Ankara'ya Otomobil Şehri Müjdesi

Bu konuyu okuyanlar

evowinds

Dekan
Emektar
Katılım
2 Kasım 2008
Mesajlar
9,100
Reaksiyon puanı
174
Puanları
63
Ankara İş Dünyası Platformu'nda konuşan İçişleri Bakanı Atalay, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasıyla ilgili 'bilgim yok' cevabını verirken Ankara'da yapımı süren büyük bir projenin adını verdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Ankara, Avrupa'nın en güvenli başkentidir'' dedi.
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir'in başkanlığındaki Ankara İş Dünyası Platformu Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı, Sheraton Oteli'nde yapıldı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Bakan Atalay, başkent Ankara'nın öneminin ayrı olduğunu belirtti.

''Ankara, Avrupa'nın en güvenli başkentidir'' diyen Atalay, kentte geçen hafta MOBESE sisteminin hizmete girdiğini hatırlattı.
Ankara'daki sistemin İstanbul'a oranla daha kapsamlı, daha yeni teknolojiye sahip ve daha etkili olduğunu ifade eden Atalay, bu sistemin kentin güvenliğinde önemli rol oynayacağını söyledi.

''Çinçin Bağları gibi Ankara'nın eskiden bazı ünü olan semtleri bile şu anda en güvenli semtler'' diyen Atalay, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının sembolik olarak Çinçin Bağları semtine yapılacağını bildirdi.

-''HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'' VE ''OTOMOBİL ŞEHRİ''-
Ankara'nın hızlı bir değişim yaşadığını ifade eden Atalay, şunları söyledi:
''Ankara'da iki yeni proje şu anda hayata geçiriliyor. Türkiye'nin ilk hayvancılık organize sanayi bölgesi Çubuk ilçesinin sınırları içinde kuruluyor. Belki de burası Türkiye'de hayvancılık borsasının merkezi olacak, en etkili yer olacak. Doğrusu buna çok önem veriyoruz. Altyapı ihalesi yapıldı, altyapı çalışmaları yapılıyor. Türkiye'de hayvancılık alanındaki ilk organize sanayi bölgesi olması açısından da önemli. Diğer bir çalışma ise Gölbaşı'nda bütün tır, otobüs ve diğer araçlar olmak üzere ikinci el satışın yapılacağı ve parkın bulunacağı büyük bir otomobil şehri kuruluyor. Bunun da altyapı çalışmaları başladı.''

Ankara'da yeni kurulan özel üniversitelerle birlikte üniversite sayısının 13'e çıktığını kaydeden Atalay, Türkiye'nin, Ankara'nın gelişmesi için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Toplantıda bakanların konuşmalarının ardından kürsüye çıkan bazı konuşmacıların Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına yönelik torba tasarıda yer aldığı ileri sürülen düzenlemeye ilişkin sözleri üzerine Atalay, tasarıda bununla ilgili düzenleme olmadığını söyledi.

Bakan Atalay, toplantının sonunda gazetecilerin bu konuya ilişkin soruları üzerine, ''Tasarıda böyle bir şey zaten yok'' yanıtını verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da EXPO 2020 için en uygun şehrin Ankara olduğunu belirtti.

Çin'in Şanghay şehrinde yapılan EXPO 2010'a katılmak isteyenlerin yer bulma konusunda sıkıntı yaşadığını ifade eden Kapusuz, ''Bir şehre, bir ülkeye böyle uluslararası bir fuar kazandırılmış olması ne kadar önemli bir olay. Bunun sadece istenmesi değil altyapısının da oluşturulması gerekiyor. Bu konularda ortak akıl oluşturulması için birlikte çalışılması gerekiyor'' dedi.

Ankara'nın gelişimi için yapılan toplantıların önemli olduğunu kaydeden Kapusuz, bu sayede ortak bilinç oluşturulabileceğini kaydetti.
CHP Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay da toplantının gündemini EXPO 2020'in Ankara'ya kazandırılması, bilişim vadisi ve Ankara'dan yurt dışına doğrudan uçuşların oluşturduğunu hatırlattı.

Bu gündem maddelerinin herkesin ortak hedefi olduğunu söyleyen Okay, muhalefet partisi olarak her türlü katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.
Okay, bu konuda toplantıya katılan bakanlar tarafından verilen sözlerin takipçisi olduklarını da kaydetti.

AA Haber 7
 
Üst