Android'te varsayılan programları değiştirme ?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Selam arkadaşlar..

Ben Xperia Arc (Android 2.3.4) kullanıcısıyım. Fakat bazı programların varsayılan ayarlarını değiştirmek istiyorum..

Mesela Home tuşuna bastığımda kendi Launcher'i değilde, kendi indirdiğim bi Launcher'i kullanmasını istiyorum.

Aslında ilk kurduğumda soruyordu tabi sorduğu pencerenin altındaki varsayılan olarak kullan tikini işaretleyene kadar .. Şimdide tekrardan modifiyeli olan Launcheri kullanmak istiyorum ama bunu nasıl değiştirebileceğimi bilmiyorum...

Default App Manager diye bir şey buldum ama bu işe yaramıyor.

Varmı bi çözümü olan ? Yada program kullanmadan bunu android tabanda yapmam mümkünmü ?

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Selam arkadaşlar..

Ben Xperia Arc (Android 2.3.4) kullanıcısıyım. Fakat bazı programların varsayılan ayarlarını değiştirmek istiyorum..

Mesela Home tuşuna bastığımda kendi Launcher'i değilde, kendi indirdiğim bi Launcher'i kullanmasını istiyorum.

Aslında ilk kurduğumda soruyordu tabi sorduğu pencerenin altındaki varsayılan olarak kullan tikini işaretleyene kadar .. Şimdide tekrardan modifiyeli olan Launcheri kullanmak istiyorum ama bunu nasıl değiştirebileceğimi bilmiyorum...

Default App Manager diye bir şey buldum ama bu işe yaramıyor.

Varmı bi çözümü olan ? Yada program kullanmadan bunu android tabanda yapmam mümkünmü ?

Hangisini kullandığını bilmiyorum ama bazı Launcher'larda varsayılan olarak kullanma seçeği olması lazım. Eğer bu şeçenek senin kullandığında bulunmuyorsa yapman gereken Ayarlar> Uygulamalar> Uygulamaları Yönet menüsüne girdikten sonra sistem launcher'ını bularak özelliklerinden Varsayılanı Sil seçeneğine tıklamak.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Hangisini kullandığını bilmiyorum ama bazı Launcher'larda varsayılan olarak kullanma seçeği olması lazım. Eğer bu şeçenek senin kullandığında bulunmuyorsa yapman gereken Ayarlar> Uygulamalar> Uygulamaları Yönet menüsüne girdikten sonra sistem launcher'ını bularak özelliklerinden Varsayılanı Sil seçeneğine tıklamak.

Varsayılanı sil değilde verileri temizle var. Onada tıkladım varsayılan launcherde yaptığım tüm özelliştirmeler gitti default ayara döndü :D En iyisi telefonu formatlamak sanırım. Başka bi alternatif yok..

Ama androidde bu özelliğin değişmemesi çok saçma. Böyle kısıtlı olmamalı koskoca sistem ..

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Varsayılanı sil değilde verileri temizle var. Onada tıkladım varsayılan launcherde yaptığım tüm özelliştirmeler gitti default ayara döndü :D En iyisi telefonu formatlamak sanırım. Başka bi alternatif yok..

Ama androidde bu özelliğin değişmemesi çok saçma. Böyle kısıtlı olmamalı koskoca sistem ..

Dostum o ekranın altına doğru baksaydın, orada "varsayılanları temizle" butonu var. Yani olması lazım. Yani vardır... Yok mu? :D Bende var da ondan yani sende olmaması garip...

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Dostum o ekranın altına doğru baksaydın, orada "varsayılanları temizle" butonu var. Yani olması lazım. Yani vardır... Yok mu? :D Bende var da ondan yani sende olmaması garip...

O değilde uzun zamandır telefona format atmamıştım dün bu vesileyle format attım telefon baya bi hızlandı :D Arada bi formatlamak iyi geliyor sanırım androide :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201

verileri temizle dediğin için özelleştirmelerin gitmiş :) varsayılanı silmen senin işini görecekti :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
android 4.0.4 için nası yapacaz ayarlarda uygulama yöneticisi var başka halt yok:cursing:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
gene aynı menüden neyi silmek istiyorsan ona tıkla verileri sil de :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
polaris office te cloud ozelliğinin var sayılanı olarak google ın paket açıcısını etkınlestırdım ama uygulama yonetıcısınde bulamıyorum ve drop box ı acmıyor bu nedenle nasıl degısır bılen varmı??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya bende de 4.0.4 sürüm var kilitli ekran resmine galeri varsayılanları yap demiştim o varsayılanları kaldırımayorum nerde o nun isimi