Anıtkabir Mucizesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Be5tE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Geçen yıl Anadolu Ajansı foto muhabiri Tolga Adanalı tarafından çekilen ve tüm Türkiye de büyük beğeni toplayan fotoğrafın başka bir benzeri bu yıl da yine Anadolu Ajansı foto muhabiri Volkan Furuncu tarafından çekildi. Atatürk ün görüntüsünün, bir bayrak üzerinde yeraldığı ve Anıtkabir in göründüğü fotoğraf medyanın büyük ilgisini çekti.
Geçen yıl 10 Kasım da Anıtkabir le Kocatepe Cami ni aynı karede yansıtan AA foto muhabiri Tolga Adanalı nın fotoğrafı tartışma yaratmıştı. Kocatepe camii ile Anıtkabir in aynı karede yeralıp almayacağı tartışılmış, Habertürk Genel Yayın Yönetmen yardımcısı Murat Ongun bu fotoğrafın foto montaj olduğunu iddia etmişti. Tolga Adanalı ise, Murat Ongun un iddialarına noter huzurunda cevap verip aynı fotoğrafı yeniden çekmişti.
Anadolu Ajansı foto muhabiri Volkan Furuncu nun bu yıl çektiği fotoğrafın altında ise şu açıklama yeraldı:

TURKIYE CUMHURIYETI NIN KURUCUSU, BUYUK ONDER MUSTAFA KEMAL ATATURK UN, EBEDIYETE INTIKAL EDISININ 69. YILDONUMU TUM YURTTA VE DIS TEMSILCILIKLERDE ANILACAK. ANITKABIR CEVRESINDEKI BINALARDAN BIRININ DUVARINA ASILAN ATATURK VE TURK BAYRAGI POSTERI, BINANIN CAMINDAN OBJEKTIFE BOYLE YANSIDI. (ANADOLU AJANSI - VOLKAN FURUNCU)

26.jpg

25.jpg

24.jpg

23.jpg

22.jpg

21.jpg

20.jpg

19.jpg

18.jpg

17.jpg

16.jpg

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Anıtkabir'e her gittiğimde, sanki ilk defa gidiyormuşum gibi heyecanlanıyorum. Mozolesinin karşısında huzuruna çıktığımda yokluğunun içimdeki hüznü ve O'na duyduğum büyük saygı dahada katlanıyor.

Seni çok özledik Atam..

Teşekkürler Beste.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Rica ederim arkadaşlar.

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
atatürkümüzün kabrini ziyaret etmek ona manevi ikramlarda bulunmak güzelde
bazılarının kişisel amaçlarını gerçekleştirmek için anıtkabri alet etmesi hoş değil
şimdi kızmadan okuyun
yapmamız lazım gelen sokaktaki insanla atatürkü yani manevi değerlerimizi buluşturmak herker kendikafasına göre atatürk portresi oluşturursa bu diminde dostluk sevgi kimisinde düşmanlık hınç oluşturur atatürkü olduğu gibi niye kabul etmiyorlar onun gerçek hayatını yaptıklarını değilde inönü bayar çetesinin milleti uyutmak için uydurduğu kemalist felsefeyi yutturmaya çalışıyor
hayır atatürk korkutucu değil despot değil din düşmanı değil mason derneklerinin sahiplendiği gibi mason değil türk düşmanlarının iddia ettiği gibi başka soydan hiç değil
asgari müşterekte birleşmek lazım
öncelikle ailesi zübeyde hanımın latife hanımın dışlanarak bu sonuca ulaşılması imkansız hele birilerinin atatürkü 24 saat leblebi rakı takılıyor bizde öyle yapalım yutturmaları kabul edilir gibi değil hele anıtkabir görüntülerinden anlam çıkarmak sanılanın aksine itici
sen atatürkçü geçin
ne yapmışsın intihal başkasının eserlerini çalmışsın başka üniversitenin kasasını dolandırmışsın ee bir sürü üçkağıtçılık
ben atatürkçüyüm ondan baskı yapıyorlar
hatır arkadaşlar atatürk bu değil gelecek nesle onu ulaştırmak istiyorsak gerçekler
cephede en önde dünyada tek komutan evet
çok iyi giyimli ama bunu balolarda hanımlara caka satmak için değil o zamanki türkiyenin ilkel görüntüsünü silmek ve onurumuzu korumak için
din düşmanı başörtü düşmanı işte buna hayır meclisin açılış davetiyesini okuyunuz annesi çarşafı şerifli eşi münevver insan latife hanım keza öyle
masondur avuçlarını yalasınlar mason derneklerini kapatmış masonları sürdürmüş
solcudur bu sefer avuçlarına tuz döküp yalasınlar komunist partiki kapatmış bazı yöneticilerini idam ettirmiştir
sözün kısası vefat ettiğinde mirasını halkına bırakmıştır o vatanseverliktir milliyetçiliktir milli manevi değerlere sahip çıkmaktır
biz inanan kesimler atamızın mirasını aldık kabul ettik ama onu bize yanlış tanıtan dogmalarıda elimizin tersiyle ittik
Gençliğe Hitabe'nin Orjinali
EY TÜRK GENÇLİĞİ!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur !

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
harika bir mimari yapı anıtkabir ya

çok saol beste
Greece_Spoken_in_White_Stone_by_graphicqueen91.jpg

Çok harika bir mimari...
Ama Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu'nun
Kabri Ne kadar Türk Mimarisi?

Şimdi Atatürk düşmanı olarka suçlamayın hemen...
Çünkü Anıtkabir'i Atatürk istemedi...
Projesini Atatürk çizmedi...
Atatürk seçmedi...
Hiç bir şekilde Atatürk'ün tercihi olmayan Anıtkabir'i ve şeklini şemalini eleştirmek Atatürk'ü eleştirmek değil Atatürk'ten sonra o projeyi çizen ve seçenleri eleştirmektir...
Türk Mimarisi bu mudur?

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Selanik doğumlu olduğundan, tasarımı bu şekil yapılmış olabilir mi? :)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
atatürkümüzün kabrini ziyaret etmek ona manevi ikramlarda bulunmak güzelde
bazılarının kişisel amaçlarını gerçekleştirmek için anıtkabri alet etmesi hoş değil
şimdi kızmadan okuyun
.......

Dostum bir çok mesajını fazla beğenmeyen biri olarak ve hatta eleştirerek yaklaşan ben bu mesajını gerçekten beğendim. Duygularda uzak gayet mantıklı cümleler içinde barındırdığı için beğendim. Bendensen beğeniim değilsen beğenmem mantığı ile değil. Gerçekten mantıklı yazdığın için beğendim.

Eline Sağlık.

mavisakal_79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yapmayın arkadaşlar. bu bir mucize değil. idda da bulunmak ta komiklik. anlamdığım şey atatürkü halen insan olduğunu kabullenememek. atatürk ün bu gibi şeylere ihtiyacı yok. neyi neyle yakınlaştırmaya çalışıyorsunuz. dinci kesimin atatürk e iyi gözle bakmasını mı sağlayacaksınız. böyle yaparak tabulaştırmış olmuyor musunuz? bu gün ülkemde halen atatürk düşmanlığının olmasının sebebi bu değil mi? farkında olmadan manevi varlığına çok büyük zaralar veriyosunuz. ellerinize sağlık ne diyeyim.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Anıtkabir'i neye benzeteceğiniz gidiş amacınıza bağlı..
ordaki bir çok Türklük simgesini yok sayıp bi bina şeklinde takılıp kalırsınız işte :)

hasanmustafa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
resimde maskeliler bir alem ya
para verip kendilerini rezil ediyorlar
ayrıca Anıtkabir pek Türk mimarisine
benzemiyor

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
resimde maskeliler bir alem ya
para verip kendilerini rezil ediyorlar
ayrıca Anıtkabir pek Türk mimarisine
benzemiyor

Tamam, Anıtkabir Türk mimarisine benzemiyor olabilir. Onu, Anıtkabir'i tasarlayıp çizen mimara sormamız lazım. Peki, önceki kelime ne demek? Para verip kendilerini rezil ediyorlar ne demek? Bana bunun mantıklı açıklamasını yapar mısın Hasan Mustafa kardeşim. Çünkü bu senin söylediğin kelime için ben bir çuval benzetme yapabilirim sana. Cevabını merakla bekliyorum.

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Anıtkabir,gerek mimari açıdan olsun gerek taşıdığı "manevi" değerden olsun Türk Milleti açısından çok önemli bir yerdir.

Eline sağlık Be5tE :)

Selanik doğumlu olduğundan, tasarımı bu şekil yapılmış olabilir mi? :)

Hehe espri anlayışınız ne kadar "geniş" :)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Türk mimarisi nasıl ? Ben bilmiyorum. Yani bir bu kalmamıştı neyse :)

Rica ederim WaterBoy

hasanmustafa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
maskeler yakışmamiş demek bu.. açıklamaya
gerenk yok kimse Atatürkün arkasına saklanmasın
maske takmasın gerçek yüzünü göstersin
ayrıca herkes birbirinin düşüncesine saygı duymalı değilmi ?

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
maskeler yakışmamiş demek bu.. açıklamaya
gerenk yok kimse Atatürkün arkasına saklanmasın
maske takmasın gerçek yüzünü göstersin
ayrıca herkes birbirinin düşüncesine saygı duymalı değilmi ?

Konu orada maskelerin yakışıp yakışmaması değil Hasan kardeşim. Sen oradaki ince mizanseni anlamamışsın. Bu ülkede kimlerin hangi maskeler ardına saklandığını Türk halkı çok iyi biliyor ama... Neyse..
Size söylemek istediğim tek şey, ülkenizdeki olan biteni görün; bakmayın.
Çünkü bakmakla görmek arasında çok fark var.

Görüşüne saygı duyuyor, paylaşım ve yorumlarının devamını bekliyorum.
Sevgilerimle..