Anlık fps düşüşleri çıldırttı

cetepolissss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar öncelikle sistemim:

Asus hd 7850 dcuii 2gb 256bit
amd fx 6300
8 gb ram 1333 mhz
msi 760gm p23(fx)

battlefield 4 farcry 4 gibi oyunlarda veya herhangi bir oyunda gayet akıcı oynarken anlık fps 30 düşüyor 5 saniye sonra geri düzeliyor kasa içini temizledim virüs taraması yaptım banamısın demedi termal macun felan yeniledim aklıma gelen sorun ise işlemci yeni aldım 3 hafta oluyor işletim sistemi windows 8.1 (enterprise) enterprise diye olabilrmi professional değil aklıma gelen artık son çare yardımlarınızı bekliyorum

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
arkadaşlar öncelikle sistemim:

Asus hd 7850 dcuii 2gb 256bit
amd fx 6300
8 gb ram 1333 mhz
msi 760gm p23(fx)

battlefield 4 farcry 4 gibi oyunlarda veya herhangi bir oyunda gayet akıcı oynarken anlık fps 30 düşüyor 5 saniye sonra geri düzeliyor kasa içini temizledim virüs taraması yaptım banamısın demedi termal macun felan yeniledim aklıma gelen sorun ise işlemci yeni aldım 3 hafta oluyor işletim sistemi windows 8.1 (enterprise) enterprise diye olabilrmi professional değil aklıma gelen artık son çare yardımlarınızı bekliyorum

Buna normal bi durum diyebiliriz. Çünkü detay arttıkça fps düşer özellikle oynayan ağaç toz toprak falan varsa oyun içinde fps de ciddi şekilde düşüşler olur. Arka planda programlar çalışıyor olabilir antivirüs hariç tüm başlangıç programlarını devre dışı bırak. Gereksiz servisleri devre dışı bırak belki sorunun düzelebilir.

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
En güncel driverı kullan, yeni driverlar oyunlar için optimize ediliyor 340 driverında bendede durum böyleydi 344 ün en güncel olanını kurdum sorun kalmadı..

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
İşlemciyi yeni almışsın ama o işlemci o oyunlar için çok düşük. Bende FX8120 var ultra ayarlarda 55 60 Fps arası alıyorum Bf'de. Fps drop Bf nin Amd sorunu, zaten çok büyük sorunları var. Ram 8 gb standart olsada 1333 mhz de düşük kalmış. Fps drop olduğu zaman ram kullanım miktarına bak. Bf de Ram leak diye birşey var ne kadar ramin olursa olsun tamamı kullanımda kalıyor. Driver güncellemesi güzel olabilir ama bf nin de bi update düşünmesi lazım fps drop ve ram leak e.

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
İşlemci düşükmü ? Pardon ama oyunla işlemcinin ne alakası var ? O kartla o işlemci gayet iyi söylediği oyunları mediumda rahat rahat oynar

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
En güncel driverı kullan, yeni driverlar oyunlar için optimize ediliyor 340 driverında bendede durum böyleydi 344 ün en güncel olanını kurdum sorun kalmadı..
Arkadaşın ekran kartı Amd sizinki Nvidia yani 340 dan 344 e geçemez :P

- - - Mesaj Güncellendi - - -

İşlemci düşükmü ? Pardon ama oyunla işlemcinin ne alakası var ? O kartla o işlemci gayet iyi söylediği oyunları mediumda rahat rahat oynar
Oyunla işlemcinin ne alakası mı var. İşlemci tam olarak ne yapıyor diye biliyorsunuz? O zaman ben gider 60 liraya Pentium alır Bf oynarım ?

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Sürücü numaralarını tam bilmiyorum. Tabikide pentiumla oynanmaz ama o işlemciye dar boğaz yapacak kadar güçlü bir kart değil, Battlefield 4 gibi oyunları rahat rahat oynar. Benim işlemcimde 6350, 650 Ti Boost ile rahat rahat oynuyorum. Kartların seviyesi hemen hemen aynı.

FarCry 4'te medium ayarlarda 55 fps alıyorum.

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bf 4'ün Resmi sitesindeki Recommended sistem gereksinimleri:

WINDOWS 8 64-BIT
PROCESSOR
AMD SIX-CORE CPU
INTEL QUAD-CORE CPU
MEMORY
8 GB
GRAPHICS CARD
AMD RADEON HD 7870
NVIDIA GEFORCE GTX 660
GRAPHICS MEMORY
3 GB
HARD DRIVE
30 GB

Gördüğünüz gibi işlemcide ekran kartıda yetersiz kalıyor. Ayrıca fark ettiyseniz Bf4 ün Amd ile ilgili sıkıntısı olduğunu söyledim. Ve gördüğüm üzere siz Amd işlemciyle Nvidia ekran kartı kullanıyorsunuz. Nvidia ekran kartlarında bir sıkıntı olmadığını belirttim. Low ve Medium da tabiki de oynanır ama o bu işlemcinin iyi olduğunu göstermez.

Tekrardan belirteyim Bf4 de Amd ile ilgili sıkıntılar vardır. Fps drop ve ram leak diye bakarsanız görürsünüz.

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
İşlemci iyi demiyorum zaten yeterli diyorum. tabikide o işlemci ve kartla ultrada oynanmaz. FarCry 4'te 680 istiyo hiç açmaması lazım o zaman :P

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ah ah keşke benimde böyle bir sorunum olsa, benim ekranım donuyor bazen 1-2 saniyelik bazen milisaniyelik fps düşüşü olmuyor arada ekranda yatay kalın yeşil renk gibi cizgiler falan çıkıyor, sen sorununa dua et :)

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
İşlemci iyi demiyorum zaten yeterli diyorum. tabikide o işlemci ve kartla ultrada oynanmaz. FarCry 4'te 680 istiyo hiç açmaması lazım o zaman :P
Zaten bende arkadaşın yazılımsal sıkıntı olduğundan bahsediyorum. Low ve ya Mediumda oynayabilir ben ultrayla karşılaştırdım (FX8120) :)

Ah ah keşke benimde böyle bir sorunum olsa, benim ekranım donuyor bazen 1-2 saniyelik bazen milisaniyelik fps düşüşü olmuyor arada ekranda yatay kalın yeşil renk gibi cizgiler falan çıkıyor, sen sorununa dua et :)
O sorunun Ram den kaynaklandığını söyleyebilirim. Ramler bozulmaya yüz tuttuğunda frameleri sağlıklı olarak belleğe alamıyabiliyor. Bir arkadaşımın da başına gelmişti bu olay.

cetepolissss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar fps gayet güzel alıyorum high oynuyorum farcry 4 ü vsync kapalı 50-60 arası oynuyorum ama hiç hareket etmeden bırakayım biyerde bir an düşüyo cıkıyo en dandik oyundada oluyor bu

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
O sorunun Ram den kaynaklandığını söyleyebilirim. Ramler bozulmaya yüz tuttuğunda frameleri sağlıklı olarak belleğe alamıyabiliyor. Bir arkadaşımın da başına gelmişti bu olay.

Benim korkum şu gider 8 gb ram alırım takarım sorun devam eder param boşuna gitmiş olur, işlemci alırım yeni takarım sorun devam eder yine param boşuna gitmiş olur yani kesin olarak bir öğrenebilsem keşke şu sorunun nerden kaynaklandığını üzerimdem inanılmaz bir ağırlık kalkıcak ama ramler aklıma yattı yani 8 gb ram ne kadar yapar ki? ddr 3? ucuzundan güzel bişi alırım denerim umarım düzelir.

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Benim korkum şu gider 8 gb ram alırım takarım sorun devam eder param boşuna gitmiş olur, işlemci alırım yeni takarım sorun devam eder yine param boşuna gitmiş olur yani kesin olarak bir öğrenebilsem keşke şu sorunun nerden kaynaklandığını üzerimdem inanılmaz bir ağırlık kalkıcak ama ramler aklıma yattı yani 8 gb ram ne kadar yapar ki? ddr 3? ucuzundan güzel bişi alırım denerim umarım düzelir.
Bende yanlış yönlendirmek istemem arkadaşımın başına gelen olayda ramler sıkıntılıydı. Bi gün falan başka ramlerle deneme şansınız falan varsa iyi olabilir