Android'den Windows Phone'a geçmek

Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben androidden Windows Phone'a geçmek istiyorum. Daha stabil ve daha uzun ömürlü geliyo bana ki araştırmalarım da onu gösteriyo şuanda. Ama endişelerim var ve açıkçası biraz da çekiniyorum. Çekindiğim konular ise mağazası ve kullanış kolaylığı. Sizce Android'den Windows Phone'a geçmek mantıklı mı ? Biraz daha beklemeli miyim ?

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Android'in özgürlüğü bağımlılık yapıyor. Kendim de geçmek istiyorum ama kapalı bir sistem iOS gibi. Mesela; ben rootsuz telefon kullanamam artık. Launcher'ı, temaları değiştirmek isterim. Hatta telefonun temel bileşenlerini farklı 3. parti uygulamalarla değiştirmek isterim. Bunların hiçbiri ne iOS'ta ne WP8'de var. O yüzden bir sonraki telefonum mecburen Android işletim sistemli olacak (eğer diğer işletim sistemlerinde daha iyi F/P varsa iş değişir).

Ancak Android'in özgürlüğü aynı zamanda dezavantajı. Performans, stabilite ve pil performansını kötü etkiliyor.

Android ve iOS'un ortak avantajı ise marketi. WP8'de bu hâlâ dezavantaj.

Sonuç olarak; stabilite, performans ve pil diyorsanız WP8'e geçebilirsiniz. Fiyat aralığınızı bilmiyorum ama şu anda Nokia Lumia 525'in herhangi bir rakibi yok.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben androidden Windows Phone'a geçmek istiyorum. Daha stabil ve daha uzun ömürlü geliyo bana ki araştırmalarım da onu gösteriyo şuanda. Ama endişelerim var ve açıkçası biraz da çekiniyorum. Çekindiğim konular ise mağazası ve kullanış kolaylığı. Sizce Android'den Windows Phone'a geçmek mantıklı mı ? Biraz daha beklemeli miyim ?

Bir sure samsung ativ s kullandim. Cok class bir telefondu,gps on numaraydi ama market uygulamalari sinirliydi. Simdi daha iyi durumda. Ben yerinde olsam androidden sasmam. Androidde kontrol sende.

Reaksiyon puanı
1
çok aşırı acayip yüzeysel bi kullanıcıyım tek yaptığım özelleştirme ana ekrana widget eklemek tema değiştirmek falan ben açıkçası hız ve stabilite ve pil ömrü arıyorum ama marketten çekiniyorum doğrusu

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bende windows phone düşünüyorum ama para işte :D:D

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Dayı wp alırsın ama yarın bir gün androidde kullandığın uygulamaları wpde kullanamazsın. Bir tek widget kullanıyorum dediğin widgeti bile ararsın :-) aha misal teyzem 925 almış hiç bir sıkıntısı yok. Niye? Kadıncağızin yaptığı tek şey fotoğraf çekmek başka yaptığı bir şey yok ki :-) Yani özetle emminin kızına, ablana, annene, teyzene lumia alınır ama bize ı ıh! Bize olmaz :-)

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çekincen varsa geçiş yapma sonra çok fazla içten "keşke" çekersin ama iş işten geçmiş olur

Reaksiyon puanı
1
alıp marketin iyileşmesini mi bekliyim yoksa almışken iyi marketli bişey mi alıyım o zamanda alana kadar androidle devam etcem yani yaklaşık 1 sene daha androidle kalırım o sırada oturur herlade marketi ?

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Androidden ios a geçmeyi düşün wp yi unut , hiç hatırlama , etme eğleme kıyma kendine :laugh:

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Wp daha çok telefonla fazla zaman geçirmeyen genelde mesajlarını kontrol eden fotoğrafa önem veren kişilere hitap ediyor yoksa sürekli aynı arayüz sıkar adamı.G2 kullanıyorum dün z2 teması vardı biraz önce de nexus 5 teması yukledim bu tür şeylerle uğraşmayı seviyoruz ve androidte kullandığın bir programı wpda bulamayabilirsin ya da çok kullanışsız olabilir.Bence wp a geçmek doğru olmaz.Ayrıca menüsü de çok basit mesela en basitinden parlaklığı istediğin seviyeye cekemiyorsun sadece 3 seçenek var bunun gibi gıcık durumlarda var.Ben burada kızıl dev başlığı ile lumia 1520 incelemesini izledim sogudum wpdan :)

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
herhangi bi nedenin var mı ? yoksa önyargından mı bunu söylüyosun ? wp kullandın mı kullandıysan yorumların neler ?

3 günlüğüne arkadaşım ile telefonları değiştirdim bende optimus g onda lumia 925 var. Aşırı wp fan boyu arkadaşım lütfen telefonunu sat bana üstüne 250tl vereyim diye yalvardı sen düşün :P

Wp ile şunu söyleyeyim ben telefonu çok yönlü kullanan birisiyim , kişiselleştirme ve özelleştirmeleri sonuna kadar kullanan biriyim fakat wp de kişiselleştirme diye bişey yok.Marketi zaten sinek avlıyor :P Sonuç olarak telefonu sadece konuşma - mesajlaşma - kamerasını kullanma için kullanmıyorsanız önermem...

Reaksiyon puanı
1
bende lumia 1520 den sonra ısındım aslında g2 var bende de tema yüklediğim falan yok ana ekran fotosu değiştiriyorum sadece ama hep internetteyim oyun oynuyorum özellikle asphalt 8 ki buda zaten wp da var fotoğraf da çekerim ama bi kaç wp kullanan arkadaşım var onlar çok övüyo bundan sonra ya ios yada wp ye geçmeyi düşünüyorum ios bence parasını hiç haketmiyo ben wp a geçmeyi istiyorum da yorumlarınız da kafamı çok karıştırıyor...

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
bende lumia 1520 den sonra ısındım aslında g2 var bende de tema yüklediğim falan yok ana ekran fotosu değiştiriyorum sadece ama hep internetteyim oyun oynuyorum özellikle asphalt 8 ki buda zaten wp da var fotoğraf da çekerim ama bi kaç wp kullanan arkadaşım var onlar çok övüyo bundan sonra ya ios yada wp ye geçmeyi düşünüyorum ios bence parasını hiç haketmiyo ben wp a geçmeyi istiyorum da yorumlarınız da kafamı çok karıştırıyor...
Madem kafan karisik sunu denemeni tavsiye diyorum telefona launcher 8 free launcheri kur hemen hemen wp gibi oluyor telefon elinden geldiğince telefonun bildirim çubuğunu kullanma bu şekilde telefonu birkaç hafta kullan eğer memnun kalirsan wp a geç bu arada illa wp alman gerekmiyor internetten magazisina bak kullandığın uygulamalar varmı mağazada önce dediğim işlemi yap arayuzden sikilmazsan sonra da uygulamalara bak eğer kullandıkların wpda da varsa gecebilirsin.

faruksio

Doçent
Reaksiyon puanı
0
1 yılı aşkın süredir Windows Phone kullanıcısıyım benim öyle aman aman şikayetim olmadı. Telefonu ilk aldığım zaman mağaza hakkaten berbat durumdaydı ancak artık aradığım uygulamaların %95i var olmayanlarda zaten geliyor. 8.1 güncellemesiyle telefon baştan aşağı yenilendi ve birçok özellik kazandı. Ben tavsiye ederim :)