Android uygulamaları güvenli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seddu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seddu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Android in diğer işletim sistemleri gibi güvenli olduğuna inanıyor musunuz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Diğer işletim sistemlerinin güvenli olduğuna nasıl kanaat getirdin?

Bilimzeka

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Google Play'den indirdiğin içeriklerin hepsi güvenli değl tabi aynısı ios dada geçerli sistem olarak her sistem kadar güvenlidir :turned:

mertsozuer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabi ki güvenli olmayan birçok uygulama mevcut. Android riskli ios gibi değil.

seddu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
açık kaynak olduğu için

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Diğer işletim sistemlerinin güvenli olduğuna nasıl kanaat getirdin?

internet sitelerinde ve android işletim sistemli telefon kullanan arkdaşlar bunun hiçbir şekilde güvenli olmadığını uygulamaların diğerlerine göre daha fazla olduğu için yinede bunu tercih ettiklerini söylüyorlar diğerleri yani ıos ve windovs phone kapalı kaynak kullanıyor android ise açık kaynak ayrıca hackerlerin en fazla hedef aldığı işletim sistemi android kardeş.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Hiçbir uygulama veya sistem için %100 güvenli diyemezsiniz. Özellikle uygulamalar inşaa edilirken dikkat edilmesi gereken birçok güvenlik ilkesi vardır fakat yazılım geliştirenlerin çoğu bunlara uymaz.

Güvenli dediğimiz uygulamalar geçtiğimiz ay çıkan ssl açığı ile elimizde patladı mesela!

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ayrıca hackerlerin en fazla hedef aldığı işletim sistemi android kardeş.
Onca banka hesabı,şirket bilgileri bilgisayarlarda dururken mi ? Hepsi Windows kullanıyorken..Neden kendini riske atsın,Windows gibi şansı yüksek bir sistem varken..İstatistikler programcılığın androide(genel olarak mobil işletim sistemlerine)yöneldiğini gösterebilir,ama ciddi saldırılar hâlâ bilgisayarlarda şimdilik..

seddu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onca banka hesabı,şirket bilgileri bilgisayarlarda dururken mi ? Hepsi Windows kullanıyorken..Neden kendini riske atsın,Windows gibi şansı yüksek bir sistem varken..İstatistikler programcılığın androide(genel olarak mobil işletim sistemlerine)yöneldiğini gösterebilir,ama ciddi saldırılar hâlâ bilgisayarlarda şimdilik..

kardeş bikere akıllı telefonların hayatımızdaki yeri bilgisayarlar kadar eski değil bunlarında pc ler gibi tehlikeli olacağı zamanlar gelecek belkide kimbilir, ayrıca piyasada windovs hakimken en fazla saldırı doğal olarak ona olacak telefonlarda da android hakim en fazla saldırı ona yapılıyor ayrıca şuanda piyasada android çok tutuluyor olmasına rağmen güvenlik konusunda ıos windovs phone blackberryi os gibi sistemlerle yarışamaz bu bir gerçek burda beni eleştirenlerin belkide birçoğu android kullandığı için böyle söylüyor.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Kardeşim her önüne gelen uygulamayı yüklersen sıkıntı, nedeni ise her program gerekli bir kaç izini ister ve tanınmamış ve kötü niyetli ( hırsız v.s. ) kişilerin yazmış oldugu yazılımları yuklersen onlar o uygulama ıcıne özel izinler yerleştirip seni bir güzel dolandırabılır. Her uygulamada ne ızın ıstedıklerıne dıkkat et öyle yükle.Bunları yaparsan her işletim sistemi güvenli :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Muhtemelen bilgisayarında windows kullanıyorsundur kardeş windows da kapalı kaynak ama biraz araştır virüsler açısından linux mu daha tehlike altında windows mu.. Neyse sen bilinçli olduktan sonra merak etme pek bi sıkıntı çekmezsin. Bedava olsun diye apk ları sağdan soldan indirip sonra virüs var deme de!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hemen iftira atmışlar... kaynağı belli olmayan yerden uygulama yüklemezsen güvenlidir... korsanlık yapmazsan güvenli...