmesi

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
i9 9900ks var stock sivi soğutma master liqiut lite 240 var the witcher 3 de şehir içlerinde anlik sicakli 80 derecelere çikiyor r6 ise karakter seçme ekraninda bi anda 76 derecelere çikiyor oyuna girincede düşüyor. sizce neden böyle anlik sicaklik pik yapiyor acaba termal macundanmidir 5 ay oldu değiştirmeyeli bu arada sogutucunun içinden çikan termal mqcun kullandim daha kaliteli termal macun kullansam sicakliklari duşurebilirmiyim her oyunda sicaklik yukselmiyor. hitman 2 de 70 derecelerde dolaşiyor ama tomb raiderda 50 ile 60 derecelerde
Mesaj otomatik birleştirildi:

bazi oyunlarida başlattimda 80 derecelere anlik çikip menulere gelince düşüyor

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Anakart dengesiz voltaj veriyor olabilir.
Bi cinebench R15 testi yapıp sonucu atabilirmisin.

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
Anakart dengesiz voltaj veriyor olabilir.
Bi cinebench R15 testi yapıp sonucu atabilirmisin.
daha önce hiç kullanmadim indirip test yapip sonucunu paylaşirim başka program da kullanmak gerekiyormu

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Yo hayır,zaten işlemci gücünü gösteren bi program.
HATTA cinebenc R15 i değilde ,en son çıkan R20 yi indirip,testi çalıştırın.
download directly from maxon 'a tıklayın,insin.kurun ,çalıştırın.

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
sonuçlar bu şekilde

cpu- 4843 pts
cpu single core 522
mp ratio 9.28x
fotoğraf atamadim kabul etmedi

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Test sonucuna göre, işlemcinizin tümçekirdekleri 5,0 GHZ pompalayamıyor,sanırım. Sadece tek çekirdekte ,sorun yok, o da zaten normal. Tek çekirdeğin çalışması o işlemciye yük falan bindirmez.

Diğer konunuza bi baktımda, kullandığın anakartı tavsiye etmediğimi gördüm.
Bu dengesiz sıcaklık fırlamaları,ani frekans değişimleri yüzünden olmalı. Frekans değişimlerini yapan da, anakartın voltaj beslemesi,büyük ihtimal.

Gördüğüm kadarıyla işlemciniz ,i9 9900K performansında. Yaklaşık bi yüzde 10 ,olması gerektiğinden düşük güçte çalışıyor.

ççç.PNG

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
Test sonucuna göre, işlemcinizin tümçekirdekleri 5,0 GHZ pompalayamıyor,sanırım. Sadece tek çekirdekte ,sorun yok, o da zaten normal. Tek çekirdeğin çalışması o işlemciye yük falan bindirmez.

Bu dengesiz sıcaklık fırlamaları,ani frekans değişimleri yüzünden olmalı. Frekans değişimlerini yapan da, anakartın voltaj beslemesi,büyük ihtimal.

Gördüğüm kadarıyla işlemciniz ,i9 9900K performansında. Yaklaşık bi yüzde 10 ,olması gerektiğinden düşük güçte çalışıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 97900
bunun çözümü yokmu peki

Ekli dosyayı görüntüle 97900
msi afterbunerde baktıgım zaman tüm çekirdekler 5 ghz de çalışıyor oyunlarda hatta extrem aldımda 5.2 ghz de sabit çalışabiliyor

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Oyunda işlemcinin aldığı yüke göre,belki çıkıyor olabilir. Yani hassas bi denge var.Fakat ani sıcaklık fırlamaları,frekans ,voltaj ikilisinden kaynaklanır,genelde.

Bi de dediğim gibi, cinebench ,tüm çekirdekleri yüzde 100 kullanır. Bu durumda, puan düşmüş.

Bu şekilde kullanın derim,yapılabilecek pek bi şey yok. Voltajı sabitleme yoluna gidilebilir ama çok detaylı işler .

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
Oyunda işlemcinin aldığı yüke göre,belki çıkıyor olabilir. Yani hassas bi denge var.Fakat ani sıcaklık fırlamaları,frekans ,voltaj ikilisinden kaynaklanır,genelde.

Bi de dediğim gibi, cinebench ,tüm çekirdekleri yüzde 100 kullanır. Bu durumda, puan düşmüş.

Bu şekilde kullanın derim,yapılabilecek pek bi şey yok. Voltajı sabitleme yoluna gidilebilir ama çok detaylı işler .
psu dan olabilirmi yük altinda fanlar çok ses çikartiyor 5 senelik bi psu 750w silver xigmatek veya termal macundan olabilirmi bios sifirlasam duzelirmi çunku butun oyunlarda sicak çalişmiyor
anakartla ilgili oldugunuda düşünmüyorum

oc turneri açtım gene test yaptım bu sefer puanı yukseldi
5121 puan aldım

Son düzenleme: