Anket Formundan Veritabanına Kayıt

subversa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar,
Belki biraz fikire belki de biraz yardıma ihtiyacım olacak. Böyle sıkıntılarda direk sonucu isteyenlere kızardım, o yüzden hata aldığım yerleri yazayım önce.
Dreamweaver'da Asp'de hazırlanmış (miktar olarak 2xA4 sayfa) anket kontrollerinden oluşan form ile access'e bağlanmayı deniyorum.
Daha doğrusu birkaç kontrolün olacağı basit bir form, anket katılımcısı formu doldurup GÖNDER dediğinde bilgiler direk veritabanına eklenecek, biz de veritabanındaki tabloları SPSS'e aktarıcaz.
Tecrübesizlikten 1,5 günümü tekrar tekrar denemelerle geçirdim.
Ya HTTP 500 hatası, ya 405 ile ilgili bir hata, dün vistada denemiştim, şimdi xp'den deniyorum, biraz daha ilerledim gibi. Ancak internette örnekler üzerinden gititği için bi yerde hep tıkanıyorum.
Genelde yapılan bir Form.html sayfası, kayıt için Kaydet.asp sayfası ve bir veriler.mdb dosyası oluşturmak. Herşey yolunda ama form.html'yi doldurup gönderince sıkıntı çıkıyor.
DW'de remote info ve testing server ayarı da yapalı ama DATABASE tanımlaması yapılırken CONNECTİON STRİNG'e ne yazacağım anlayamadım.
Karışık ve uzunca oldu, bi okuyan ve Cuma sabahına kadar yayınlamaya çalıştığım şu işte bi nebze yardım edecek olursa çok makbule geçecek.

subversa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1 kere güncellemek istedim.

frekans24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kodları yazarsan Yardımcı olurum kardeşim ...

Ama şöyle izah edebilirim..

Form.html dosyasını form.asp olarak kaydet..

Misal..

<form action="kaydet.asp" method="post">
....
...

buraya inputlar gelir..

</form>

Bağlantı içinse veritabanına:

Kod:
<% set baglan=server.CreateObject("Adodb.Connection") 
  baglan.open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.Mappath("veriler.mdb")%>
tabii tam olarak yazarsan ne yapmak istediğini anlatabilirim..