http://www.youtube.com/watch?v=fN8cxPxOpCE&feature=related arkadaşlar mesela şurdaki buna benzer animasyonları hangi programlarla yaparız zor mudur 3-4 dakikalık bişey yapmak :biggrin:
benim de ilgilendiğim bir konu.mesela 3d veya normal animasyon çizgi film yapabilmek hayalim.bunun için bi program arıyorum.sıfırdan kend ikendime öğrenecem kafaya koydum, peki @Toughwolf hangi programı tavsiye edersin?
yazmış arkadaş. Ama bunu öyle evde kendi imkanlarıyla öğrenmek, dersleri izleyerek kitap okuyarak vb. durumlarda ancak bir yere kadar gelirsiniz.sıfırdan kend ikendime öğrenecem kafaya koydum
@Sorun destek;
Dediklerine gerçekten haklısın.Bu dediklerin yazılım alanında daha çok maalesef.
Öncelikle bu tip işlere gönül vermiş arkadaşlara şunu diyeyim ben (ki ben de aynısını yapıyorum. Yani kendim yapmadığım şey başkasına söylemiyorum):
Günde en az 14-15 saat bilgisayar karşısında oturacaksınız ve başka hiçbir şeyle uğraşmak yok. Sadece ilgilendiğiniz alanla uğraşacaksınız.
Emin olun günde 3-4 saat bakıp-çıkmayla olmaz bu işler.Emek istiyor, azim istiyor, fedekarlık istiyor.
Bu alanda mükemmel işler çıkaran adamlarla gidin bir konuşun, ne fedekarlıklarla gelmiştir bu yere.
Neyse, ben de bu alana girmek isteyen arkadaşlara, nacizane bir iki fikrimü söyledim.
Sizlere kolay gele.![]()
Tam bahs ettiğin noktadayım. 2 seneden uzun bir zamandır çalışıyorum kendi kendime. Tabiki hobi olarak, bilgi amaçlı olarak. Seviyorum çünki üstünde vakit geçirirken mutlu oluyorum. Yani başkalarının oyun oynarken aldığı zevki, ben after effects öğrenirken alıyorum. Gözlerimi feda ettim diyebilirim. Ve geçen binlerce saatimi. 2 yıldır gözlük kullanıyorum.
Bunlar basit işler değil, emek ve zaman istiyor.
@sorundestek dostum.
Ben çizgiroman ressamıyım. Anatomi, mimari, iç mimari vb sair gereçleri en azından fotoğrafından sorunsuz çizerim.
Çizim animasyon film yaptım, tekniğini biliyorum.
Lakin, bir şeyler yapabilmek için 3DMax yükledim 3 yıl önce. Videolar, tutorialler buldum. Ama yapılanları izleyerek aynısını yapamadım.
Öncelikle 3D otomobilden başladım. Ama daha resmi ( 3 resim) panoya tam oturtamadım.
Diyeceğim o ki, bu sadece yetenek işi.
Evet kurslar destek olur ama esası yetenek.
Yanında ek gereçler gerektiriyor.
Örneğin fare yetmiyor. Grafik Pad lazım.
Daha genç olsaydım mutlaka bir yere gelirdim ki, hala tekrar yükleyip, çalışasım var.
Bol zaman içinde bıkmadan denemek lazım.
Tabii çizim yetmiyor, animasyon başka safha.
Katlanarak artan şeyler.
Beyler bende bir şirket için Poster hazırlayacağım yazılım şirketini tanıtan.Bana önerileriniz neler ? Nasıl bir program kullanayım.PhotoShop mu yoksa Sırf bu poster hazırlama işi için yazıılmış programlar varmı varsa en prosu hangisi .d:cursing::cursing: