Android uygulama/oyun yapma detaylı anlatım var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12ada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar android uygulama/oyun nasıl yapılır? Örneğin oyun izinleri, multiplayer yapma, ne ne işe yarar vs gibi sorularıma cevap verebileceğim ders var mıdır yada anlatacak olan? Bu tatilimi bununla uğraşarak değerlendirmeyi düşünüyorum.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
@12ada Kardeşim. Bunlar için kitaplar mevcut. Mesela birkaçı,

Profesyoneller için Android ile uygulama geliştirme,

Android programlama

Android oyun programlama

gibi kitaplar mevcut. İnternetten araştırmayla yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Oyunların yani. Ama uygulamalar internetten araştırılarak yapılabilir. Buradanda bu konu hakkında bilgi alabilirsin.
Dostum bu kitaplar 0'dan başlayanlar için uygun mudur sence?

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Dostum bu kitaplar 0'dan başlayanlar için uygun mudur sence?
Uygun diye biliyorum. Profesyoneller için olan dışında hepsi uygun. Android programlama, Android oyun programlama'yı alırsan sorun yaşamadan yapabilirsin diye düşünüyorum. Orada da yazıyor, en kolaydan en zora doğru yapıyor. Yani sıfırdan başlasanda sorun yok :)

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Uygun diye biliyorum. Profesyoneller için olan dışında hepsi uygun. Android programlama, Android oyun programlama'yı alırsan sorun yaşamadan yapabilirsin diye düşünüyorum. Orada da yazıyor, en kolaydan en zora doğru yapıyor. Yani sıfırdan başlasanda sorun yok :)
Çok sağol dostum bu günlerde alayım ben bunları :D Bu arada ufak bir soru mesela kod yazıyor o kodun ne anlama geldiğini ne işe yaradığını vs vs açılıyor değil mi?

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Çok sağol dostum bu günlerde alayım ben bunları :D Bu arada ufak bir soru mesela kod yazıyor o kodun ne anlama geldiğini ne işe yaradığını vs vs açılıyor değil mi?
Kodları yazarken ne işe yaradığını yazıyordur sanırım :D "Şu şu kodu yazın, bakın ne olacak, süprizzz" diye bir şey yazmıyordur yani :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
android ile oyun yavas yawas ögreniiyorum bı kaynak sunabılırmısınz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İyi akşamlar
Oyun yazılımı yapabilecek profesyoneller arıyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
flappy bird'ü gör2üp bu işi yapmak isteyenler çoğaldı :D ama sor2un yapmakta değil önemli olan fikir de bence adam düşünmüş 1 mb bile olmasa insana hırs yaptıran bir oyun kafayı yedirtcek bir şey olsada belki 10 dakika oynayıp sıkılaiblirsin ama 10 dakika bile geçrekten ço kfazla düünsene 1 günde 100 bin indime :D :4:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
android yazmadan önce java öğrenmelisin... Hiç gerek yok sadece vakit kaybı. Çünkü android sadece javanın yazım kurallarını kullanır yani direk olarak java çalıştırmaz. Yani sadece yazılan kodların şekli benzer içeriği değil. Android öğrenmek için İngilizce çok gereklidir. çünkü Stackoverflow gibi google'ın desteklediği sitede aklına gelebilecek bütün sorulara uzman kişiler tarafından cevap hali hazırda verilmiştir. Sadece bu siteyi kullanarak bile uygulama yazabilirsin. ben şahsen 10 yaşındaki yeğenime öğretiyorum. NE java ne de c biliyor ama kendince basit oyunlar yazabilir seviyeye geldi. Vel hasıl Android çocuk oyuncağıdır. yapamazsın edemezsin diyenlere kulak asma

S

SDN Okuru

SDN Okuru
abi nasıl oyun kurabilirim? habbo diye oyun kurmak isterim ve nasıl kuracam