ani elektrik

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,460
herkese sa forum severler aslında herkesin kafasında olan ama kimse uğraşıp sormadığı soru geliyor

öncelikle ani elektrik kesintilerin donanıma büyük zararları olduğunu biliyoruz fakat ani gelişlerin zararları olup olmadığı bilen yok tabikide 220v üstünden bahsetmiyorum yani akşam yatacaksınız bilgisayarı kapattınız fişi veya tuşu kapattınız yarın bir daha geldiniz ve taktınız o anda elektriğin birden gelmesi ( genellikle fiş den veya tuşun içinden kıvılcım çıkar ) haporlörünüz varsa çıt diye ses çıkarır falan işde ne uzattık be bunun gibi senaryolar da bilgisayara herhan gibi bir zararı varmıdır

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Elektrikler kesildikten sonra laptop prize takılı haldeyse ve elektrik gelirse o an zarar verme ihtimali var ama normal senaryoda adaptörün fişini prize takıp diğer ucunu da bilgisayara takarken böyle bir sorun olmaz. Alıştıra alıştıra takma gibi bir ihtimalin yok zaten :) Adaptör zaten gerekli olan enerjiye çevirdiği için sorun olmaz.

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,460
Masa üstünden bağsetmiştim

---- Mesajlar birleştirildi ----

Yani akşam elektrik dalgalanması fazla olur diye fişden çekiyorum yine bi akşam taktığımıžda akşam vermediğimiz zararı taktığımızda daha fazla mı Hazar veriyoruz birden geliyor cünkü

Son düzenleme:

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
psu üzerinde 1/0 anahtarı varsa kapatın yoksa çok aklında kalıyor yada sürekli yıldırım düşen bir yerde oturuyorsan çok iyi bir topraklama hattına sahip olman gerekir ve enerji kablonu sökmen yeterli (psu ya giren 220V)

Reaksiyon puanı
16,128
yatarken yanaklarına iyi geceler öpücüğü de veriyon mu? göbeğini okşamaktan hoşlanır ama bazıları sevmez ha ısırabilir...

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,460
i5 8400 bide 1070 olunca ilgi gerekiyor yani yapmassak sıkıntı cıkarır