Animasyon yapmak için hangi programlara ihtiyacım var?

Toughwolf

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sanirim 3ds Max kullanilmis. Bu tarz animasyonlar 3ds Max, Maya, Blender vs gibi 3D programlari ile yapilir. Her seyiyle sifirdan yapmak gercekten ugrastirir. Bu programlari iyi kullanabilmek gerekir.

MesutCULCUL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim de ilgilendiğim bir konu.mesela 3d veya normal animasyon çizgi film yapabilmek hayalim.bunun için bi program arıyorum.sıfırdan kend ikendime öğrenecem kafaya koydum, peki [MENTION=80540]Toughwolf[/MENTION] hangi programı tavsiye edersin?

Reaksiyon puanı
189
3DS Max ve Maya bu alanda lider yazılımlar. Neredeyse endüstri standardı haline geldiler...

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dostum yalnız bunlar baya pro animeler kıytırık şeyler diil

cold38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Slm
Oncelikle Kolay gelsin biraz zor bir is bu animasyon olayi oyle hafta sonu bos vakitlerini harcayarak cok guzel seyler cikaramassin.
Ornekteki Video'da %80 Maya kullanmis.Maya ile Animasyon ve Rigging yapmak bence daha kolay. 3dmax i daha cok modelleme icin kullaniyoruz.(Gerci okullardada Maya agirlikli olarak ogretiliyor.)
Eger boyle birsey yapmak istersen kisaca

Ogrenmen gereken seyler;
- Karakter Modellemesi
- Cevre Modellemesi
- Rigging
- Animasyon ( Animasyondan kastim eger insan vucudu ise vucuttaki kaslarin iyi bilinmesi ve nasil haraket ettiklerinin iyi kopyalanabilmesi)

Program olarakda(Tabi Hepsini Ogrenmene gerek yok ornekteki gibi animasyonlar icin Maya,Zbrush ve nuke Yeterli olacaktir.)
- Maya -Rigging ve Animasyon hatta modelleme

-3dmax -Modelleme hatta animasyon ve rigging de yapabilirsin.
(3d max senin tercihin olacak istersen kullan, Maya neredeyse butun ihtiyaclarini karsilar)

- Zbrush -Karakter Modelleme(Zbrush poligon sayisi olmadan cok rahat karakter modelliyebilecegin bir program)

- Nuke -Yaptigin animasyonlara son halini verebilmen icin (Mesela isik, lens effektleri vs)

- AfterEffects -Nuke'un yerine kullanabilirsin.Ama 3d icin tam performans vermeyecektir.

Internette bir suru ucretsiz egitim bulabilirsin.Benim piyasada en iyi olarak bildigim parali bir site var onada bak derim(http://www.digitaltutors.com)

Toughwolf

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=61685]Denizlily[/MENTION] ben 3b tasarimcisi degilim, zaten [MENTION=59378]cold38[/MENTION] bilgi vermis. Ama 3ds Maxin oyunlar icin, Mayanin filmler icin daha avantajli oldugunu biliyorum. Bu araclarla bu sektore is yapilir buna yapilmaz demek guc. Kullanim kolayligi ve isi yapanin ustaligina alismisligina gore degisir. Zaten Autodesk bile kesin ayrim yapmiyor.
Internette ucretli ucretsiz bir cok egitim var. Autodeskin kendi sertifika egitimleri var. Autodeskin kendi sitesine de egitimler icin bakabilirsin.
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=9571510&linkID=9242256

tosturan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben kendim yazılımcıyım gerçekten iyi vakit harcamak gerekiyor basit bişey değil. bende öğrenmek istemiştim baya kasmak gerekiyor bıraktım. ama piyasada Cinema 4 D diye bir program daha var bununlada güzel şeyler yapılabiliyor.

Sorun destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim de ilgilendiğim bir konu.mesela 3d veya normal animasyon çizgi film yapabilmek hayalim.bunun için bi program arıyorum.sıfırdan kend ikendime öğrenecem kafaya koydum, peki @Toughwolf hangi programı tavsiye edersin?

Ya arkadaşlar benim bu tür konulara getirmek istediğim bir eleştiri var. Yazmışsın mesela ;

'' mesela 3d veya normal animasyon çizgi film yapabilmek hayalim.bunun için bi program arıyorum ''

Şimdi arkadaşlar, günümüzde insanlar internet sayesinde birçok şeye ulaşıyorlar. Evet bir çok şeye ulaşmak insanın ister istemez aklını alıyor, bu gücü kullanmak istiyor. Ama ortaya artık öyle bir durum çıkmış ki şu aralar, insanlar herşeyi programlarla yapacağını sanıyor. Bu konuda bir çok forum sitelerinde gözlemlerim konu başlıkları şu şekilde ;

arkadaşLar bana müzik yapma proqramı Lazım aCiLLLLLLL
film çekme programı arıyorum aciLL
Bana site yapma programı lazım beyler.. :/
facebook site hackleme programı nerden bulabilirm ?
arkadaşLar, logo yapma programı lazım. link verirmsnz !

vs. vs

Bu tür konu başlıklarıyla eminim ki sizde defalarca karşılaşmışsınızdır. Şimdi benim burada olan asıl eleştirim şu ;

Bu tür, 3Dmax, Cinema 4D, Maya 3D After effects, Final Cut, Premiere, Draw, InDesign, Photoshop vs. gibi, uzmanlık istenen hakkında kursları olan, sırf öğrenebilmek için okullarda ders müfredatı olarak kullanılan programları sizler nasıl oluyorda, bir anda öğrenebiliyorsunuz.

Arkadaş üstünden örnek veriyorum ama alınmasın, sözüm ona değil sadece örnek için alıntı yapıyorum :)

sıfırdan kend ikendime öğrenecem kafaya koydum
yazmış arkadaş. Ama bunu öyle evde kendi imkanlarıyla öğrenmek, dersleri izleyerek kitap okuyarak vb. durumlarda ancak bir yere kadar gelirsiniz.
Bu tür programlar, özel alan ve yetenek isteyen işlerdir. Nice insanlar tanıyorum, özel kurslara para döküp bunların eğitimini yurt dışında alan insanlar var. Bence şuanda bizim burada yaptığımızda, bu insanlara biraz saygısızlık gibi duruyor. Çünkü bazıları bunun eğitimini almış, meslek edinmiş ve hayatını bundan kazanıyor, bizler ise ;
'' Hacı Bana, Ateşli VurduLu GırdıLı Film Yapceğim Proğğram Lazım '' şeklinde takılıyoruz. ( Yani bu sözler sizlere değil, genel olarak durum bu, yanlış anlaşılmasın :) )

Neyse, eleştirim bu yöndeydi, okuyan herkese teşekkürler.

Ama yinede şunu belirtmek isterim ki, bu tür programları öğrenmek elbetteki sizin açınızdan kendi gelişiminiz açısından daha doğrusu, iyi sonuçlar verecektir. Bilgisayarı nitelikli kullanma, bazı konularda bilgiler edinme, hatta bir noktaya kadar kendinizi tanımaya yeterlidir. Baktınız bu tür programlardan zevk alıyorsunuz ve işin derinine inmek isteyip, sinema, tv ve Motion graphic alanına eğilimlisiniz, o zaman dilerseniz bunların eğitiminide alıp hem bu tür programlarla eğlenip hemde
hayatınızı bu programlar ile çalışarak kazanabilirsiniz.

Başarılar. :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
[MENTION=175236]Sorun destek[/MENTION] dediklerine katılmakla beraber şunuda belirtmek isterim eğer bir insanın zamanı varsa ve bu işe gerçekten gönül verirse ev ortamındada öğrenilebilinir. Ben mesela kendimi bildim bileli modellemeye gönül verdim ve iyiyimdir de bu konuda 3-4 yıldır solidworks kullanırım ve kursa filan gitmedim ama dediğim gibi bu işe gönül verdim :)

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cinema 4d arayüzü diğerlerine göre daha kolay.

Google Android

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Reallusion iClone işini görür diye düşünüyorum.sürükle ve bırak tekniği ile ve devasa kütüphanesinden yararlanabilirsin.

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Maya programı ile temelleri atıp arkadaşların önerdiği programları profesyonel olarak kullanabilirsin ki buda yoğun bir emek ister ..

ACK Web Tasarım

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Programı indirip direk öğrenmen zor, dersler var internette yada satılan cdler var bunlarla öğrenebilirsin :)

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Sadece programı edinerek yapılacak animasyonlar değil bunlar. Bir tıkla Hulk'u getir, bir tıkla hulk koşsun, zıplasın... Gerçekten öğrenmek istiyorsanız bol bol vakit harcamalı kurcalamalı değişik kaynaklardan bilgi edinmelisiniz. :)

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=175236]Sorun destek[/MENTION];
Dediklerine gerçekten haklısın.Bu dediklerin yazılım alanında daha çok maalesef.
Öncelikle bu tip işlere gönül vermiş arkadaşlara şunu diyeyim ben (ki ben de aynısını yapıyorum. Yani kendim yapmadığım şey başkasına söylemiyorum :)):
Günde en az 14-15 saat bilgisayar karşısında oturacaksınız ve başka hiçbir şeyle uğraşmak yok. Sadece ilgilendiğiniz alanla uğraşacaksınız.

Emin olun günde 3-4 saat bakıp-çıkmayla olmaz bu işler.Emek istiyor, azim istiyor, fedekarlık istiyor.
Bu alanda mükemmel işler çıkaran adamlarla gidin bir konuşun, ne fedekarlıklarla gelmiştir bu yere.

Neyse, ben de bu alana girmek isteyen arkadaşlara, nacizane bir iki fikrimü söyledim.
Sizlere kolay gele. ;)

Sorun destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@Sorun destek;
Dediklerine gerçekten haklısın.Bu dediklerin yazılım alanında daha çok maalesef.
Öncelikle bu tip işlere gönül vermiş arkadaşlara şunu diyeyim ben (ki ben de aynısını yapıyorum. Yani kendim yapmadığım şey başkasına söylemiyorum :)):
Günde en az 14-15 saat bilgisayar karşısında oturacaksınız ve başka hiçbir şeyle uğraşmak yok. Sadece ilgilendiğiniz alanla uğraşacaksınız.

Emin olun günde 3-4 saat bakıp-çıkmayla olmaz bu işler.Emek istiyor, azim istiyor, fedekarlık istiyor.
Bu alanda mükemmel işler çıkaran adamlarla gidin bir konuşun, ne fedekarlıklarla gelmiştir bu yere.

Neyse, ben de bu alana girmek isteyen arkadaşlara, nacizane bir iki fikrimü söyledim.
Sizlere kolay gele. ;)

Tam bahs ettiğin noktadayım. 2 seneden uzun bir zamandır çalışıyorum kendi kendime. Tabiki hobi olarak, bilgi amaçlı olarak. Seviyorum çünki üstünde vakit geçirirken mutlu oluyorum. Yani başkalarının oyun oynarken aldığı zevki, ben after effects öğrenirken alıyorum. Gözlerimi feda ettim diyebilirim. Ve geçen binlerce saatimi. 2 yıldır gözlük kullanıyorum.
Bunlar basit işler değil, emek ve zaman istiyor.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tam bahs ettiğin noktadayım. 2 seneden uzun bir zamandır çalışıyorum kendi kendime. Tabiki hobi olarak, bilgi amaçlı olarak. Seviyorum çünki üstünde vakit geçirirken mutlu oluyorum. Yani başkalarının oyun oynarken aldığı zevki, ben after effects öğrenirken alıyorum. Gözlerimi feda ettim diyebilirim. Ve geçen binlerce saatimi. 2 yıldır gözlük kullanıyorum.
Bunlar basit işler değil, emek ve zaman istiyor.

Ben de aynıyım. Millet gezer tozarken, matematik ve programlama kitaplarının arasında kayboldum ben.
Valla boş boş gezmektense, bilgisayarda C#, C++ ile ilgilenirim daha iyi. En azından birşeye yararlar.
Asosyal miyim? Evet, asosyalim. :D

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
[MENTION=87221]sor[/MENTION]undestek dostum.
Ben çizgiroman ressamıyım. Anatomi, mimari, iç mimari vb sair gereçleri en azından fotoğrafından sorunsuz çizerim.
Çizim animasyon film yaptım, tekniğini biliyorum.
Lakin, bir şeyler yapabilmek için 3DMax yükledim 3 yıl önce. Videolar, tutorialler buldum. Ama yapılanları izleyerek aynısını yapamadım.
Öncelikle 3D otomobilden başladım. Ama daha resmi ( 3 resim) panoya tam oturtamadım.
Diyeceğim o ki, bu sadece yetenek işi.
Evet kurslar destek olur ama esası yetenek.
Yanında ek gereçler gerektiriyor.
Örneğin fare yetmiyor. Grafik Pad lazım.
Daha genç olsaydım mutlaka bir yere gelirdim ki, hala tekrar yükleyip, çalışasım var.
Bol zaman içinde bıkmadan denemek lazım.
Tabii çizim yetmiyor, animasyon başka safha.
Katlanarak artan şeyler.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
3D modelleme için ZBrush programını indir. Çizim yapmaktan daha kolaydır. Sonra herhangi bir 3D programında tutorial yardımıyla hareket verirsin.

Sorun destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@sorundestek dostum.
Ben çizgiroman ressamıyım. Anatomi, mimari, iç mimari vb sair gereçleri en azından fotoğrafından sorunsuz çizerim.
Çizim animasyon film yaptım, tekniğini biliyorum.
Lakin, bir şeyler yapabilmek için 3DMax yükledim 3 yıl önce. Videolar, tutorialler buldum. Ama yapılanları izleyerek aynısını yapamadım.
Öncelikle 3D otomobilden başladım. Ama daha resmi ( 3 resim) panoya tam oturtamadım.
Diyeceğim o ki, bu sadece yetenek işi.
Evet kurslar destek olur ama esası yetenek.
Yanında ek gereçler gerektiriyor.
Örneğin fare yetmiyor. Grafik Pad lazım.
Daha genç olsaydım mutlaka bir yere gelirdim ki, hala tekrar yükleyip, çalışasım var.
Bol zaman içinde bıkmadan denemek lazım.
Tabii çizim yetmiyor, animasyon başka safha.
Katlanarak artan şeyler.

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. İşin aslında can alıcı noktasıda o. Neticede animasyonda bir sanattır. Müzikte, resimde, dansda olduğu gibi. Eğer bir sanat icra ediyorsan, yetenek vazgeçilmez bir faktördür.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Aslında Grafik Pad ile en kolay animasyon Macromedia Flash ile yapılabilir.
Ama arkadaşın verdiği örnek 3D.
Bunun için mutlaka diğer arkadaşların da değindiği gereçler lazım.
Usta biri otomobil yapmış, video olarak sunmuş.
Ustasının işi yaklaşık bir saat.
Biz ne kadar da yaparız bilinmez.
Ama sabır lazım olduğu besbelli. :)
Mamafih, 3DMax ile akıl almaz gerçeklikte 3D desenlerin yapıldığını gördüm.
Çıkan eserler, diyeyim, inanılmaz güzel.
Gerçekten hepsi birer eser.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=38898]Fantoma[/MENTION];
BU tip işlerde yetenekten çok, yaratıcılığın ön planda olduğunu düşünüyorum.
Kağıt üzerinde düz çizgiler çizip, bir resim yapamazken, artık programlar sayesinde, program bizim için çizgiyi düz bir hale getiriyor. Mesela, kağıt üzerinde tam bir elips çizemezken, programlarla bunu gayet kolay bir şekilde yapıyoruz. BU verdiklerim sadece basit birer örnekti.

Yani, diyeceğim o ki, artık yetenek şart değil, yaratıcılığınız varsa, bu programları kullanmayı öğrendikten sonra, azimle, çok süper şeyler yapabilirsiniz....

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Beyler bende bir şirket için Poster hazırlayacağım yazılım şirketini tanıtan.Bana önerileriniz neler ? Nasıl bir program kullanayım.PhotoShop mu yoksa Sırf bu poster hazırlama işi için yazıılmış programlar varmı varsa en prosu hangisi .d:cursing::cursing:

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149

QZER34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunu 3DS Max , Cinema4d vs bir sürü programla yapabilirsin ama bu konuda bilgi sahibi olman lazım bu işler öyle görüldüğü gibi kolay değil yani bunları hiç bir bilgin olmadığı için yapamazsın ilk önce öğrenmen lazım buda kolay bir süreç değil . Ve hadi bunları biliyorsun render yaparken kaç saat bekliyeceğinide düşün normal bi çift çekirdek işlemciyle 1080p lik 1 2 dk lık videoyu belki 4 5 saatte kaydedebiliyorsun.

Pivotla başla :D

e.seyda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar;
karakter modelleme-animasyon ve mimari tasarıma karşı ilgim var bu ilgiyi hayatımı kazanabileceğim bir işe dönüştürmek istiyorum fakat nereden başlayacağımı bilemedi. öncelikle bu konuyla ilgili eğitimin şart olduğunu biliyorum ama bu eğitim ünv. eğitimi olamak zorunda mı yani bu tür proğramlar için özel kurslar var buralardan başlayamaz mıyız?
bir ikinci sorum da şu olacak; karakter modelleme-animasyon ve mimari tasarım konusunda hangi proğramlarla başlamalıyım neler yapmalıyım bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
blender 3d programını unutmayasın. http://www.blender.org/features-gallery/movies/ adresindeki filmlere gözatabilirsin. diğerleri kadar popüler değildir lakin bence en büyük artısı ücretsiz ve açık kaynak kodlu olmasıdır. piton dilini kullanarak oyun da yazabilirsiniz.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
aslında bende calıstıgım ısyerınde bır onerı sunmak ıstıyorum cok basıt bır anımasyon hazırlayarak...hıc bır bılgımde yok....cok sahane olurdu aslında...