anlık cpu hızı düşmesi

merenkrts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba , mosnter laptopumda son zamanlarda valorantta ani fps dropları olmaya başladı. quick cpu adlı programı indirip cpu hızını ve derecesini izledim. cpu nun hızı ortalama 4.20 lerdeyken her 10-20 saniyede bir 3.40 civarına anlık olarak düşüyor ve eski haline geri dönüyor. bu da oyunlarda ani fps düşüşüne neden oluyor. biraz araştırdıktan sonra virüs olabilme ihtimalini gördüm ve önerilen virüs programlarıyla birçok kez tarattım pc yi. bir sonuç çıkmadı. ben de ayarlardan bilgisayarı sıfırladım ve tüm dosyaları kaldırttım. fakat sorun hala devam ediyor. bu arada valorantla ilgili mi diye düşünüp chormeden bir video açtım youtube üzerinden ve aynı cpu hızı
Ekran görüntüsü 2020-12-21 132829.png
düşüşü yine oluyor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,517
Valorant esnasında sıcaklıklar ne alemde?

na_rda

Asistan
Reaksiyon puanı
107
merhaba , mosnter laptopumda son zamanlarda valorantta ani fps dropları olmaya başladı. quick cpu adlı programı indirip cpu hızını ve derecesini izledim. cpu nun hızı ortalama 4.20 lerdeyken her 10-20 saniyede bir 3.40 civarına anlık olarak düşüyor ve eski haline geri dönüyor. bu da oyunlarda ani fps düşüşüne neden oluyor. biraz araştırdıktan sonra virüs olabilme ihtimalini gördüm ve önerilen virüs programlarıyla birçok kez tarattım pc yi. bir sonuç çıkmadı. ben de ayarlardan bilgisayarı sıfırladım ve tüm dosyaları kaldırttım. fakat sorun hala devam ediyor. bu arada valorantla ilgili mi diye düşünüp chormeden bir video açtım youtube üzerinden ve aynı cpu hızı Ekli dosyayı görüntüle 129859düşüşü yine oluyor.
Açıkçası neden olduğuna dair pek bir fikir gelmedi aklıma ancak monster müşteri hizmetlerine ulaşmayı deneyebilirsin :)