Aniden pil seviyesi dusdu Yardım

esed.esedov.319

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar sony xperia E4 dual E2115 android 4.4.4 kullanıyorum biraz once telefonun menusine girdigimde bir kac uygulamanin(yuklenen) olmadigini gordum telefonu yeniden basladinca duzelir dedim telefonu yeniden baslatdim telefon acildiginda şarj 61% den 2% dusdu ve yaklasik 15 dk dir 2% kaldi seviye dusmuyor..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Edit: Pil seviyesini bitirdim telefon kapandi şarja taktım dolana kadar bekledim.sonra telefonu acdim bir sorun olmadi 1 gun kecdi yinede bir sorun yok ama kafama takildi aniden pil seviyesi neden dusdu?
Bide telefonum yeni 1 ay oldu alalı aldıgım gunden beri telefonu cok gec şarj oluyor 0 dan 100% olmasi 4 saat bazen daha da cok zaman alıyor.
Telefonun bataryası 2300mah bide şarj aletinin uzerinde yaprak resmi ve greenheart yaziyor bu enerjiye tasaruf anlamina gelmeli yanilmiyorsam yesil yurek demek bu yuzden gec şarj oluyor ola bilirmi?

ALBATROS84

Doçent
Reaksiyon puanı
54
Pilin Birden düşmesi o an yaşanmış bir sistem hatası olabilir eski t20 telefonumda belli bir zaman sonra pil sürekli değişirdi bir %15 olurdi birden %60 olurdu pili değiştirince sorun kalmazdı ama sizde telefon yeni ve sadece 1 kere yaşanmış çok takmamak lazım eğer sürekli yaşanmaya başlarsa önce stok rom yükle düzelmez ise pil değişimi için servise başvurabilirsin

Şarj süresi durumuna gelince adaptörde bir sıkıntı yok bende 2 adet usb kablo var biri orjinal telefonla gelen diğeride t20 telefonumla gelen kablolar geçen gün adaptöre t20 nin kablosunun takılı olduğunu fark ettim normalde onu yedekte saklarım o yüzden çıkardım ve orijinal olanı taktım ilginç bir şekilde pil daha yavaş şarj olmaya başladı alt tarafta kaç dakikada dolacağı yazıyor t20 kablosu takılıyken 2 saatte dolan pil orijinal kablo ile 3-4 saat yazmaya başladı ama bana biraz saçma geldi bir kablo bu kadar değiştirebilirmi bilmiyorum daha sonra her hangi bir denemede yapmadım,zaten akşamları şarj ediyorum yavaş şarj etmesi benim için bir şeyi değiştirmedi

esed.esedov.319

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pilin Birden düşmesi o an yaşanmış bir sistem hatası olabilir eski t20 telefonumda belli bir zaman sonra pil sürekli değişirdi bir %15 olurdi birden %60 olurdu pili değiştirince sorun kalmazdı ama sizde telefon yeni ve sadece 1 kere yaşanmış çok takmamak lazım eğer sürekli yaşanmaya başlarsa önce stok rom yükle düzelmez ise pil değişimi için servise başvurabilirsin

Şarj süresi durumuna gelince adaptörde bir sıkıntı yok bende 2 adet usb kablo var biri orjinal telefonla gelen diğeride t20 telefonumla gelen kablolar geçen gün adaptöre t20 nin kablosunun takılı olduğunu fark ettim normalde onu yedekte saklarım o yüzden çıkardım ve orijinal olanı taktım ilginç bir şekilde pil daha yavaş şarj olmaya başladı alt tarafta kaç dakikada dolacağı yazıyor t20 kablosu takılıyken 2 saatte dolan pil orijinal kablo ile 3-4 saat yazmaya başladı ama bana biraz saçma geldi bir kablo bu kadar değiştirebilirmi bilmiyorum daha sonra her hangi bir denemede yapmadım,zaten akşamları şarj ediyorum yavaş şarj etmesi benim için bir şeyi değiştirmedi
Simdilik bir sorun yok umarim bir sorun olmaz.
Bende aksam sarj ediyırum alarm qurub gece cıkarıyorum.
Bende de orjinal usb kablo diyil orjinal kablosu cok kisa idi 10 sm kadar dı.[emoji3]
Aldigim magazadan degistirdim kablo orda kaldi bana samsung un usb kablosun verdi.Ama bence usb kablo bir sey degistirmiyor onemli olan şarj aleti.Yine de baska bir usb ile denerim.