ANİ FPS DROP

caner aynalı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba ben yeni kayit oldum benim problemim şu oyunlarda 2-3 daki̇ka ara ile fps drop yiyorum buna fps drop mu denir artik takilmami denir bilmiyorum oyun aniden duruyor ve 10 saniye sonra geri geliyor bunun sebebini araştirdim fakat çoğu kişi bir program diyordu donanimlarin dalgalarini izliyerek hangi donanımda sıkıntı olduğunu söylüyordu bana yardimci olabilirmisiniz rica etsem şimdiden teşekkürler

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165
Sisteminiz kaç yıllık? Hangi oyunu oynarken donma oluyor? İşlemciniz ve ekran kartı modeliniz nedir?

caner aynalı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
DONANIM ÖZELLİKLERİM ;
Msi 1050ti gaming x 4gb
8 gb 2133mhz tek kanal ram
windows 10 64 bit pro orjinal
amd ryzen 5 1500x 8 çekirdekli işlemci
gigabyte a320m-ds2 anakart
psu 300-400 watt olacaktı ama marka model hatırlamıyorum
--- Gönderi Güncellendi ---
Sisteminiz kaç yıllık? Hangi oyunu oynarken donma oluyor? İşlemciniz ve ekran kartı modeliniz nedir?
sistemi yeni topaldım ağustosun sonlarında aldığım ilk günden beri sorun aynı değişen birşey yok
--- Gönderi Güncellendi ---
psu yu buldum şimdi faturadan baktım frisby fc-8925g 500w
FRISBY FC-8925G 500W 2XFAN USB 3.0 MidT ATX Beyaz Kasa

NorthWonder

Asistan
Reaksiyon puanı
132
Açıkcası psu kalitesi çok kötü , birçok forumda sırf bu frisby nin dandikliği yüzünden sisteminde hasar oluşmuş insanların konu açtığına rastlamıştım , 500w yetmiyor olabilir , ağır kullanım altında olduğunda sıkıntı çıkartıyordur muhtemelen.Özellikle psu ne kadar 500 watt yazıyorsada 500 vermediğine dair şikayetler var.Mümkünse başka bir bilgisayardan bir psu yu değiştirip denerseniz sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

bkz: FRISBY FC-8865G 500W MidT ATX SİYAH KASA Nasıl?
Frisby Kasa Alınır mı ?

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165
Oyun esnasında işlemci sıcaklığınız aşırı yükselmiyorsa sorun psu gibi görünüyor. MSI Afterburner yardımıyla fps drop esnasındaki işlemci sıcaklığınıza bir bakın derim. İşlemciye o.c. yapıldı mı?

caner aynalı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Oyun esnasında işlemci sıcaklığınız aşırı yükselmiyorsa sorun psu gibi görünüyor. MSI Afterburner yardımıyla fps drop esnasındaki işlemci sıcaklığınıza bir bakın derim. İşlemciye o.c. yapıldı mı?
işlemci oc değil ama eve gidince bakıcam sağolun işlemcinin max kaç derece olması gerekiyor

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165
işlemci oc değil ama eve gidince bakıcam sağolun işlemcinin max kaç derece olması gerekiyor
Ryzen için ideal kaçtır bilmiyorum ama sizin bilgisayarınızın 60ı geçmemesi lazım normalde. 70 üstü sıkıntılar başlar.